TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Helt tæt på Sony Xperia Tablet S

I går på IFA-messen lancerede Sony en række nye, mobile produkter. Heriblandt Xperia Tablet S, som skal bringe Sonys tablet-computere på linie med firmaets smartphones. Vi har haft fingrene i vidunderet.

forfatter
Publiceret 30/08/2012 - 16:13

Det er præcis et år siden, at Sony annoncerede firmaets første, Android-baserede tablet-computer, Sony Tablet S. Den var speciel i forhold til de fleste konkurrerende tablets dels på grund af det kileformede design, og dels fordi skærmen var på 9,4”. Kileformen gjorde Tablet S mere ergonomisk end andre Android-tablets, men også meget tyk, og desuden var den fremstillet nærmest 100% af plastic og virkede billig og en smule skrøbelig.

Med flottere design og bedre materialer gør den nye Sony-tablet sit indtog i Xperia-familien.

Det skal der laves om på nu, hvor Sony lancerer efterfølgeren Xperia Tablet S, som dels er tyndere og lettere, og dels er fremstillet af mere eksklusive materialer – blandt andet har tablet-computeren nu en bagside af børstet aluminium. Det kileformede design er der blevet holdt fast i, selvom det nu ikke længere tjener noget praktisk formål, så tynd som Xperia Tablet S er blevet.

Sony Xperia Tablet S er egentlig 8,8 mm tynd, men i toppen, hvor der er holdt fast i det kileformede design måler den 11,85 mm.

Specielt ved Xperia Tablet S i forhold til andre Android-baserede tablets er blandt andet, at den tåler at blive våd (dog ikke at komme under vand, Sony siger, at den tåler ”vandsprøjt”), og derudover er den designet til at dele indhold og oplevelser med andre. “Guest mode” giver dig mulighed for at oprette individuelle brugerprofiler til familiemedlemmer og gæster, og man kan blandt andet spærre for diverse apps, så børnene for eksempel ikke har adgang til Google Play (og dermed ikke kan bruge penge på apps) eller fars emailkonto.

Bagsiden på Sony Xperia Tablet S er fremstillet af børstet aluminium.

Ligesom sin forgænger har også Xperia Tablet S en skærm på 9,4”, som i denne inkarnation byder på en opløsning på 1280 x 800 pixels. Operativsystemet er Android 4 (ICS), og hjernen bag det hele er en Nvidia Tegra 3 quad-core processor. Xperia Tablet S kommer med Wi-Fi, Bluetooth 3.0 samt et bagkamera på 8 MP og et frontkamera på 1 MP. Lidt specielt er det, at Xperia Tablet S har en almindelig SD-port og altså ikke understøtter microSD uden en adapter.

Indgang til SD-kortet - og altså ikke microSD - er gemt bag en lille plasticlåge.

Sony Xperia Tablet S fås fra oktober måned dels enten med Wi-Fi eller både 3G og Wi-Fi, og dels kommer den i en version med 16 GB indbygget lagerplads og i en version med 64 GB. Den billigste variant med kun Wi-Fi og 16 GB koster 3.300 kroner, mens topmodellen med både 3G og Wi-Fi samt 64 GB hukommelse kommer til at koste flotte 5.800 kroner!

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Nye smart-ure fra Samsung med fokus på sundhed Den nye Galaxy Watch5-serie skal bl.a. muliggøre mere indsigtsfuld søvnregistrering.
Samsung opgraderer sine foldbare mobiler De to foldbare mobiler kommer bl.a. med lynhurtig processor, og Galaxy Z Fold 4 får kamera fra Galaxy S22-serien.
En opgraderet nedgradering OnePlus 10T er en god mobiltelefon, men hold tungen lige i munden. Der følger et par kompromisser med i pakken.
Stor ståhej for ingenting Kan en smartphone være modig, varm og sjælfuld?
En lille stang dynamit Zenfone 9 giver alle mærkevaremobilerne baghjul med en ydelse i high-end-klassen til premiumpris. Og kameraet er vildt.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend