Mange vil nok blive overrasket over, hvor svært det er at holde et kamera stille, når man zoomer så meget ind som 750 mm. Der er stor forskel på 200 og 750 mm, og forskellen betyder ofte mere uskarpe billeder på lange brændvidder. Årsagen er, at billedvinklen bliver så snæver, at det svarer til at tænde en kontakt med et kosteskaft, når man forsøger at fange motivet på 750 mm.
Canons løsning på problemet er en knap på siden af kameraet, som zoomer lidt ud og markerer udsnittet med en ramme på skærmen – Zoom Framing – når man bruger tele. Med lidt øvelse bliver det lidt lettere at få motivet med, fordi det bliver nemmere at sigte.
Billedkvalitet
Billedstøj er godt under kontrol ved høj ISO. SX700HS formår at dæmpe støjen uden at reducere detaljeskarpheden for meget. Ikke overraskende er der synligt tab af skarphed i hjørnerne på fuld blænde og vidvinkel, men ikke værre end hos konkurrenterne. Altså ikke dårligt for et kompakt superzoomkamera.
Problemerne kommer først på fuld tele. Her flyder detaljerne sammen, og baggrunden bliver ikke klædeligt uskarp, men grumset. Selv ved lav ISO.
Du kan ikke forstørre billederne fra dette kamera over A4-størrelse. Mens skarpheden kun er brugbar og støjkontrollen acceptabel, er farvegengivelsen mere positiv. Godt mættede farver uden for meget afvigelse trækker op.
I brug
PowerShot SX700HS ligger godt i hånden, fordi det har et godt greb foran, og man kan bruge programhjulet på bagsiden som støtte for tommelfingeren. Canons superzoomkamera har sammen med Sony HX60V de mest overskuelige skærmmenuer, og det er uden tvivl et af de mest anvendelige kameraer i testen. Autofokussen er hurtig, det reagerer hurtigt, og det er nemt at fange lynskud med Canon-kameraet.
Med NFC forbinder du kameraet og mobilen på få sekunder, men hvis man ikke har en telefon med NFC, skal man indtaste brugernavn og adgangskode. Det er bøvlet.
Canon PowerShot SX700HS er værd at overveje, hvis du gerne vil have meget zoom i et kamera, der er let at betjene. For selv om det har en lang liste med funktioner, som de færreste vil få brugt, er det let at få gode billeder med, og med Zoom Framing er det lidt nemmere at fange motiver på telebrændvidder. Billedkvaliteten er dog ujævn, og du vil få de bedste billeder på moderate brændvidder og i godt lys.
Lyd & Billede mener
Meget brugervenligt og anvendeligt kamera med hurtig fokus og skudtakt, så du ikke går glip af motiver. Kun middelgod billedkvalitet, med synligt tab af skarphed på fuld tele, trækker ned for et ellers gennemført kamera.
Vejl. pris 3000 kr
Specifikationer
- Type: 16 MP kompaktkamera med 1/2,3" billedsensor
- Optik: 25-750 mm f/3.2-6.9, 30x zoom
- Skærm: 7,6 cm LCD, 922K billedpunkter
- Højdepunkter: Wi-Fi, 9 fps, billedstabilisering
Også i denne test:
4 superzoomkameraer
Nikon Coolpix S9700
Praktisk rejsekammerat
Med dette kamera glemmer du ikke, hvor du har været. Det kan logge dine billeder bedre, end du selv kan.
Sony Cyber-shot HX60V
Knivskarpt superzoomkamera
Hvis du kun vil have ét kamera, kan Sonys veludstyrede superzoom være det helt rigtige, så længe du er klar over begrænsningerne.
Panasonic Lumix TZ60
Det bedste kamera i klassen
Panasonic-kameraet er ikke perfekt, men hvis du vil have 30x zoom i et lille kamera, så er det dette, du skal have.
Læs videre med LB+
LB+ Total uge
Fuld adgang til alt indhold i en uge
LB+ Total måned
Fuld adgang til alt indhold i en måned
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer