The Little Black Box

Klar til brug

Den sorte boks er et godt valg, hvis man vil have en billig og enkel enhed, der kan afspille næsten alt.
Lyd & Billede mener
Let at bruge Billig Mange gode udvidelser
Kræver apps til indhold Ingen officielle apps til nettjenester
Specifikationer
  • Processor: 1,2 GHz ARM Cortex A9
  • Hukommelse: 1 GB
  • Lager: 4 GB
  • Netværk: 100 Mbit Ethernet, Wi-Fi a/b/g/n
  • Tilslutning: HDMI, USB
forfatter

En stor fordel ved at købe en dedikeret medieafspiller er, at man ikke behøver at spekulere på, hvad der skal bruges, eller hvad der virker sammen. Så længe man har en HDMI-indgang på sit tv eller sin hjemmebio-forstærker, fungerer det. Det  er bare at bære boksen hjem, pakke medieafspilleren ud, tilslutte strømkablet og det medfølgende HDMI-kabel, og tænde for strømmen. Der er ikke indbygget lager, men man kan slutte lagerenheder til USB-porten eller afspille via netværket.

The Little Black Box leveres med XBMC præinstalleret samt en række nyttige udvidelser. De eneste indstillinger, man skal lave, er for netværket – om man kører med kabel eller Wi-Fi, og hvor på netværket billeder, lydfiler og film er placeret. De fleste programmer er desuden indstillet til at opdatere sig selv automatisk. Lad den stå tændt et stykke tid første gang, og snart har man de nyeste versioner. De nordiske tv-kanalers internet tv-tjenester er også en mulighed.

XBMC har omfattende formatunderstøttelse. Hvis man vil have Dolby Digital eller DTS-lyd, kræver det dog, at man kobler maskinen til en forstærker, der kan afkode dem. Boksen havde ingen problemer med at afspille vores testfiler, og den kunne uden vanskeligheder spille 1080p HD-film. En overraskende og velkommen funktion er, at den faktisk også understøtter AirPlay, så man kan afspille fra sine Apple-enheder.

Alt styres fra den medfølgende fjernbetjening. Den er relativt stor, men det er, fordi der er knapper til det meste, så man ikke er nødt til at rode mere rundt i menusystemet en højst nødvendigt. F.eks. giver praktiske genvejsknapper direkte adgang til musik-, video- eller fotobiblioteket. På bagsiden af ​​fjernbetjeningen er der et fuldt tastatur, som faktisk gør det dejlig nemt at søge efter indhold. Fjernbetjeningen kan også bruges som en mus ved at vifte med den for at styre markøren.

Konklusion
Lige siden vores foretrukne medieafspiller, D-Link Boxee Box, holdt op med at blive opdateret, har vi været på udkig efter en simpel og overkommelig medieafspiller, der kan håndtere det meste. Og nu har vi fundet den.

The Little Black Box opfylder alle krav. Den er lille, helt lydløs, understøtter alle tænkelige medieformater og har en god fjernbetjening, der gør den nem at bruge. Den kan endda også spille internet-udsendelser fra de nordiske tv-stationer. Derimod er der ingen officielle apps til tjenester som Spotify eller Netflix.

Læs alle artikler i én uge for 19 kr

Få adgang alle +artikler samt til hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Allerede abonnent?

Også i denne test:

Intel NUC Kit DC3217IYE

Smidig hjemmebio-pc

For dem, der foretrækker Windows, er Intels minicomputer et godt alternativ til Mac mini.

Spil hvad du vil Alle dine favoritprogrammer
Kræver tastatur og mus Svært at finde fjernbetjening Kan ikke forbindes til mobile enheder

Apple Mac Mini 2012

Nem og alsidig

Meget større udbud end med medieafspilleren og ikke særlig kompliceret.

Spil hvad du vil Fjernbetjening findes Nem deling af indhold
Behøver tastatur og mus

Raspberry Pi Model B v2

Selvbyg for entusiaster

Besværlig installation, men billig og sjov, hvis man har evnerne og tålmodigheden.

Super billig!
Svær installation Kræver tålmodighed Langsom
Har du dette produkt?
Giv din karakter.
0 / 6

Your page rank:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Freelancejournalist. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Læs også: