Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Kæmpe smartphone på vej fra Nokia

Nokia lancerer i 2013 en såkaldt ”phablet”, der skal tage konkurrencen op mod Samsung Galaxy Note II.

Skrevet af / 18/04/2013 - 16:03
Kæmpe smartphone på vej fra Nokia

De gigantiske smartphones, Galaxy Note og Galaxy Note II, har været en gedigen succes for Samsung, der mere eller mindre har opfundet kategorien af store smartphones også kaldet ”phablets” (phone + tablet). Typisk er der tale om en smartphone med en skærm på mere end 5”, der gør telefonen så stor, at den samtidig kan fungere som en lille tablet-computer.

Samsung er i dag verdens største producent af mobiltelefoner, hvilket er en position, den koreanske elektronikgigant har snuppet ud af hænderne på finske Nokia, som i dag kæmper en brav kamp for at vinde noget af fordums storhed tilbage. Og nu skulle netop Nokia være på vej med deres egen ”phablet”, det skriver webstedet TechCrunch i dag.

TechCrunch citerer Financial Times, der mener at have insiderviden om Nokias planer for resten af 2013. Der skulle således være flere nye smartphones på vej fra den detroniserede mobilkonge – ”inklusive en enhed, der både kan bruges som smartphone og tablet”, altså en ”phablet”.

Den kommende enhed skulle blive på cirka samme størrelse som Samsung Galaxy Note II, men med ”mere avancerede specifikationer”, skriver TechCrunch.

Hvad det præcis betyder fremgår ikke af artiklen, men sikkert er det, at Nokia er nødt til at stramme sig an, for med innovationer som den såkaldte S-Pen og masser af apps indrettet til formålet sidder Samsung tungt på ”phablet”-markedet, hvor andre producenter indtil videre ikke er nået i mål. Tænk bare på LG Optimus Vu

PureView Lumia kommer også i år
Mere konkret er rygtet om, at Nokia allerede til juli lancerer en Windows Phone 8-baseret Lumia PureView-smartphone med et kamera på hele 40 MP! Lumia PureView bliver en efterfølger til Nokia 808 PureView, som nok var en blændende god kameramobil, men desværre fejlede totalt som smartphone.

nokia-808-pureview

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilbud i samarbejde med vores kommercielle partner Prisjagt.dk

Mobil med basale funktioner er målrettet skærmtrætte unge

Airtags til Android

Indbygget dashcam i Pixel?

Nye hjælpemidler til jagt fra Garmin

Bedre hjerteovervågning med Galaxy Watch

Skab video og musik på din iPad

Scroll to Top