Nyhed

Bruce Springsteen vender tilbage til Broadway

The Boss er med til at tage hverdagen tilbage og genåbner Broadway med nye opførelser af showet Springsteen på Broadway.
forfatter

Mange lande, inklusive Norge og Danmark, er langsomt, men sikkert ved at åbne op igen efter den globale coronapandemi.

Et tydeligt tegn på, at verden er ved at vende tilbage til en eller anden form for normalitet, er at Broadway åbner igen til sommer. I forreste række står Bruce Springsteen (71), som hen over sommeren opfører sit onemanshow Springsteen on Broadway igen.

(Foto: Tor Aavatsmark, Lyd & Billede)

Mega-rockstjernen, der måske mest er kendt for sine legendarisk lange maratonkoncerter med publikummer på 30.000-80.000, valgte i 2017 at gå i den stik modsatte retning: The Walter Kerr Theatre i New York har kun 960 siddepladser, og her gennemførte Springsteen hele 236 (!) shows i perioden 3. oktober 2017 til december 2018.

Læs også
En følelsesmæssig tour de force Bruce Springsteen gennemfører i disse dage sin mest unikke koncertrække.

Med showet spillede Bruce Springsteen på en af de mindste scener, han havde optrådt på de sidste 45 år.

Fem aftener om ugen satte The Boss sig ned foran et enligt klaver med sin mundharmonika og en række guitarer, mens han soloakustisk spillede sig igennem udvalgte godbidder fra sit righoldige katalog. Imellem sangene fortalte Springsteens anekdoter fra sit begivenhedsrige liv, som han har skrevet om i selvbiografien Born to Run (2016).

Broadway-showet blev også filmet (af Thom Zimny) i 2018 og udgivet på Netflix.

Annonce

Fra den 26. juni til den 4. september kan man så igen opleve magien på Broadway, når Springsteen vender tilbage med showet (denne gang til St. James Theatre).

I pressemeddelelsen uddyber Bruce Springsteen:

I loved doing Springsteen on Broadway, and I’m thrilled to have been asked to reprise the show as part of the reopening of Broadway.

Billetter kan fra den 10. juni købes her! Indtægterne fra det første show går til velgørenhedsorganisationer i New Jersey og New York.

Springsteen on Broadway. (Foto: Netflix)

Inspirationen til de enestående shows kom i øvrigt efter en lukket afskedskoncert for Barack Obama i Det Hvide Hus den 12. januar 2017. Her spillede Springsteen 15 sange fra sit katalog – med misforholdet mellem den amerikanske drøm og den amerikanske virkelighed som tema – for USA’s 44. præsident og hans nærmeste stab.

Læs også

Wall of Sound!

OBS: Kun fuldt vaccinerede får lov til at komme ind i salen, og bevis for vaccination skal fremvises ved døren. Bemærk i øvrigt, at USA fra og med i dag ikke lukker rejsende fra Schengen-området ind, men det kan selvfølgelig nå at ændre sig inden juli/august.

The Walter Kerr Theatre, Springsteen on Broadway, 01.12.2018. (Foto: Tor Aavatsmark, Lyd & Billede)

Læs alle artikler i én uge for 19 kr

Få adgang alle +artikler samt til hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Allerede abonnent?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Læs også: