Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Ny rengøringsrobot fra Dreame kommer helt ud i hjørnerne

Dreame X40 Ultra både støvsuger og vasker gulv, og den kinesiske producent lover, at robotten får det hele med.

Skrevet af / 02/05/2024 - 08:48
Ny rengøringsrobot fra Dreame kommer helt ud i hjørnerne

Det er tid til forårsrengøringen, og et utal af kinesiske producenter af robotstøvsugere og rengøringsrobotter står klar til at hjælpe danskerne med at få bugt med nullermændene.

Nyeste skud på stammen er Dreame X40 Ultra, der er efterfølgeren til Dreame L20 Ultra, som vi testede sidste efterår. Den nye robot byder angiveligt på nye teknologier, som skal sikre en endnu mere effektiv og pletfri rengøring, lover den kinesiske producent i en pressemeddelelse.

F.eks. kan X40 Ultra udvide rengøringsområdet ved hjælp af en fleksibel både front- og sidekost og moppe. Desuden kan moppen og begge koste løftes, hvilket bl.a. forhindrer at tæpper bliver våde, eller at robotten trækker støv med sig, når gulvet skal vaskes.

Dreame X40 Ultra
(Foto: Dreame)

Støvsugerdelen af X40 Ultra har en sugestyrke på hele 12.000 Pa – den højeste sugestyrke blandt alle Dreame-produkter på markedet – som ikke efterlader noget under en hurtig og effektiv støvsugning. Sugeevnen kan også justeres til fem forskellige niveauer, hvis det ønskes, lover Dreame.

Dreame X40 Ultra
Dreame X40 Ultra kommer helt ud i hjørnerne, lover den kinesiske producent. (Foto: Dreame)

Producenten forsikrer, at den nye robot er blandt de mest intelligente på markedet. Således skal Dreame X40 Ultra selv kunne opdage og kortlægge de mest snavsede områder, der så får en ekstra omgang! Sensorerne på moppen kan detektere mængden af snavs og skifter automatisk moppehovedet efter behov.

Med smart genkendelse og 3D-struktureret lys kortlægger X40 Ultra de mest effektive veje gennem dit hjem, mens det indbyggede AI-kamera undgår at støde ind i nye genstande på ruten. Dette sikrer, at den navigerer smidigt udenom uden at gå på kompromis med rengøringskvaliteten.

Læs også Vil ændre rengøring af gulve Ecovacs lancerer to nye robotstøvsugere - flagskibsmodeller i T30-serien.

Alt-i-én basestation

Når robotten vender tilbage til basestationen efter en rengøringsrunde, aktiveres en række funktioner for at sikre, at vaskeelementerne bliver grundigt renset og fri for snavs, lover producenten. Moppen vaskes ved op til 70 grader for at eliminere snavs og forebygge lugtgener. Efter vasken tørres moppen for at undgå skimmel.

Basestationen kan desuden tilsluttes direkte til en vandkilde og et afløbsdræn, hvilket gør rengøringsprocessen mere automatiseret ved at eliminere behovet for manuelt at fylde og tømme vand. Basestationen er også udstyret med et system til automatisk påfyldning af vaskemiddel, hvor den selv doserer den nødvendige mængde sæbe.

Takket være en stor 3,2 liter støvpose, kræver robotten minimal vedligeholdelse, fremhæver Dreame. Støvposen skal nemlig kun tømmes hver 75. dag.

Læs også Denne nye kinesiske robotstøvsuger gør snart rent i danske hjem Freo X Ultra bliver første robotstøvsuger i Danmark fra den kinesisk teknologivirksomhed Narwal. Og den vil blive modtaget med kyshånd af folk med kæledyr!

Pris og tilgængelighed

Dreame X40 Ultra kan købes nu. Den vejledende pris er 10.499 kroner. Inden længe kan du læse en test af produktet her på vores webside.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Koda 2 Max er Oonis største og mest avancerede pizzaovn til dato

Matter version 1.3

Motormoppe fra Dyson

Et kamera til enhver vinkel

Ny monsterrobot fra Roborock

Lav mad uden ledning med KitchenAid Go

Robotstøvsuger lover støvsugning og gulvvask med menneskelig præcision

Vil ændre rengøring af gulve

Nutribullet gør comeback i Norden

CSA har lanceret sikkerhedsstandard for intelligente hjem

LG udvider sit premium-sortiment

Lover kaffe i baristakvalitet

Lyd & Billede
Scroll to Top