Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Hør Magnificat i Dolby Atmos på Tidal

Den Grammy-nominerede Magnificat med Nidarosdomens jentekor og TrondheimSolistene er nu ude på Tidal med Dolby Atmos-lyd.

Skrevet af / 13/08/2020 - 13:53
Hør Magnificat i Dolby Atmos på Tidal

Musiktjenesten Tidal er på det seneste begyndt at få en række Dolby Atmos-indspilninger. Hidtil har de alle været fra Universal, men nu er den eksklusivaftale tydeligvis slut. Den eminente Magnificat med vaskeægte Dolby Atmos-lydspor fra det norske high-res-pladeselskab 2L er nemlig kommet på Tidal. Og hvis vi kender 2L ret, er der al mulig grund til at tro, at der er mange flere indspilninger på vej.

Læs også Sonos Arc er en vellykket Atmos-soundbar Endelig kommer Sonos med en stor soundbar. Arc understøtter Dolby Atmos og har desuden nogle smarte tricks oppe i ærmet.

Ikke tabsfrit

Dolby Atmos er et 3D-lydformat, hvor informationen er objektbaseret. Ud over at Atmos er opdelt i fysiske surround-sound-kanaler, skal metadata sørge for, at de forskellige lyde placeres korrekt i et tredimensionelt landskab. Det betyder, at objekterne bliver placeret rigtigt i lydbilledet, selv om man reducerer eller øger antallet af højttalere i rummet. Omend det også her er sådan, at flere kanaler er bedre.

Bemærk, at Tidal afspiller Dolby Atmos som et Dolby Digital+ lydspor og ikke som Dolby TrueHD. Det er dermed ikke tabsfri komprimering, der er tale om, som med de sædvanlige stereoudgivelser. I stedet er Atmos-lydkvaliteten på samme niveau som på Netflix.

Magnificat handler om Mariæ bebudelse og er indspillet i domkirken i Trondhjem. Den er nu tilgængelig med Dolby Atmos på Tidal. (Foto: 2L)

Magnificat

Magnificat er en fantastisk kirkeindspilning, som man indtil nu har måttet købe på Blu-ray for at få adgang til Atmos-lydsporet. Det er et værk, du bare er nødt til at sætte dig ned og nyde. Gerne i sin helhed. Selve værket af den norske komponist Kim André Arnesen er inspireret af Mariæ bebudelse, hvor englen Gabriel besøger hende med budskabet om, at hun skal være mor til Guds søn.

Værket er indspillet med Nidarosdomens jentekor (Trondhjem Domkirkes pigekor, red.) og ensemblet TrondheimSolistene.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt denne indspilning er noget for dig, kan du hoppe direkte til spor 4, “Et misericordia”. Hvis det giver lyst til mere (og det burde det), så spil hele værket forfra.

Tidal + Atmos = hvilket udstyr?

For at opleve Tidal med Dolby Atmos har du brug for en kompatibel soundbar eller et dedikeret surround-anlæg og desuden en af følgende enheder:

Apple TV 4K (tvOS 13 eller nyere).
Fire TV (Fire TV Stick 4K, Fire TV Stick 2016, Fire TV Gen 3 2017, Fire TV Cube 1st Gen eller 2nd Gen).
Nvidia Shield TV eller Shield TV Pro (2019 og nyere modeller).
Den opdaterede Tidal-app er også tilgængelig på Dolby Atmos-kompatible Android-TV’er fra Sony og Philips.

Den nemmeste måde at få Atmos-oplevelser på er med en soundbar, der understøtter lydformatet, f.eks. Sonos Arc eller Samsung HW-Q76R. Endnu mere heftigt bliver det med Samsungs endnu kraftigere topmodel HW-Q96R, som også har trådløse baghøjttalere, så man får en fuld 3D surround-oplevelse. Eller med et dedikeret hjemmebioanlæg med en surround-forstærker og en håndfuld fede højttalere placeret strategisk rundt om i rummet.

Læs mere om Magnificat på 2L’s website

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Head-fi: Tjek disse hovedtelefoner!

Nye produkter - og nye rygter - fra Creative

Hovedtelefoner vil revolutionere måden du lytter på

Oplev Sennheiser indefra

Sonos havde et es i ærmet

Med en kilopris som safran

Stax-elektrostater til folkelig pris

Lukkede hovedtelefoner til audiofile

Hovedtelefoner bygget som højttalere

Tjek disse hovedtelefoner fra Focal

Sådan ser Sonos' nye hovedtelefoner ud

Din egen personlige hjemmebio-oplevelse

Scroll to Top