Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
L&B’s julekalender: Låge 04Deltag

: Nikon Coolpix S9700

Praktisk rejsekammerat

Med dette kamera glemmer du ikke, hvor du har været. Det kan logge dine billeder bedre, end du selv kan.

Skrevet af / 12/06/2014 - 12:19
Nikon Coolpix S9700
Lasse Svendsen

Der er ikke så meget vrøvl med Coolpix S9700. Her får du et kamera, der er kompakt nok til at passe ned i lommen og er nemt at bruge. Uden nogen fiksfakserier. Det har 30x zoom – ligesom de andre – samt Wi-Fi med NFC, programhjul og en separat knap til video-optagelse. Men det er det eneste i testen, der kombinerer GPS med GLONASS. Det betyder mere præcis logning af, hvor billederne er taget, fordi kameraet modtager GPS-signaler fra mange flere satellitter.

Nikon-kameraet er også det eneste, der har en opklappelig blitz, som kan drejes opad. Det giver et blødere blitzlys og er godt, når man skal tage portrætbilleder indendørs. S9700 fås ligesom Canons kamera i flere farver og har ligeledes en stor 16 megapixel billedsensor. Skudtakten på 7 billeder i sekundet halter derimod bagefter konkurrenterne.

Billedkvalitet
Trods den ekstreme zoom er billederne relativt skarpe i centrum på alle brændvidder, undtagen på fuld tele, hvor skarpheden falder, så man mister lidt detaljeopløsning. Man vil se synlig tøndeformet fortegning på 25 mm vidvinkel, ligesom på de andre kameraer i testen, og her er skarpheden i hjørnerne ikke lige så god ved fuld blænde.

Man vil også til dels finde betydelig billedstøj. Billeder taget i svagt lys over ISO 400 har finkornet støj i mørke områder, som vokser til grovkornet støj over ISO 1600. Udendørs i godt lys er det ikke noget problem, så en solrig festdag kan også blive en dag med mange lynskud. Men kameraet har det samme problem som de andre i testen, nemlig at baggrunden bliver grumset i stedet for uskarp. Mørke baggrunde får også farvestøj, som ikke er klædeligt.

Nikons kamera har i øvrigt rigtig god lysmåling og meget jævn og fin farvegengivelse, der giver varme hudtoner og en dejlig glød i billederne.

I brug
Som nævnt er skudhastigheden ikke på linje med de øvrige i testen. Men autofokussen er hurtig i godt lys, så man kan sagtens få skarpe billeder af børn i fuld fart med Nikon S9700.

Når man ser billeder af kameraet, er det let at tro, at det er glat og ligger dårligt i hånden. Men selv med et marginalt greb er det muligt at holde kameraet stille. Et gummieret tommelgreb hjælper, men programhjulet på bagsiden stikker lidt for meget ud og er let at komme til at ramme.

Nikon Coolpix S9700 er et godt kamera af et superzoomkamera at være. Men ud over GLONASS byder det ikke på noget ekstra i klassen. Det er et gennemført kamera på mange måder, men kan ikke matche niveauet for billedkvalitet, skudhastighed og funktionsniveau i denne test. Det er dog testens billigste.

Lyd & Billede mener

Simpelt i brug og med en smart GPS-funktion, der gør det til et super rejsekamera. Skudtakt og autofokus halter bagefter konkurrenterne, og billedkvaliteten er kun middelgod.

Også i denne test:

4 superzoomkameraer

Canon PowerShot SX700HS

Hurtigt lynskudskamera

Canon har tænkt på en ting, som ingen andre har. Det gør kameraet lettere at bruge på ekstrem tele.

Meget brugervenligt og anvendeligt kamera med hurtig fokus og skudtakt, så du ikke går glip af motiver.
Kun middelgod billedkvalitet, med synligt tab af skarphed på fuld tele, trækker ned for et ellers gennemført kamera.
Læs hele testen

Sony Cyber-shot HX60V

Knivskarpt superzoomkamera

Hvis du kun vil have ét kamera, kan Sonys veludstyrede superzoom være det helt rigtige, så længe du er klar over begrænsningerne.

Lynhurtigt og knivskarpt. Med dette kamera er det svært at misse et lynskud. Testens bedste ergonomi.
Meget grums ved høj ISO og markant fald i skarpheden på fuld tele.
Læs hele testen

Panasonic Lumix TZ60

Det bedste kamera i klassen

Panasonic-kameraet er ikke perfekt, men hvis du vil have 30x zoom i et lille kamera, så er det dette, du skal have.

Hurtigt og brugervenligt rejsekamera med praktisk, men lille elektronisk søger. Kan lagre råfiler.
Testens dyreste kamera mangler kun touch-skærm for at være komplet, men billedstøj trækker ned på en ellers solid præstation.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Giver baghjul til konkurrenterne

Full-frame kamera på budget

Fænomenalt anvendelig kameradrone

Et perfekt kompromis

Helt vild vidvinkel!

En ulv i fåreklæder

Nikons Z8 opfylder manges drømme

Den bedste skærmkalibrering?

Optager i 6K direkte til disk

Helt uforligneligt skarpe billeder!

Sonys fedeste kamera

Fede billeder på et øjeblik

Scroll to Top