TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Kæmpe smartphone på vej fra Nokia

Nokia lancerer i 2013 en såkaldt ”phablet”, der skal tage konkurrencen op mod Samsung Galaxy Note II.

forfatter
Publiceret 18/04/2013 - 16:03

De gigantiske smartphones, Galaxy Note og Galaxy Note II, har været en gedigen succes for Samsung, der mere eller mindre har opfundet kategorien af store smartphones også kaldet ”phablets” (phone + tablet). Typisk er der tale om en smartphone med en skærm på mere end 5”, der gør telefonen så stor, at den samtidig kan fungere som en lille tablet-computer.

Samsung er i dag verdens største producent af mobiltelefoner, hvilket er en position, den koreanske elektronikgigant har snuppet ud af hænderne på finske Nokia, som i dag kæmper en brav kamp for at vinde noget af fordums storhed tilbage. Og nu skulle netop Nokia være på vej med deres egen ”phablet”, det skriver webstedet TechCrunch i dag.

TechCrunch citerer Financial Times, der mener at have insiderviden om Nokias planer for resten af 2013. Der skulle således være flere nye smartphones på vej fra den detroniserede mobilkonge – ”inklusive en enhed, der både kan bruges som smartphone og tablet”, altså en ”phablet”.

Den kommende enhed skulle blive på cirka samme størrelse som Samsung Galaxy Note II, men med ”mere avancerede specifikationer”, skriver TechCrunch.

Hvad det præcis betyder fremgår ikke af artiklen, men sikkert er det, at Nokia er nødt til at stramme sig an, for med innovationer som den såkaldte S-Pen og masser af apps indrettet til formålet sidder Samsung tungt på ”phablet”-markedet, hvor andre producenter indtil videre ikke er nået i mål. Tænk bare på LG Optimus Vu

PureView Lumia kommer også i år
Mere konkret er rygtet om, at Nokia allerede til juli lancerer en Windows Phone 8-baseret Lumia PureView-smartphone med et kamera på hele 40 MP! Lumia PureView bliver en efterfølger til Nokia 808 PureView, som nok var en blændende god kameramobil, men desværre fejlede totalt som smartphone.

nokia-808-pureview

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
3 Kommentarer
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
OnePlus fornyer Nord-serien Her er alle detaljerne om de nye mobiler. Og så får Nord-serien også for første gang et sæt trådløse hørepropper.
Bedste iPad Air til dato Den nyeste iPad Air gør næsten iPad Pro rangen stridig som markedets bedste tablet. Desværre er skærmen stadig baseret på gammel teknologi.
En æra er forbi 21 års iPod-historie er nået til vejs ende. Apple producerer ikke flere eksemplarer af iPod Touch.
Sony lancerer ny topmobil til entusiasterne Den nye Android-smartphone fokuserer især på video og fotografi.
Praktisk oplader og stativ til hjemmekontoret Oplader mobil og hørepropper, og passer på dine hovedtelefoner.
Bliv en bedre golfspiller Garmin vil hjælpe dig med at ramme topformen på greenen.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend