Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

IFA 2023: Efterårets TV-nyheder fra Samsung

Fremviste blandt andet 83" OLED-TV, flere MicroLED-skærme, et Mickey Mouse-TV (!) og flere nye 98" modeller.

Skrevet af / 02/09/2023 - 18:27
IFA 2023: Efterårets TV-nyheder fra Samsung

Som vanligt viser Samsung en lang række TV-skærme frem på årets IFA-messe. Vi fik blandt andet lov til at se et større udvalg af MicroLED TV, som nu rulles ud i en bredere vifte af skærmstørrelser – 76, 89 og 101 tommer, foruden de 110 tommer, der leveres i dag. Priserne er ikke klarlagt endnu, men taget i betragtning at 110″ modellen koster omkring en million kroner (!), bliver det stadig kostbare skærme for folk med tykke tegnedrenge. Vi kan kun håbe, at denne eksotiske teknologi med tiden kommer ned i pris, for billedkvaliteten er virkelig ekstrem!

Samsung udruller MicroLED TV’er i flere skærmstørrelser, heriblant dette 76-tommers. (Foto: Audun Hage)

Flere 98-tommers skærme: Neo QLED QN990C (8K) og QN90A (4K)

Samsung demonstrerede også 98QN990C, som er en 98″ MiniLED LCD-skærm med 8K opløsning. Vi har skrevet om den tidligere, og nu får den sin debut i Europa. Samsung fremviste ligeledes 4K-modellen 98QN90A, som også har MiniLED-baggrundsbelysning. Disse vil være noget dyrere end den 98Q80C, som vi allerede har testet. Det er på nuværende tidspunkt usikkert, hvornår/om 8K-modellen kommer til Norden, men i betragtning af hvor populær denne store skærmstørrelse er blevet, ville det ikke overraske os hvis den også gjorde sit indtog her.

Knut-Eirik Rørnes fra Samsung Nordic med 98″ QN990C. (Foto: Audun Hage)
Læs også Tjek den vanvittige Samsung-skærm 98-tommerne kommer i stribevis, nu med 8K-opløsning og en afsindig prisseddel...

Disney-version af The Frame

Her fik vi desuden et glimt af den nye “Disney100” version af Samsungs The Frame som blev annonceret i forrige uge. Den leveres blandt andet med et eksklusivt billedgalleri, indramning med Disney-logo, og en “Mickey Mouse”-inspireret solcelledrevet fjernbetjening.

20230831_121744-989x556 Disney100-frame-989x556 Mickey-Mouse-remote-989x556
<
>
Samsung The Frame Disney100 Edition (Foto: Audun Hage)
Læs også Samsung udgiver Disney-udgave af The Frame Udgaven kommer med Disney-signeret ramme, 100 unikke kunstværker og en Mickey Mouse-inspireret fjernbetjening.

83″ OLED TV

Et andet tv, der fik stor opmærksomhed, er dette 83 tommer OLED-TV, model TQ83S90C. Den hidtil største model i S90C-serien er storebror til 77″, 65″ og 55″ S90C, som vi testede tidligere. Men da Samsung Display ikke producerer QD-OLED-paneler i denne størrelse, bruger den et 83″ WOLED panel fra LG Display.

Det er en smule kontroversielt indenfor TV-branchen, at de to sydkoreanske producenter – som stadig er stærke konkurrenter – er begyndt at samarbejde om panelleverancerne. Når det er sagt, er det imidlertid ikke usædvanligt, at TV-producenter køber LCD- og OLED-paneler fra flere forskellige fabrikker.

Hvorom alting er; Samsung TQ83S90C har et flot og slankt design, og ellers meget tilfælles med de mindre modeller i S90C-serien, herunder en Neural Quantum Processor 4K videoprocessor, Dolby Atmos kompatibilitet, HDMI 2.1 stik med tilhørende funktioner (eARC, ALLM , VRR, 4K/120), for ikke at glemme Samsungs Tizen-operativsystem, med understøttelse af spilstreamingtjenester såsom Xbox Cloud Gaming. Som sædvanligt for Samsung TV er der ingen understøttelse af Dolby Vision HDR, men HDR10+ formatet understøttes, og er langsomt men sikkert er ved at blive mere udbredt.

Samsung 83″ S90C er allerede lanceret i USA, og på IFA fandt vi ud af, at det også kommer til Europa. Men det er lige nu ubekræftet, om den også specifikt kommer til Norden.

Samsung TQ83S90C er en 83″ OLED-TV. (Foto: Audun Hage)

The Freestyle 2nd Gen

En ny version af den bærbare projektor The Freestyle – 2nd Gen – blev også lanceret for Europa. Miniprojektoren kan projicere billeder “hvor som helst” og på vanskelige overflader, men stadig opnå et geometrisk korrekt billede. Den nye generation kommer også med en “Smart blending”-funktion, hvor du kan forbinde to projektorer for at skabe et endnu større billede (op til 160 tommer). Denne finesse vil blive rullet ud til både 1. og 2. generation af projektoren i løbet af året.

Læs også Tag billedet med dig overalt Samsung The Freestyle er en smart projektor, når man har brug for hurtig og nem videounderholdning i stort format – men den har også nogle begrænsninger.
Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

LG: Vores OLED TV'er er de bedste til film

Marimekko-mønster på The Frame

Her er Philips' 2024 TV-modeller

Her er de bedste (og vildeste) TV'er, vi fik at se i Las Vegas

Blændende og knivskarpt!

Sådan er Panasonics nye "Fire TV"

Mød den næste generation af MiniLED-teknologi fra Sony

Er denne skærm stor nok?

Vi tager et kig på LG's gennemsigtige OLED-TV

Panasonic skifter gear med nye OLED-modeller

LG's nye TV er både trådløst og gennemsigtigt

Samsungs nye TV'er får "AI-processor"

0
Scroll to Top