TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Turboladet iPhone-lillebror

iPhone SE har 4” skærm, men nyeste hardware på indersiden.

forfatter
Publiceret 21/03/2016 - 20:47

Præcis, som rygterne havde forudset, lancerede Apple i dag også en ny mindre iPhone. Tidligere har man måttet købe en ældre model, hvis man ville have sin iPhone i den “gammeldags” størrelse med 4” skærm, men nu kan man altså få lov til at købe den med den nyeste indmad og til en bedre pris.

Designet er "retro-kantet", så iPhone SE ligner de gamle iPhone-modeller. Foto: Apple
Designet er “retro-kantet”, så iPhone SE ligner de gamle iPhone-modeller. Foto: Apple

På indersiden sidder nemlig den samme hurtige A9-processor som i den seneste iPhone 6s. Så man både kan køre seneste iOS-version og de mest krævende apps. Man får også nyere finesser som fingeraftrykslæser i hjemknappen og NFC, så iPhone kan bruges sammen med betalingsterminaler – når Apple Pay altså bliver lanceret på disse breddegrader på et tidspunkt.

Foto: Apple
Foto: Apple

Sammenlignet med den seneste 4”-model, iPhone 5s, er den nye iPhone SE 50% hurtigere, og alligevel har den langt bedre batteritid, hævder Apple.

Kameraet er på 12 MP, og man kan – som på den nye iPad Pro og flere andre Apple-produkter – anvende skærmen som blitz, når man tager selfies med frontkameraet på 1,2 MP.

Foto: Apple
Foto: Apple

Skærmen er som nævnt på 4” og har den gamle opløsning på 1136 x 640 pixels. Kontrasten er ikke lige så god som i de nyere iPhone-skærme, og man får heller ikke 3D Touch.

Men til gengæld bliver priserne en del mere humane end for de større modeller.

iPhone SE kan fås med 16 eller 64 GB indbygget lager og koster 3.699 kroner for den billigste model, mens 64 GB-versionen koster 4.599 kroner. Den kan fås i Danmark fra begyndelsen af april, men bestille den kan du allerede fra den 29. marts.

Læs mere om iPhone SE her.

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Freelancejournalist. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Nye smart-ure fra Samsung med fokus på sundhed Den nye Galaxy Watch5-serie skal bl.a. muliggøre mere indsigtsfuld søvnregistrering.
Samsung opgraderer sine foldbare mobiler De to foldbare mobiler kommer bl.a. med lynhurtig processor, og Galaxy Z Fold 4 får kamera fra Galaxy S22-serien.
En opgraderet nedgradering OnePlus 10T er en god mobiltelefon, men hold tungen lige i munden. Der følger et par kompromisser med i pakken.
Stor ståhej for ingenting Kan en smartphone være modig, varm og sjælfuld?
En lille stang dynamit Zenfone 9 giver alle mærkevaremobilerne baghjul med en ydelse i high-end-klassen til premiumpris. Og kameraet er vildt.
Slut med Exynos i Samsung Galaxy-modeller Qualcomm har nu officielt bekræftet, at alle modeller i den kommende Samsung Galaxy S23-serie udelukkende kommer med Snapdragon-processorer under skærmen. Exynos er droppet.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend