Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

Sony Reader PRS-650

Sony Reader PRS-650

Sony begyndte at sælge deres Reader for over et år siden, men den er først kommet til Danmark for nylig. Den er udstyret med touchscreen, hvilket gør den meget nem og intuitiv at bruge.
Lyd & Billede mener
Godt design Touchscreen Nem at bruge
Lidt glat overflade
Specifikationer
 • Skærm: 6” E Ink Pearl-berøringsskærm
 • Opløsning: 800 x 600 pixel
 • Hukommelse: 2 GB (ca. 1.200 e-bøger), kan udvides med Memory Stick, Memory Stick Duo og SD-kort
 • Batteri-levetid: 10.000 sidevisninger (læsning af ePub e-bøger)
 • Mål: 118,8 x 168 x 9,6 mm
 • Vægt: 215 g
 • E-bogs-formater, ikke-sikrede e-bøger og tekstfiler: ePub eBook, Adobe PDF, Microsoft Word, txt, rtf, BBeB
 • E-bogs-formater, DRM (sikrede/købte) e-bøger: ePub eBook (Adept) BBeB eBook (Marlin)
 • Lydfiler: MP3, aac
 • Billedfiler: jpeg, gif, png, bmp
 • Lydudgang: 3,5 mm stereo-ministik

Skærmen
Den forholdsvis smalle ramme får skærmen i denne e-bogs-læser til at se større ud end sine 6 tommer. Skærmen har god kontrast og er nem at læse på, men i forhold til andre e-bogs-læsere er der begrænset mulighed for at indstille tekststørrelsen. Til gengæld kan man justere kontrasten på skærmen, hvilket gør den meget behagelig for øjnene.

Ekstra features
Touchscreen gør det muligt at bevæge sig hurtigt rundt i menuerne. Vil man søge efter et ord i en tekst eller efter en bog eller forfatter, bliver det også nemt takket være et virtuelt tastatur, som popper op i søgemenuen.

Ud over at være god at læse på, så er en god søgefunktion utrolig vigtigt i e-bogs-læsere. Sonys Reader har med sine 2 gigabyte hukommelse plads til ca. 1.200 bøger – med udvidelse på SD-kort kan der være op til 20.000 bøger, så her er det altså vigtigt at kunne søge.

Med touchscreen er det nemt at bladre i bøgerne. Man kører bare en finger hen over siden, og så skifter den. Det betyder, at jeg kan holde og bladre med samme hånd, og det er en rigtig dejlig feature.

Konklusion
Lækker e-læser med rigtig gode features. Jeg er meget begejstret for dens touchscreen, der gør Sony Reader meget nem at bruge. Kontrasten i skærmen er god, og der er masser af mulighed for at udvide hukommelsen. Alt i alt har Sony lavet en lækker e-bogs-læser.

Annonce

Også i denne test:

Opsummering

Konklusion og Testvinder

Selv om det virker relativt simpelt, så har det været rigtig svært at finde en vinder denne gang.

Sovos E-Reader Plus

Sovos E-Reader Plus

Selv om den altså bliver solgt som e-bogs-læser, så er den nok nærmere en medie-afspiller, der kan håndtere e-bøger.

Du kan læse i mørke Se film på farten
Lavere batteri-levetid

Amazon Kindle

Amazon Kindle

Kigger man på e-bogs-læsere, så er Amazons Kindle ikke til at komme uden om. Dels fordi Amazon har produceret dem så længe, at de er nået til 3. generation, og dels fordi Kindle har features, som de andre ikke kan matche.

Knivskarp skærm Online bogkøb God pris
Synkroniserer kun købte bøger

Cybook Opus

Cybook Opus

Trods prisen virker Cybook Opus ikke som fantastisk kvalitet, når man får den i hænderne. Den har et lidt plastic-agtigt look og er ret glat at holde på. Til gengæld har Cybook Opus et meget lommevenligt format. Den passer endda i en inderlomme, så man kan have den med alle vegne.

God størrelse
For glat Umuligt menusystem Ringe skærm

BeBook Club 6”

BeBook Club 6”

Denne e-bogs-læser minder utrolig meget om Kindle. Den har samme lettere ru overflade, som giver et godt greb og gør den nem at holde fast i. Den er knap så avanceret, men den kan det, som en e-bogs-læser skal kunne – nemlig vise bøger.

God skærm Gode menuer
Få ekstra features
forfatter

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.