TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Apple overrasker med ny version af HomePod

Apples større højttalere relanceres i en ny og smartere version.

forfatter
Publiceret 18/01/2023 - 18:12

På Apples udviklerkonference i San Francisco i 2017 viste de overraskende nok den store smarthøjttaler Homepod frem. Den blev endelig lanceret i 2018, men allerede i 2021 stoppede man salget efter svigtende interesse på grund af den høje pris sammenlignet med konkurrenterne. Herefter kunne resten af ​​verden i det mindste købe den mere overkommelige lillebror HomePod Mini. I december fik de nordiske lande også endelig lov til at købe den.

Men nu, uden varsel, kommer der pludselig en opdateret version af HomePod, og den kommer snart på markedet i Danmark.

“Efterhånden som HomePod mini er blevet meget populær blandt kunderne, har vi mærket en øget interesse for de kraftfulde lydegenskaber hos den større HomePod. Nu glæder vi os til at præsentere kunder over hele verden for den næste generation af HomePod,” siger Greg Joswiak, Senior Vice President of Worldwide Marketing hos Apple.

360-graders højttalere og lydprocessering skal give god lyd. (Foto: Apple)

Det ser vi frem til, da HomePod faktisk havde en rigtig god lyd takket være en stor bashøjttaler og fem skålformede diskanthøjttalere i bunden. Men mest fordi højttaleren automatisk analyserer rummet og foretager rumkorrektion derefter. Denne lydmagi blev tidligere udført af Apple A8-chippen (fra iPhone 6), mens den nye højttaler styres af Apple S7-chippen (fra Apple Watch Series 7).

Læs også Apple HomePod

Multirum og hjemmebio

Med flere højttalere i dit hjem kan du enten afspille forskellig musik i forskellige rum eller forvandle det hele til en multirumsløsning med samme musik overalt. Dette kan styres enten med stemmeassistenten Siri eller med touch-kontrollen. Du kan også bruge dem som samtaleanlæg og sende beskeder mellem rummene.

Præcis som med HomePod Mini kan du tilslutte dine HomePods i stereopar og bruge dem til at forbedre lyden fra dit TV betydeligt. Det gælder ikke kun for afspilning med Apple TV som kilde. Takket være eARC-understøttelse i HDMI-stikket kan HomePod-højttalerne bruges som et lydsystem til enhver lydkilde, der er tilsluttet TV’et. (Dette kræver et Apple TV 4K 2:gen eller nyere).

Forbind dine højttalere, og opret forbindelse til Apple TV 4K. (Foto: Apple)

Mere passende i det smarte hjem

Ud over at være en smart-højttaler, der giver dig mulighed for at styre lys, gardiner og lignende med din stemme, har den nye HomePod en uventet ny funktion. Den indeholder sensorer for temperatur og fugtighed, så du behøver ikke at købe separate sensorer til disse. Automatisering giver dig f.eks. mulighed for at trække gardinerne for og tænde for ventilationen, når det bliver for varmt.

I en fremtidig softwareopdatering vil HomePod efter sigende få en lydgenkendelsesfunktion, der registrerer røg- og kuliltealarmer og giver besked til ejerens iPhone. Apple ser ud til at have flere opdateringer til Siri og Home-app’en på vej, som skulle gøre brugen endnu mere smidig.

Højttaleren understøtter naturligvis den nye fælles Matter-standard, der skal gøre det muligt for smart home-udstyr fra forskellige producenter at tale sammen. Den nye HomePod kan derefter bruges som en hjemmehub, så du kan styre tilbehør, selv når du ikke er hjemme.

Pris og tilgængelighed

Den nye HomePod (anden generation) kommer til Danmark til foråret. Prisen bliver 2.599 kroner.

 

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ Måned

kr 89,00

KØB

LB+ Uge

kr 45,00

KØB
Ingen bindingsperiode. Fornyes automatisk.

Skriv en kommentar

MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
lbpluss
Ny HomePod kommer til Danmark Apples større højttalere relanceres i en ny og smartere version.
Et miniature-sundhedslaboratorium At holde styr på sit helbred for at få så godt velvære og så god livskvalitet som muligt er vigtigt. Men man tager sig ikke altid tid til at gå til lægen, for at tjekke den generelle status. Medmindre du virkelig føler dig syg, selvfølgelig.
Støvsuger bedre og spiser ikke ledninger Ny generation robotstøvsugere med kraftigere støvsugning og bedre gulvvask.
Skarpe og kloge kameraer D-Links nye overvågningskameraer til hjemmet har 2K-opløsning og kunstig intelligens.
Hold styr på din sundhed Hold styr på vægten og sundhedstilstanden med Body Scan
Følg Lyd & Billede