HP Chromebook 14

Både for stor og for dyr

Hewlett-Packard lader til at have misforstået Chromebook-konceptet.
Lyd & Billede mener
Pænt design i friske pangfarver og lang batterilevetid.
Elendig ydelse og en kæmpe skærm, der gør maskinen stor og tung, selv om opløsningen er den samme som på andre maskiner med mindre skærmareal. Alt for dyr i betragtning af alle minusserne.
Specifikationer
 • Operativsystem: Chrome OS
 • Skærm: 14" WLED, 1366 x 768
 • Processor: Nvidia Tegra K1
 • Hukommelse: 4 GB ram
 • Lager: 16 GB (+ microSD)
 • Kamera: HD web
 • Trådløst: 802.11 ac/a/b/g/n, Bluetooth 4.0, Miracast
 • Tilslutning: USB 2.0, USB 3.0, HDMI, microSD-kort
 • Mål: 34,4 x 24 x 1,78 cm
 • Vægt: 1,7 kg
 • Batteri: 3-cellet 37 Wh litium-ion polymer
forfatter

HP Chromebook 14 er et farverigt og pænt bekendtskab. Modellen fås i forskellige pangfarver og er tydeligvis designet til at appellere til unge mennesker. Batterilevetiden er lang, og i betragtning af skærmstørrelsen på 14 tommer er maskinen med sine 1,7 kilo ikke så tung, som man kunne have frygtet.

Men her løber vi også tør for roser. I bund og grund er HP Chromebook 14 et fejlskud af rang. Det er, som om Hewlett-Packard har misforstået, hvad hele Chromebook-konceptet går ud på.

Først og fremmest er den dyr. Med en pris på næsten 3.000 kroner er den blandt de dyreste Chromebooks på markedet – og klart den dyreste i denne test – men den er langtfra pengene værd. Ydelsen er testens dårligste. I hvert fald i vores benchmark-test, som vi udførte med Browsermark 2.1, og som gav et resultat på kun 2.041 point – hvilket er lidt overraskende, eftersom Chromebook 14 som den eneste maskine i testen er baseret på Nvidias anmelderroste Tegra K1-processor.

 

hp-chromebook-14_1[1]

 

Og hvad er lige formålet med at forsyne maskinen med en skærm på hele 14 tommer, når opløsningen forbliver på 1366 x 768 pixel? Skærmen er godt nok lysstærk, men ikke særlig skarp. Det er nærmest, som om de enkelte pixels bliver strakt hen over skærmarealet, indtil de er ved at briste.

Annonce

Tastaturet er for så vidt godkendt. Tasterne sidder ikke for tæt på hinanden, og vandringen er fin, men den må være en smule gal med byggekvaliteten, for hele tastaturet giver efter, når man skriver.

Konklusion
HP Chromebook 14 ser lækker og indbydende ud med sine friske pangfarver, men den er for dyr og for langsom, og man får absolut intet positivt ud af den 14 tommer store skærm – kun ulemper. Den pris, man betaler for så stor en skærm, er højere vægt, og i bytte får man så en opløsning, der er for lav til at kunne stå skarpt på det store skærmareal. Ikke forstået.

Byggekvaliteten er heller ikke imponerende. I hvert fald giver tastaturet efter, når man skriver.
Alt i alt kan vi ikke andet end at fraråde, at du kaster penge efter HP Chromebook 14.

Læs alle artikler i én uge for 19 kr

Få adgang alle +artikler samt til hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Allerede abonnent?

Også i denne test:

ASUS Chromebook C200

Kræver gode øjne

ASUS Chromebook C200 leverer en acceptabel ydelse, men tastatur og skærm får dumpekarakter.

Vejer kun 1,15 kg og er nem at have med sig. Ydelsen er godkendt, og batterilevetiden er helt i top.
Både skærm og tastatur lader en del tilbage at ønske. Skærmen er mat og lyssvag, tasterne sidder for tæt på hinanden, og det er for svært overhovedet at se, hvilke tal eller bogstaver der står på de enkelte taster.

Toshiba Chromebook CB30

Bedst og billigst

Toshiba Chromebook CB 30 er en behagelig overraskelse. Man får testens klart bedste produkt til under 2.000 kroner.

Fantastisk god til prisen. Ydelsen er høj, billedkvaliteten er godkendt, og maskinen er relativt let og alligevel solid og robust.
Batterilevetiden på ni timer er testens korteste, og designet er lidt for plasticagtigt og anonymt.
Har du dette produkt?
Giv din karakter.
0 / 6

Your page rank:

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Læs også: