Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Kinesisk Android er både smartphone og walkie talkie

Det kinesiske firma Runbo har lanceret to smartphones, som er bygget til at kunne klare lidt af hvert. Inklusive rollen som walkie talkie med en rækkevidde på 10 kilometer.

Skrevet af / 21/01/2013 - 15:50
Kinesisk Android er både smartphone og walkie talkie

Runbo X3 og X5 er to Android-baserede smartphones bygget til at kunne tåle mosten. De tåler ikke bare at blive tabt på hårde overflader, men er også IP67-certificerede, hvilket indebærer, at de begge kan klare at befinde sig op til 30 minutter under vand ned til en meters dybde!

Herudover er begge telefoner forsynet med en kraftig antenne og fungerer også som walkie talkies i frekvensområdet 400 til 470 MHz med en rækkevidde på op til 10 kilometer. Antennen kan skrues af, hvis man ikke skal bruge den.

Runbo X5 byder herudover på en 4,3” WVGA-skærm (800 x 480 pixels opløsning), 1 GHz dual-core processor, 1 GB RAM, kamera for og bag (sidstnævnte med 8 MP) og indbygget højttaler. Den har 4 GB indbygget lager, som kan udvides med et microSD-kort, og så er batteriet på imponerende 3.800 mAh. Udover at kunne klare tæsk og en dykketur løber den altså heller ikke tør for strøm sådan lige med det samme!

Det samme gælder Runbo X3, som i det store og hele har de samme specifikationer som X5 med den forskel, at skærmen på X3 er 3,5” for at gøre plads til et komplet QWERTY tastatur.

Set fra venstre Runbo X3 og X5. Telefonen til højre er en feature-mobil ved navn X1.
Set fra venstre Runbo X3 og X5. Telefonen til højre er en feature-mobil ved navn X1.

Begge smartphones leveres med Android ICS version 4.0.4.

Produktet fås ikke i Danmark, men kan bestilles direkte fra producentens hjemmeside!

Kilde: Engadget

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Sporingstag til Googles Find My-netværk

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

0
Lyd & Billede
Scroll to Top