Virtual Reality

Den kunstige virkelighed står over for et gennembrud takket være Samsung Galaxy S7 og S7 edge, der som introduktion leveres med gratis VR-headset.
forfatter

Virtual Reality-teknologien står foran sit helt store gennembrud. Det mener fremtidsforsker og stifter af Innovation Lab, Preben Mejer. Og for rigtig mange er adgangsbilletten de nye Samsung Galaxy S7 eller Galaxy S7 edge mobiler, hvor brugerne som et introduktionstilbud får en Virtual Reality-brille med i købet.

Vi har på L&B skrevet meget om Virtual Reality, der der giver brugeren en 360 graders oplevelse af at befinde sig i en anden verden. Mulighederne for helt unikke oplevelser er uendelige – fra de vildeste rutsjbaneture til virtuelle rumrejser.

Men hvorfor er det først nu, at den teknologi, der har været “lige om hjørnet” siden 1980’erne, får sit gennembrud? Det har Preben Mejer, et bud på:

I sin spæde begyndelse var Virtual Reality en meget hakkende oplevelse, der lignede en Lego-konstruktion. Det var resultatet af dårlig opløsning i skærmene og en begrænset hastighed i netværket. I dag har vi smartphones med masser af regnekraft og stor båndbredde, og derfor er tiden nu moden til, at Virtual Reality for alvor kan blive hvermands eje”.

Og danskerne er med på bølgen. Det mærker privatkundedirektør i Telia, Christoph Nørgaard, tydeligt:
Salget af Samsung S7 og S7 edge er gået over al forventning, og jeg er sikker på, at en del af succesen skyldes Virtual Reality-brillen, som kunderne får med, når de forudbestiller telefonen. Det er første gang, vi sælger Virtual Reality-udstyr i Telia, og det lader til, at danskerne er klar til at tage imod den nye teknologi”.

Foto: Samsung
Samsung Galaxy S7 Foto: Samsung

Netop smartphonen vil ifølge Preben Mejer spille en afgørende rolle i udbredelsen af Virtual Reality:
Smartphonen vil her i begyndelsen fungere som den primære skærm for Virtual Reality. Senere vil vi se teknologien implementeret i bilens forrude og vores vinduer i hjemmet, og efterhånden vil processorkraften – og dermed det, der reelt udgør vores smartphones – smelte ind i brillerne. Man taler faktisk om, at smartphonen er forsvundet i 2025, hvor Virtual Reality-brugerfladen tager over”.

Foto: Samsung
Foto: Samsung

Hvis man skal gratis med på bølgen (altså ud over prisen på en splinterny premium-smarphone), gælder det om at være hurtig. Teleselskabernes forsalg af Samsung Galaxy S7 og Galaxy S7 Edge med VR-briller, slutter i morgen, torsdag d. 10. marts.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.