Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Elvis gør comeback i Las Vegas – på verdens største LED-skærm

KING SIZE har premiere I The Sphere denne weekend.

Skrevet af / 27/09/2023 - 16:22
Elvis gør comeback i Las Vegas – på verdens største LED-skærm

Fredag den 29. september bliver en mærkedag i “Sin City”: Her slår The Sphere nemlig dørene op for publikum for allerførste gang. Lyd & Billede har tidligere skrevet om den gigantiske LED-sfære, som forventes at blive en af de største underholdningsscener i Vegas.


Milliardprojektet indvies i weekenden med en åbningskoncert af U2, men der er også blevet skabt en ny “immersive” videopræsentation, som hylder Elvis Presley.

KING SIZE er angiveligt den største videocollage, der nogensinde er lavet, og den vil blive vist på den enorme omsluttende LED-skærm med en opløsning på 16K, som dækker væggene inde i The Sphere.

Læs også The Sphere: Verdens største LED-skærm - midt i Las Vegas Den kugleformede LED-bygning er også udstyret med hele 164.000 surroundhøjttalere. Slå den!

KING SIZE af Marco Brambilla

KING SIZE handler om Elvis – kongen af rock’n’roll – og hans liv, karriere og død i Las Vegas. Samtidig reflekterer den over kultur, kapitalisme, den amerikanske drøm og konsekvenserne af udviklingen inden for kunstig intelligens.

Videomaterialet er skabt af kunstneren Marco Brambilla, som er kendt for at bruge digitale billedteknologier og kunstig intelligens i sine komplekse videoinstallationer.

For at bringe Elvis “tilbage til livet” på skærmen har Brambilla brugt maskinlæring til at behandle over 12.000 filmprøver (inklusive de 33 film, Elvis medvirkede i) – og resultatet er en blanding af eksisterende og AI-genererede videoklip.

Præsentationen vil indeholde 1.000 individuelle filmklip, og CGI/computergrafik er blevet brugt til at skabe 3D-versioner af forskellige objekter og tilføje lag på lag af detaljer.

Marco Brambilla står også bag videoværket Heaven’s Gate, som tager et satirisk kig på Hollywoods glamour. (Foto: Marco Brambilla Studio)

Premiere 29. september

KING SIZE har premiere i Sphere, Las Vegas, den 29. september og vil blive vist frem til den 16. december. Arrangørerne og producenten er selvsagt tilbageholdende med at frigive videomateriale så tæt på premieren – men de har dog delt en videoteaser, som du kan se nedenfor. Så må vi bare tænke os til, hvordan det vil se ud og lyde på The Sphere’s enorme LED-skærm og højttalersystem …

[vplayer id=’300257′]

Læs også Elvis has left the building! Hvem kunne bedre portrættere verdens største (og mest flamboyante) kunstner end den ekstravagante instruktør Baz Luhrmann?
Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Uhørt lang batteritid til prisen!

Jabras bedste hørepropper bliver endnu bedre

Head-fi: Tjek disse hovedtelefoner!

Nye produkter - og nye rygter - fra Creative

Hovedtelefoner vil revolutionere måden du lytter på

Oplev Sennheiser indefra

Sonos havde et es i ærmet

Med en kilopris som safran

Stax-elektrostater til folkelig pris

Lukkede hovedtelefoner til audiofile

Hovedtelefoner bygget som højttalere

Tjek disse hovedtelefoner fra Focal

Scroll to Top