Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Tjek denne MicroLED-skærm fra Samsung

Kan det friste med et 110-tommers MicroLED-TV til en rund million?

Skrevet af / 10/05/2023 - 08:00
Tjek denne MicroLED-skærm fra Samsung

Vi har set MicroLED-skærme ved flere lejligheder på elektronikmesser rundtom i verden, men nu har vi fået lejlighed til at se lidt nærmere på Samsungs 110-tommers MS1A i et lukket rum med dæmpet belysning. Og den er virkelig et syn udover det sædvanlige!

Samsung-skærmen var et af trækplastrene under PowerUp-messen ved X Meeting Point uden for Oslo, hvor elektronikkæden Power holder interne kurser og produktpræsentationer af de nyheder, som er på vej til butikkerne.

 

Samsung MicroLED (5) Samsung MicroLED (2) Samsung MicroLED (4) Samsung MicroLED (13)
<
>
Billedet går helt ud til kanterne, og skærmen er konstrueret til at hænge fladt på væggen. (Foto: Audun Hage)

Ikke hvermandseje

Om denne kolos fra Samsung bliver at finde i din lokale Power-butik er derimod usikkert: Dette er Samsungs største og dyreste TV-model, og det med en god margin!

Den ekstravagante MicroLED-skærm, som blev præsenteret i Norge, har en størrelse på 110 tommer og er sammensat af 192 MicroLED-skærmmoduler, eller ‘felter’, om du vil.

TV’et har en separat tilslutningsboks med hele seks HDMI-indgange, og den har mulighed for at køre ‘split-screen’ i fire dele med fire forskellige signalkilder samtidig, så du f.eks. kan game, samtidig med at du følger med på YouTube, nyhederne og sporten.

Ifølge Samsung leveres den fiks og færdig fra fabrikken i én solid kasse, klar til at montere på væggen. Med tanke på prisklassen, vi befinder os i, kan du nok som køber forhandle dig til at få den monteret på væggen også …

Samsung MicroLED (9) Samsung MicroLED (6) Samsung MicroLED (10) Samsung MicroLED (11)
<
>
Samsung-skærmen leverer en temmelig spektakulær billedkvalitet. (Foto: Audun Hage)

Blændende billedoplevelse

MicroLED-skærmene adskiller sig fra traditionelle LCD- og OLED-skærme ved, at hver eneste lille pixel består af en mikroskopisk lysdiode, som afgiver både lys og farver direkte, uden behov for noget farvefilter eller ekstra lag imellem. Det giver en mat skærmoverflade uden refleksioner eller ujævnheder, samtidig med at man opnår en meget jævn og nuanceret farvegengivelse, uafhængigt af betragtningsvinklen.

Og eftersom pixlerne kan tændes og slukkes efter behov, giver det et perfekt sortniveau og en kontrast, som vel er … hinsides noget andet, vi har set!

MicroLED-skærmen giver et intenst, farverigt og kontrastrigt billede, og med en blændende lysstyrke på op til 4.000 nit sætter det sig virkelig på nethinden. Forskellen er vanskelig at illustrere med fotos – det skal opleves. Forestil dig kontrasten fra et OLED, kombineret med en lysstyrke, der overgår de vildeste MiniLED-skærme, så har du en indikation.

Kostbar fornøjelse

Det er ingen tvivl om, at billedoplevelsen, man kan få med MicroLED, er noget for sig, men det koster også derefter. Prisen for en 110 tommers MicroLED-skærm fra Samsung er i skrivende stund en million kroner, og den leveres kun på bestilling. Den kommer med andre ord næppe på lagersalg eller Black Week-tilbud lige med det første. Dette er et TV, som henvender sig til dem, som både har motivationen og midlerne til at betale for et TV i ultra-high-end-klassen.

Heldigvis har Samsung også mere ‘folkelige’ storskærm-alternativer i sortimentet for 2023, og det så vi flere eksempler på under PowerUp-messen. Heriblandt en 98-tommer i QN90-serien og en ny 85-tommer i CU8005-serien. Både 98QN90 og 85CU8005 er LCD-baserede skærme, og sidstnævnte kan skilte med 4K-opløsning og 120 Hz, til en pris på knap 15.000 kroner.

Læs også Ny fuldtræffer fra Samsung? Et af Samsungs allerbedste TV’er er tilbage i en ny 2023-version: QN95C er en imponerende synsoplevelse fra alle vinkler, men Samsung har også foretaget nogle interessante ændringer.
Læs også Købt "nyt" Samsung-TV for nylig? Så lad hellere være med at læse dette... Så er de her - en lavine af nye Neo QLED 8K, 4K og OLED-modeller. Den største skærm bliver på hele 98 tommer!
Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

TCL's 163" X11H demonstreret i Kina

Nu kender vi priserne på årets nye OLED-TV fra LG

Her er Sonys nye TV-modeller for 2024

TCL C855 går op til 98 tommer

Her er TCL 115X955 MAX

Nu kan du se OLED-TV på en flyveturen

Mere Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Gigant-TV klar til Danmark

Se hvad vi fandt hos LG i Tyskland

Smugkig på LG's nye OLED-modeller i Frankfurt

163 tommer - nogle større?

Nu i butikkerne: TCL X955-serien

0
Lyd & Billede
Scroll to Top