Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

Intel NUC Kit DC3217IYE

Smidig hjemmebio-pc

For dem, der foretrækker Windows, er Intels minicomputer et godt alternativ til Mac mini.
Lyd & Billede mener
Spil hvad du vil Alle dine favoritprogrammer
Kræver tastatur og mus Svært at finde fjernbetjening Kan ikke forbindes til mobile enheder
Specifikationer
  • Processor: 1.8 GHz Intel Core i3
  • Hukommelse: 8 GB
  • Lager: 120 GB SSD
  • Netværk: Gbit Ethernet, Wi-Fi a/b/g/n
  • Tilslutning: 2 x HDMI, 3 x USB 2.0

Intel NUC (Next Unit of Computing) er et nyt standardformat for virkelig små computere, hvor bundkortet kun måler 10 x 10 cm. Der anvendes enkle processorer som Core i3 eller Core i5 at spare strøm og undgå varmeudvikling.

I den pakke, som Intel leverer, er der kun kabinet og bundkort. Man skal selv supplere med hukommelse, harddisk, trådløst netværkskort (hvis man vil have det) og til og med strømkabel. Derfor sælges den ofte i kits, hvor man får alt dette med, og det er sådan et, vi har prøvet og opgiver prisen for.

Når man har alle dele installeret, er det virkelig nemt at slutte den til hjemmebiografen. Bare sæt ledningerne i og slut mus og tastatur til, gerne trådløst selvfølgelig. Tilslut HDMI-kablet til dit tv eller din hjemmebio-forstærker, eller hvis dit tv understøtter Intels egen Wireless Display-standard (kortlink.dk/cw2y), kan du køre trådløst. Windows 8 popper op på skærmen, og fordi det lige præcis er sådan noget, Metro-brugerfladen er designet til, så føles det naturligt at have tv’et som computerskærm.

Ligesom Mac mini er fordelene ved en rigtig computer, at man kan køre hvad som helst på den og endda tilgå tjenester som Netflix, HBO Nordic, Viaplay, Spotify og WiMP. Eller tv-kanalernes internet-udsendelser. En anden fordel er, at man kan få meget bedre lyd end fra en medieafspiller ved at tilslutte en DAC. Det gælder selvfølgelig også Mac mini. Pludselig kan man let afspille højopløst musik og få det til at lyde godt på sit dyre anlæg.

Hvad enten man bruger Xbox Media Center (XBMC) til at få de gode oplevelser eller foretrækker en ren afspiller som Windows Media Player eller VLC, så fungerer det meste smertefrit. Medie-understøttelsen er som ventet omfattende, og vi kunne afspille alt, hvad vi forsøgte os med. Den største ulempe er, at man skal have en mus og et tastatur på sofabordet, og det er lidt bøvlet. Det skulle være muligt at bruge visse modeller af Logitechs Harmony multi-fjernbetjening, men det havde vi ikke mulighed for at teste.

Annonce

Konklusion
Selv om vi synes, ​​at Mac mini som helhed er bedre, så er Intels lille pc et rigtig godt alternativ, hvis man gerne vil køre Windows. Den er ikke så æstetisk tiltalende, og mulighederne for at forbinde med andre enheder er mere begrænsede. Desuden mangler der en “officiel” fjernbetjening.

Men hvis man kan leve med tastatur og mus på sofabordet, så man kan faktisk nemt se alle streaming-videotjenester på sit tv, høre musik fra nettet på sit stereoanlæg og alt andet, som man ellers skulle sidde ved den bærbare for.

Fuld adgang til Lyd & Billede for 39 kr

Få adgang alle +artikler, guider, anmeldelser samt til hele testarkivet i 3 uger.

Ingen bindingstid Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Også i denne test:

Apple Mac Mini 2012

Nem og alsidig

Meget større udbud end med medieafspilleren og ikke særlig kompliceret.

Spil hvad du vil Fjernbetjening findes Nem deling af indhold
Behøver tastatur og mus

The Little Black Box

Klar til brug

Den sorte boks er et godt valg, hvis man vil have en billig og enkel enhed, der kan afspille næsten alt.

Let at bruge Billig Mange gode udvidelser
Kræver apps til indhold Ingen officielle apps til nettjenester

Raspberry Pi Model B v2

Selvbyg for entusiaster

Besværlig installation, men billig og sjov, hvis man har evnerne og tålmodigheden.

Super billig!
Svær installation Kræver tålmodighed Langsom
forfatter

(f. 1969): Freelancejournalist. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

3 Comments

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.