TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

TEST eMeet C980 Pro

Opgradér dit udseende til møderne

EMeet C980 Pro er hele tre ting på én gang, og det er ikke bare billigt børnelegetøj.

forfatter
Publiceret 09/07/2021 - 08:00
Karakter
eMeet C980 Pro
L&B mener
Simpel opsætning og lav pris. Fire mikrofoner med støjreduktion. Indbyggede højttalere.
Ingen autofokus. Kun én billedvinkel – og den er for bred. Højttalerne er temmelig dårlige.
Specifikationer
 • Maks. opløsning: 1920 x 1080 @ 30 fps
 • Understøttede opløsninger: (ikke oplyst)
 • Optik: Full HD (blændetal ikke opgivet)
 • Billedvinkel: 90°
 • Fokus: Fast
 • Mikrofon: 4-mikrofoners array
 • Højttalere: 2 x 1 W omnidirektionel
 • Lydopløsning: (ikke oplyst)
 • Mål og vægt: 158 x 60 x 70 mm / 244 g
 • Tilslutning: USB 3.0
 • Web: emeet.ai

Selv om vi efterhånden er ved at blive sluppet løs fra isolationen derhjemme, vil den måde, vi arbejder på, være forandret for altid. Der er simpelthen så mange fordele ved at arbejde hjemmefra, at de fleste i fremtiden vil gøre det i hvert fald en del af ugen.

Til det formål har man brug for et webcam. eMeet C980 Pro er et alternativ til det temmelig ringe indbyggede kamera, som de fleste bærbare er født med.

eMeet C980 Pro er et ret stort webcam. Det skyldes, at der ud over kamera og fire (!) mikrofoner også er to højttalere indbygget. (Foto: eMeet)

Kameraet er temmelig stort – over 15 cm i bredden – men det indeholder også to højttalere og intet mindre end fire mikrofoner. Ud over størrelsen er designet ret diskret i sort plast. Det eneste, der virker lidt kikset, er linsedækslet til at sikre privatlivets fred, som hænger i en snor i stedet for at være indbygget.

Tilslutning sker med et gammeldags USB 3.0-kabel, og kameraet monteres på skærmen med en clip, der kan tilpasses til skærme i alle tykkelser. Der er også gevind til stativmontering. Hvilket er nydeligt og helt på niveau med dyrere kameraer.

Fjernarbejde bliver også en del af arbejdslivet efter corona, så et webcam er uundværligt. (Foto: eMeet)

Ingen indstillinger

Opsætningen er simpel: Sæt stikket i, og styresystemet klarer resten. Mikrofoner og højttalere dukker automatisk op i Windows’ lydindstillinger. Der skal ikke installeres nogen software. Til gengæld er der heller ingen tilpasningsmuligheder i form af zoom og billedbeskæring.

Der er kun ét billedudsnit, nemlig 90 grader, som er lidt for vidvinklet til at passe til én person. Man får mere af omgivelserne med, end godt er, og tilsvarende mindre af personen foran kameraet.

Finishen er okay, og kameraet kan monteres på skærme af alle tykkelser. Der er også gevind til kamerastativ. (Foto: eMeet)

Brugbare kompromiser

På positivsiden er billedet rigtig udmærket og i Full HD-opløsning (1920 x 1080 pixel). Godt nok kun med 30 Hz opdateringshastighed, hvor dyrere webcams klarer 60 Hz. Men hvor mange hurtige actionscener er der egentlig i ugens møde i arbejdsgruppen?

Optikken er med fast fokus. Men igen er problemet ikke stort i praksis, da kameraet er konstrueret efter, at du sidder med en fast afstand på 40-60 cm fra skærmen. Hvad der svarer skræmmende godt til virkeligheden.

Dine kolleger vil høre dig klart og også se dig bedre end via din bærbares indbyggede kamera. Men højttalerne er så ringe, at du får svært ved at høre, hvad de siger. (Foto: eMeet)

Gode mikrofoner

Der er fire indbyggede mikrofoner, som gør et rigtig udmærket job med at opfange stemmen og undertrykke støj fra omgivelserne. Selv på flere meters afstand, fra det fjerneste hjørne af lokalet, går stemmen rent igennem uden at drukne i rumklang. Det er faktisk pænt imponerende.

Havde højttalerne været på samme niveau, ville vi have haft en mulig bestseller i hænderne. Det er dog ikke tilfældet.

Læs også Se godt ud på hjemmekontoret Razers webkamera er ikke kun til Twitch-streamere og gamere. Det er mindst lige så godt til at sikre skarpe, velbelyste billeder fra det improviserede hjemmekontor.

Mobilens højttalere er bedre

Højttalerne beskrives i pressematerialet som “omnidirektionelle” (rundstrålende) og med “krystalklar lydkvalitet”. Det er store ord, men ord er jo billige. De to bittesmå højttalere er monteret på hver sin side af kameraet, hvor de spiller frem mod brugeren. Hvilket er okay. Lyden er til gengæld alt andet end krystalklar. Faktisk er den så spinkel og tynd, at de indbyggede højttalere i de fleste mobiltelefoner gør det bedre.

Der findes bærbare computere med endnu ringere lyd, i hvilket tilfælde højttalerne i eMeet C980 Pro ville være en forbedring. Men for de fleste vil prisen for de indbyggede højttalere være spild af penge. Der findes en udgave uden højttalere, eMeet 960, som koster lidt over det halve, og som ellers ser ud til at have lignende data. Men den har vi ikke testet.

Med et webcam kan man deltage i møder uden at være til stede. Og åbenbart også mens man sidder i et andet møde… (Foto: eMeet)

Konklusion

EMeet C980 Pro er et ret billigt webcam, der – med vekslende held – prøver at gøre hele tre ting på én gang. Mikrofonerne er rigtig gode, mens kameraet er lidt mere middelmådigt – og højttalerne er rent ud sagt elendige. Så dine kolleger vil kunne se dig bedre end med computerens indbyggede kamera, og de vil høre dig klart og tydeligt. Til gengæld får du svært ved at høre, hvad de siger, medmindre du skifter lyden til skærmens eller laptoppens indbyggede.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
 • Over 5.000 produkttests
 • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
 • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
 • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
 • Altid opdateret på sidste nyt
 • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
 • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
 • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv en kommentar

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.
Kreative superkræfter Der er ikke sparet på noget som helst i MSI Creator Z17. Det kan mærkes på prisen.
90'erne har ringet: Winamp er tilbage I internettets barndom og skribentens ungdom var det Winamp, der styrede musikken til festen. Nu er afspilleren tilbage efter næsten 10 års fravær.
Nu er Samsungs nye gaming-skærm på hylderne De nye 4K-skærme Odyssey Neo G8 og Odyssey Neo G7 lover vild ydelse!
Kone dropper fast forbindelse 15 års forskning tog det, før den klassiske gamingmus Roccat Kone XP kom i en trådløs udgave.
Razers lysdrevne taster er krøbet Razer DeathStalker V2 er opdateret med lavere, lettere taster, der holder længere.
En velkommen oplevelse med blødere tonalitet Vi kan kun være enige i, at teknologi skal være for alle. Men behøver man pakke den ind i sludder?
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend