Cybook Opus

Cybook Opus

Trods prisen virker Cybook Opus ikke som fantastisk kvalitet, når man får den i hænderne. Den har et lidt plastic-agtigt look og er ret glat at holde på. Til gengæld har Cybook Opus et meget lommevenligt format. Den passer endda i en inderlomme, så man kan have den med alle vegne.
Lyd & Billede mener
God størrelse
For glat Umuligt menusystem Ringe skærm
Specifikationer
  • Skærm: 5” gråtone, 600 x 800 pixel
  • Hukommelse: 1 GB, kan udvides med microSD-kort
  • Batteri-levetid: 8.000 sider
  • Mål: 151 x 108 x 10 mm
  • Vægt: 150 g
  • E-bogs-formater: ePub, pdf, txt, html
  • Billedformater: jpg, gif, png
  • Rotérbar skærm
forfatter

Skærm
Når man så tænder for den, falder begejstringen adskillige grader. Den 5 tommer store skærm er ganske enkelt for dårlig i forhold til, hvad der ellers er på markedet lige nu.

Det resulterer i, at man hurtigere bliver lidt træt af at læse på skærmen.
Der er nogle muligheder for at justere lidt – f.eks. kan man vælge en anden skrifttype eller gøre teksten fed, og det hjælper faktisk en del. Men hvis man sammenligner lige op mod andre e-bogs-læsere, så er Cybook Opus altså bagud på skærm-point.

Umuligt menusystem
En af de fede ting ved e-bogs-læsere er, at man kan have rigtig mange bøger med på én gang. Men hvis det skal være muligt at finde rundt i bøgerne, så bør man f.eks. kunne sorterer dem efter forfatter eller genre. Den mulighed får man ikke med Opus. Her kan man sortere efter titel, filstørrelse, fildato, filnavn eller filsti, men der er ingen søgemulighed.
Det virker rodet og gør det ikke ligefrem nemt for brugeren at holde styr på sin bogsamling. Samtidig er betjeningen ikke intuitiv og brugervenlig nok, hvilket giver en del frustrationer undervejs.

Ekstra features
Cybook Opus er en meget simpel model, så man får ikke så mange ekstra features med. Man kan udvide den 1 GIGABYTE store hukommelse med et microSD-kort, og så der for alvor bliver plads til bøger. Andre e-bogs-læsere har stik til hovedtelefon og kan afspille MP3-musik til læsningen, men det kan Cybook Opus desværre heller ikke.

Konklusion
Selv om prisen faktisk er på niveau med mange andre e-bogs-læsere, så ender man med Cybook Opus efter min mening med en meget skrabet model.
Skærmen halter, menusystemet er for indviklet, og der er ingen ekstra features at prale med.
Her vil mit råd være at købe noget andet og få mere for pengene.

Læs alle artikler i 1 måned for 39 kr

Få adgang alle +artikler samt til hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Også i denne test:

Opsummering

Konklusion og Testvinder

Selv om det virker relativt simpelt, så har det været rigtig svært at finde en vinder denne gang.

Sovos E-Reader Plus

Sovos E-Reader Plus

Selv om den altså bliver solgt som e-bogs-læser, så er den nok nærmere en medie-afspiller, der kan håndtere e-bøger.

Du kan læse i mørke Se film på farten
Lavere batteri-levetid

Amazon Kindle

Amazon Kindle

Kigger man på e-bogs-læsere, så er Amazons Kindle ikke til at komme uden om. Dels fordi Amazon har produceret dem så længe, at de er nået til 3. generation, og dels fordi Kindle har features, som de andre ikke kan matche.

Knivskarp skærm Online bogkøb God pris
Synkroniserer kun købte bøger

Sony Reader PRS-650

Sony Reader PRS-650

Sony begyndte at sælge deres Reader for over et år siden, men den er først kommet til Danmark for nylig. Den er udstyret med touchscreen, hvilket gør den meget nem og intuitiv at bruge.

Godt design Touchscreen Nem at bruge
Lidt glat overflade

BeBook Club 6”

BeBook Club 6”

Denne e-bogs-læser minder utrolig meget om Kindle. Den har samme lettere ru overflade, som giver et godt greb og gør den nem at holde fast i. Den er knap så avanceret, men den kan det, som en e-bogs-læser skal kunne – nemlig vise bøger.

God skærm Gode menuer
Få ekstra features

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.