Bil & Mobilitet Computer Fitness Gaming Mobil Smart Home Teknologi

: Intel NUC Kit DC3217IYE

Smidig hjemmebio-pc

For dem, der foretrækker Windows, er Intels minicomputer et godt alternativ til Mac mini.

Publiceret 05/11/2013 - 11:34
Intel NUC Kit DC3217IYE
Jonas Ekelund

Intel NUC (Next Unit of Computing) er et nyt standardformat for virkelig små computere, hvor bundkortet kun måler 10 x 10 cm. Der anvendes enkle processorer som Core i3 eller Core i5 at spare strøm og undgå varmeudvikling.

I den pakke, som Intel leverer, er der kun kabinet og bundkort. Man skal selv supplere med hukommelse, harddisk, trådløst netværkskort (hvis man vil have det) og til og med strømkabel. Derfor sælges den ofte i kits, hvor man får alt dette med, og det er sådan et, vi har prøvet og opgiver prisen for.

Når man har alle dele installeret, er det virkelig nemt at slutte den til hjemmebiografen. Bare sæt ledningerne i og slut mus og tastatur til, gerne trådløst selvfølgelig. Tilslut HDMI-kablet til dit tv eller din hjemmebio-forstærker, eller hvis dit tv understøtter Intels egen Wireless Display-standard (kortlink.dk/cw2y), kan du køre trådløst. Windows 8 popper op på skærmen, og fordi det lige præcis er sådan noget, Metro-brugerfladen er designet til, så føles det naturligt at have tv’et som computerskærm.

Ligesom Mac mini er fordelene ved en rigtig computer, at man kan køre hvad som helst på den og endda tilgå tjenester som Netflix, HBO Nordic, Viaplay, Spotify og WiMP. Eller tv-kanalernes internet-udsendelser. En anden fordel er, at man kan få meget bedre lyd end fra en medieafspiller ved at tilslutte en DAC. Det gælder selvfølgelig også Mac mini. Pludselig kan man let afspille højopløst musik og få det til at lyde godt på sit dyre anlæg.

Hvad enten man bruger Xbox Media Center (XBMC) til at få de gode oplevelser eller foretrækker en ren afspiller som Windows Media Player eller VLC, så fungerer det meste smertefrit. Medie-understøttelsen er som ventet omfattende, og vi kunne afspille alt, hvad vi forsøgte os med. Den største ulempe er, at man skal have en mus og et tastatur på sofabordet, og det er lidt bøvlet. Det skulle være muligt at bruge visse modeller af Logitechs Harmony multi-fjernbetjening, men det havde vi ikke mulighed for at teste.

Konklusion
Selv om vi synes, ​​at Mac mini som helhed er bedre, så er Intels lille pc et rigtig godt alternativ, hvis man gerne vil køre Windows. Den er ikke så æstetisk tiltalende, og mulighederne for at forbinde med andre enheder er mere begrænsede. Desuden mangler der en “officiel” fjernbetjening.

Men hvis man kan leve med tastatur og mus på sofabordet, så man kan faktisk nemt se alle streaming-videotjenester på sit tv, høre musik fra nettet på sit stereoanlæg og alt andet, som man ellers skulle sidde ved den bærbare for.

Home mener

Spil hvad du vil Alle dine favoritprogrammer Kræver tastatur og mus Svært at finde fjernbetjening Kan ikke forbindes til mobile enheder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læse hele artikkelen? Log ind eller bliv medlem af LB+.

Se alle vores abonnementer her.

Ekstra bred skærm til de fleste

Den bedste til højopløst gaming?

Caffe latte-segmentets hedeste drøm

En perfekt Mac for mange

Bredskærmen der kan bruges til alt

Den bedste surface hidtil

Scroll to Top