Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi
L&B Home’s julekalender: Låge 04Deltag

: ASUS Chromebook C200

Kræver gode øjne

ASUS Chromebook C200 leverer en acceptabel ydelse, men tastatur og skærm får dumpekarakter.

Skrevet af / 12/02/2015 - 00:01
ASUS Chromebook C200
Peter Gotschalk

Testens mindste Chromebook er ikke den billigste, men det burde den nok have været, for selv om den yder pænt og har en fantastisk batterilevetid på knap 11 timer, så er der sparet lidt for meget på både tastatur og skærm.

Chrome-browseren er jo mere eller mindre kernen i enhver Chromebook, og her præsterer ASUS Chromebook C200 helt acceptabelt i vores benchmark-test, som vi har udført med testprogrammet Browsermark 2.1. Resultatet på 2.237 point er hæderligt, og heller ikke i daglig brug oplever vi, at maskinen slår sig i tøjret, selv om vi har adskillige web-applikationer kørende ad gangen. Maskinen kan køre næsten 11 timer på en opladning, og dermed er batterilevetiden imponerende!

 

asus-chromebook-c200_1

 

Nej, det er hverken størrelsen eller gørelsen, der sætter skår i glæden. Med en opløsning på 1366 x 768 pixel er skærmstørrelsen på 11,6 tommer ikke for lille, men til gengæld er skærmen ikke særlig lysstærk, og farverne virker matte og kedelige.

Værst af alt er tastaturet, som er alt andet end brugervenligt. Tasterne har en rimelig vandring, men de sidder meget tæt på hinanden, der er næsten ingen modstand i dem, og både tal og bogstaver på tasterne er skrevet med så tynd en streg, at man har meget svært at se, hvad der står på den enkelte tast, så snart lysforholdene ikke er optimale. Og da maskinen ikke har lys i tasterne, er man helt på Herrens mark, hvis man skal bruge den om aftenen.

 

Konklusion
ASUS Chromebook C200 kører såmænd hurtigt nok, og batterilevetiden er imponerende, men skærmen er lyssvag med matte farver, og tastaturet skal man ikke bryde sig om at betjene, hvis man bruger briller, eller hvis dagen er gået på hæld. Det er simpelthen for svært at læse, hvad der står på de individuelle taster, og de sidder tættere på hinanden, end godt er.

Home mener

Vejer kun 1,15 kg og er nem at have med sig. Ydelsen er godkendt, og batterilevetiden er helt i top. Både skærm og tastatur lader en del tilbage at ønske. Skærmen er mat og lyssvag, tasterne sidder for tæt på hinanden, og det er for svært overhovedet at se, hvilke tal eller bogstaver der står på de enkelte taster.

Også i denne test:

Chromebooks

Toshiba Chromebook CB30

Bedst og billigst

Toshiba Chromebook CB 30 er en behagelig overraskelse. Man får testens klart bedste produkt til under 2.000 kroner.

Fantastisk god til prisen. Ydelsen er høj, billedkvaliteten er godkendt, og maskinen er relativt let og alligevel solid og robust.
Batterilevetiden på ni timer er testens korteste, og designet er lidt for plasticagtigt og anonymt.
Læs hele testen

HP Chromebook 14

Både for stor og for dyr

Hewlett-Packard lader til at have misforstået Chromebook-konceptet.

Pænt design i friske pangfarver og lang batterilevetid.
Elendig ydelse og en kæmpe skærm, der gør maskinen stor og tung, selv om opløsningen er den samme som på andre maskiner med mindre skærmareal. Alt for dyr i betragtning af alle minusserne.
Læs hele testen

Mac in Black

Sej egoist-router

Laptopbrugere bliver afhængige

Chromebooks på skolebænken

Grønt fremskridt i små trin

Betalelig og superlet uden kompromiser

Trådløst internet - også I den anden ende af haven

Den bedste Mac til de fleste mennesker

Den dyreste computer vi har testet

Kan I høre mig derude?

Opgør på ledelsesgangen

Så trygt som i gamle dage

Scroll to Top