Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

Sovos E-Reader Plus

Sovos E-Reader Plus

Selv om den altså bliver solgt som e-bogs-læser, så er den nok nærmere en medie-afspiller, der kan håndtere e-bøger.
Lyd & Billede mener
Du kan læse i mørke Se film på farten
Lavere batteri-levetid
Specifikationer
 • Skærm: 5” TFT farveskærm
 • Opløsning: 600 × 800 pixel
 • Hukommelse: 1 GB intern, kan udvides med SD-kort
 • Batteri-levetid: 30 timers musik og 7 timers læsning
 • E-bogs-formater: ANSI Unicode txt, pdf, html, fb2, pdb og ePub
 • Musikformater: MP3, wma, ape, flac og acc
 • Billedformater: jpeg og bmp
 • Filmformater: mp4, mpeg2 og DivX
 • Lydudgang: 3,5 mm stereo-ministik
 • Indbygget kalender
 • Vendbar skærm

Skærmen
I stedet for en E Ink-skærm, som andre e-bogs-læsere er udstyret med, så har denne enhed en 5 tommers TFT-skærm. Dvs. en bagbelyst skærm, som kan vise farver, og som kan bruges til at vise video på.

Det betyder, at man i modsætning til andre e-bogs-læsere også kan bruge den i mørke. Det er utrolig praktisk, men resulterer også i, at dens batteri-levetid ikke kommer i nærheden af, hvad ”rigtige” e-bogs-læsere kan præstere.

Læseoplevelsen bliver anderledes med denne skærm, da det jo på ingen måde føles som at læse i en bog. Nogle vil måske mene, at det ødelægger fornøjelsen, men hvis man er vant til at læse på en computerskærm, så er det her en udmærket læseoplevelse.

Usmarte menuer
Menusystemet er lidt snirklet og betyder, at man f.eks. ikke kan åbne en musikfil, når man har åbnet en bog. Så skal man klikke sig ud i hovedmenuen og åbne musikmenuen her. Det giver mange unødige ekstra klik.

Ekstra features
TFT-skærmen betyder, at Sovos også kan afspille videofilm. Det fungerer, selv om der bestemt ikke er tale om en knivskarp videoskærm. Der skal virkelig skrues helt op for lysstyrken på skærmen, ellers bliver videobilledet meget mørkt.

Annonce

Sovos kan sættes til at skifte side automatisk, så man ikke behøver bladre selv. Jeg brød mig ikke om at læse på den måde, men det er rart at have muligheden.

Konklusion
Faktisk en overraskende brugbar e-bogs-læser til den pris. Nogle vil nok mene, at TFT-skærmen ødelægger oplevelsen, men jeg er glad for at kunne læse om aftenen – især når det bliver tidligt mørkt, og man står og venter på bussen eller toget. Sovos er en meget positiv overraskelse.

Fuld adgang til Lyd & Billede for 39 kr

Få adgang alle +artikler, guider, anmeldelser samt til hele testarkivet i 3 uger.

Ingen bindingstid Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Også i denne test:

Opsummering

Konklusion og Testvinder

Selv om det virker relativt simpelt, så har det været rigtig svært at finde en vinder denne gang.

Amazon Kindle

Amazon Kindle

Kigger man på e-bogs-læsere, så er Amazons Kindle ikke til at komme uden om. Dels fordi Amazon har produceret dem så længe, at de er nået til 3. generation, og dels fordi Kindle har features, som de andre ikke kan matche.

Knivskarp skærm Online bogkøb God pris
Synkroniserer kun købte bøger

Cybook Opus

Cybook Opus

Trods prisen virker Cybook Opus ikke som fantastisk kvalitet, når man får den i hænderne. Den har et lidt plastic-agtigt look og er ret glat at holde på. Til gengæld har Cybook Opus et meget lommevenligt format. Den passer endda i en inderlomme, så man kan have den med alle vegne.

God størrelse
For glat Umuligt menusystem Ringe skærm

Sony Reader PRS-650

Sony Reader PRS-650

Sony begyndte at sælge deres Reader for over et år siden, men den er først kommet til Danmark for nylig. Den er udstyret med touchscreen, hvilket gør den meget nem og intuitiv at bruge.

Godt design Touchscreen Nem at bruge
Lidt glat overflade

BeBook Club 6”

BeBook Club 6”

Denne e-bogs-læser minder utrolig meget om Kindle. Den har samme lettere ru overflade, som giver et godt greb og gør den nem at holde fast i. Den er knap så avanceret, men den kan det, som en e-bogs-læser skal kunne – nemlig vise bøger.

God skærm Gode menuer
Få ekstra features
forfatter

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.