TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Nu er Huawei nummer 3

En rapport fra analyseinstituttet IDC slår fast, at den kinesiske mobilproducent, Huawei, nu er den tredjestørste leverandør af smartphones i verden.

forfatter
Publiceret 25/01/2013 - 14:46

Analyseinstituttet IDC har udgivet en rapport, som tager temperaturen på verdens mobilmarked med udgangspunk i fjerde kvartal 2012, og det er interessant læsning for den kinesiske producent, Huawei. Kineserne har nemlig overhalet mobilproducenter som Sony, Nokia og RIM (Reseach In Motion, som producerer Blackberry) og er med en global markedsandel på 4,9 procent nu den tredjestørste leverandør af smartphones på verdensplan.

Verdens største producent af smartphones er Samsung med en markedsandel på 29 procent, mens Apple med 21,8 procent sidder tungt på andenpladsen. Ranglisten er baseret på antallet af leverede enheder, ikke omsætning.

IDC bemærker i analysen, at en anden kinesisk mobilproducent, ZTE som ikke har den store tilstedeværelse i Danmark, også befinder sig blandt de fem største producenter i verden, og alt i alt tegner det et billede af, at de kinesiske producenter nu bliver taget alvorligt på det globale marked.

– Begge virksomheder har opnået større markedsandele ved at fokusere på massemarkedet, men i den seneste tid fokuserer de begge på mere avancerede enheder. Herudover har både Huawei og ZTE presset citronen med industrielt design med større skærme og en tyndere formfaktor såvel som innovative applikationer og brugeroplevelser, udtaler Ramon Llamas fra IDC.

Ifølge IDC’s rapport er det samlede, globale mobilmarked vokset med 1,9 procent, hvis man sammenligner fjerde kvartal 2012 med det samme kvartal i 2011.

Kilde: TechCrunch

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
1 Kommentar
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
OnePlus fornyer Nord-serien Her er alle detaljerne om de nye mobiler. Og så får Nord-serien også for første gang et sæt trådløse hørepropper.
Bedste iPad Air til dato Den nyeste iPad Air gør næsten iPad Pro rangen stridig som markedets bedste tablet. Desværre er skærmen stadig baseret på gammel teknologi.
En æra er forbi 21 års iPod-historie er nået til vejs ende. Apple producerer ikke flere eksemplarer af iPod Touch.
Sony lancerer ny topmobil til entusiasterne Den nye Android-smartphone fokuserer især på video og fotografi.
Praktisk oplader og stativ til hjemmekontoret Oplader mobil og hørepropper, og passer på dine hovedtelefoner.
Bliv en bedre golfspiller Garmin vil hjælpe dig med at ramme topformen på greenen.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend