HyperX, der i dag ejes af HP, er en af de største producenter af gaming-headsets, og de har været trofaste deltagere i næsten alle vores gruppetest.
HyperX Cloud III Wireless er den seneste udgave af en lang familie af Cloud-modeller. Vi testede forgængeren, Cloud II Wireless, i 2021.
Siden forrige udgave er designet blevet lidt mere afdæmpet. Hovedbøjlen er nu blødt polstret med kunstlæder, og de knaldrøde syninger og detaljer er væk. Metalgaflen, der holder ørekopperne, er dog stadig i den velkendte HyperX rødmetallic-farve. Er sættet ikke sort nok, kan Cloud III Wireless også købes i en udgave, hvor også gaflen er kulsort.
Pasformen er fin, og de store bløde ørepuder er mageligt velpolstrede. Men hovedbøjlen kunne kun lige akkurat udvides nok til, at jeg kunne passe dem. Så hvis du har et meget stort hoved (str. 62+), vil Cloud III Wireless nok være for små.
HyperX Cloud III Wireless kan kun bruges trådløst, og kun via den medfølgende USB-C-dongle (der ligger også en USB-A-adapter i kassen).
Kontrollerne på selve headsettet er begrænset til en volumenkontrol og en trykknap til at slukke mikrofonen samt en power-knap. Svanehalsmikrofonen er aftagelig og ret kort. Der er også en pose til transport, der ikke kan have påvirket kostprisen nævneværdigt.
Godt skjult software
HyperX-softwaren hedder Ngenuity, men den er ikke let at finde, da den slet ikke nævnes på produktsiden til Cloud III Wireless. En søgning på websitet fandt frem til programmet, og mens det primære link førte til en forsvundet betaudgave, lykkedes det dog til sidst at finde softwaren her.
Efter den kluntede installation blev vi til gengæld belønnet med en opgraderet lydcodec, da headsettet nu understøtter DTX Headphone:X. Men også med en advarsel om, at latenstiden ville blive længere – og at man i øvrigt bare kunne afinstallere driveren igen!
I sidste ende har HyperX Cloud III Wireless en helt i orden og funktionel lyd med en passende kraftig bas og i øvrigt en ret jævn gengivelse af hele frekvensområdet. Nogen hi-fi-hovedtelefon er den ikke, men det er jo heller ikke meningen. DTX Headphone:X gør sig hverken godt eller dårligt bemærket. Faktisk er der så godt som ingen hørbar effekt.
Konklusion
HyperX Cloud III Wireless er med små justeringer en fortsættelse af en lang tradition fra HyperX. Headsettet er blandt de billigste i testen, og det leverer varen i rimelig grad. Bekvemmeligheden har fået et nøk op, hvad der gør prisen helt rimelig. Lyden er OK, men også kun det. Og det virker som om, at HP ikke rigtig ved, hvad de vil med Ngenuity-softwaren, nu, hvor de har overtaget ejerskabet.
Også i denne test:
Turtle Beach Stealth Pro
Luksusklasse til luksuspris
Turtle Beach Stealth Pro er i en anden klasse end konkurrenterne. Også prismæssigt.
SteelSeries Arctis Nova 7P Wireless
Afslappet stil
Lyden er glimrende – og softwaren ligeså.
Razer Blackshark V2 HyperSpeed
Praktisk i brug
Semiprofessionelt headset uden pynt – men med masser af velvalgte features.
Logitech PRO X2 Lightspeed
Professionel enkelhed
Logitech Pro X 2 Lightspeed er nøgternt og kynisk som en Glock.
Læs videre med LB+
Juletilbud - 50% Rabat!
50% På LB+ Total i 1 år!
Prøv LB+ Total i 1 måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer