Sidste krampetrækning?

HTC One A9 med nyeste Android-version skal generobre forbrugernes hjerter.
Annonce
Annonce
forfatter

Hvis du synes, det er lige hårdt nok, at vi kalder HTC One A9 for en iPhone-kopi, så kig lige på billederne herunder. HTC One A9 er en smule større, og hjem-knappen på iPhone 6 er rund i stedet for aflang, men så er listen over større forskelle heller ikke længere.

DSC02232 kopi DSC02229 kopi DSC02235 kopi DSC02242 kopi
<
>
HTC One A9 kommer i flere nye farver, herunder Deep Garnet Red, som er nummer to fra højre. Foto: Peter Gotschalk

Det kan så være fair nok, for HTC har virkelig brug for en kommerciel succes efter flere år, hvor firmaets markedsandel til trods for glimrende flagskibsprodukter som HTC One M7 og HTC One M8 bare er blevet mindre og mindre. Man tager ikke munden fuld ved at hævde, at HTC’s nyeste luksusmobil, som firmaet netop har lanceret i New York, måske er ved at være sidste chance for dengang så dominerende mobilproducent.

Spørgsmålet er så, om HTC One A9 er det, der skal til? Et endegyldigt svar må tiden – og en test – vise, men vores umiddelbare indtryk er … ja, det er ikke umuligt.

Kameraet i HTC One A9 kan gemme billeder i RAW-format. Foto: HTC
Kameraet i HTC One A9 kan gemme billeder i RAW-format. Foto: HTC

iPhone-kopi eller ej, udover at være den første smartphone bortset fra Googles egne Nexus-modeller, som kommer med den nyeste Android Marshmallow-version, slår One A9 med sit kurvede og bløde udtryk ind på en helt ny retning, hvad angår design og brugeroplevelse. Mobilen, som blot er 7,26 mm tynd og vejer 143 gram, har en supertynd metalramme med speciel overfladebehandling, der skal sørge for, at mobilen ligger godt i hånden. Og det gør den også. Vi har allerede prøvet telefonen ved en pre-briefing for særligt indbudte, og One A9 kombinerer lethed og robusthed i sjælden

Den 5” store AMOLED-skærm kommer med Full HD-opløsning og er fremstillet af Gorilla Glass 4, hvilket på dansk betyder, at den kan tåle nogle tæsk, før den går i stykker.

Kameraet på 13 MP har fået en linse af safirglas og har et par spændende tricks oppe i ærmet. For det første har det optisk billedstabilisering, men ret unikt er det, at kameraet kan gemme billeder i RAW-format, der giver stor frihed til efterfølgende redigering. Med værktøjet Hyperlapse kan man ændre hastigheden i sine videooptagelser og afspille dem op til 12 gange hurtigere. Eller mu kan bruge HTC Zoe, som blander dine bedste øjeblikke til en serie med billeder og video.

I første omgang kommer HTC One A9 til Danmark i farven Carbon Grey. Foto: HTC
I første omgang kommer HTC One A9 til Danmark i farven Carbon Grey. Foto: HTC

Frontkameraet er af samme type som det i HTC One M9 – det vil sige et såkaldt Ultrapixel-kamera, der fanger mere lys end konventionelle mobilkameraer.

På lydsiden har HTC også kælet for One A9, der er blevet udstyret med indbygget DAC, som kan levere lyd med 24-bit/192 KHz-opløsning til dine hovedtelefoner.

I begyndelsen af 2016 bliver den også tilgængelig i Deep Garnet Red som vist her på billedet. Foto: HTC
I begyndelsen af 2016 bliver den også tilgængelig i Deep Garnet Red som vist her på billedet. Foto: HTC

Pris og tilgængelighed
HTC One A9 kan købes i Danmark fra den 30. oktober i Carbon Grey-udgaven til en pris på 4.990 kr. I første kvartal af 2016 kommer også farven Deep Garnet Red. Den forhandles hos: Telia, CallMe, H3G, TDC, Telmore og Elgiganten.

Specifikationer
Operativsystem: Android 6.0 Marshmallow
Skærm: 5” Full HD AMOLED
Processor: 1,5 GHz + 1,2 GHz Snapdragon 617 octa-core 64-bit
Hukommelse: 2 GB RAM / 16 GB lager (+microSD op til 200 GB)
Kamera: 13 MP BSI f/2.0 / 4 MP f/2.0
Trådløst: 4G/LTE, 802.11 ac/a/b/g/n, Bluetooth 4.1, GPS, Glonass
Mål: 145,75 x 70,8 x 7,26 mm
Vægt: 143 g
Batteri: 2150 mAh