Android

Når Samsung lancerer sin næste topmodel bliver det med et gok i nøden til Apple og fingeraftryksscanneren i iPhone 5S.
forfatter

Touch ID er navnet på fingeraftryksscanneren i iPhone 5S. Der er tale om den bedste løsning til læsning af fingeraftryk set på markedet hidtil. Den læser hele fingeraftrykket på én gang, så man ikke behøver at trække fingeren hen over sensoren. Når man registrerer sit fingeraftryk, skal man sætte fingeren på flere gange i forskellige vinkler, så det efterfølgende er ligegyldigt, hvordan man holder den. Desuden er aflæseren ligeglad med, om man drejer fingeren eller ej. Resultatet er en mere smidig fingeraftrykslæser, som efter vores erfaring virker hurtigt og hver gang.

Læs også: Sådan fungerer Touch ID og iBeacons

Samsung er verdens største smartphone-producent og Apples mest nidkære konkurrent, så det siger sig selv, at den kommende topmodel fra den koreanske elektronikgigant, Galaxy S5, er nødt til at kunne overbyde iPhone 5S. Også når det gælder Touch ID, som i øjeblikket gør iPhone 5S mere eller mindre unik blandt konkurrenterne.

Og hvad kan være nemmere at låse telefonen lynhurtigt op med fingeren? At gøre det med øjet, mener Samsung. Det skriver CNET.

Derfor kommer den kommende Samsung Galaxy S5, der formentlig bliver lanceret i forbindelse med Mobile World Congress i Barcelona i februar næste år, til ikke blot at byde på en skærm med en hidtil uset høj opløsning, den vil også komme med en iris-scanner, der bruger brugerens øje til at sikre og efterfølgende åbne for telefonen.

Læs også: Samsung Galaxy S5 i metal

En sådan iris-scanner kommer til at kræve et kamera med meget høj opløsning og vil herudover formentlig komme til at virke på samme måde som Apples Touch ID – nemlig ved at foretage en række matematiske beregninger baseret på scanningen af brugerens øje og derefter gemme resultatet eller kontrolsummen. Næste gang man logger på, udføres de samme beregninger på brugerens input, og derefter sammenlignes de med den lagrede værdi. Noget billede af det scannede øje er ikke gemt nogen steder.

Den hidtil uset høje opløsning, som CNET nævner, er tilsyneladende en såkaldt QHD-skærm, hvilket svarer til fire gange almindelig 720p HD – altså 2560 x 1440 pixels. Vi ved endnu ikke hvor stor skærmen bliver, men bliver den på 5” ligesom på forgængeren Galaxy S4, så betyder opløsningen, at skærmen får en latterligt høj pixeltæthed på hele 587 ppi.

Øvrige specifikationer, gætter CNET, kan blive en 64-bit ottekernet Exynos processor, 3 GB ram og Android 4.4 KitKat.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.