Search
Generic filters

Google og Apple går sammen i kampen mod coronavirus

Ved hjælp af Bluetooth-teknologi med kontaktsporing håber de to tech-giganter at begrænse spredningen af covid-19.

Myndigheder, forskere og sundhedspersonale over hele verden arbejder på højtryk for at få kontrol over corona-pandemien. Men teknologiselskaberne vil også gerne spille en rolle i bekæmpelsen af virussen og redde liv.

Google og Apple har allerede annonceret en fælles front i kampen mod coronavirus. Nøgleordet er kontaktsporing via mobilen, der kan bruges til at identificere, hvem der er smittet med covid-19, deres bevægelser, og ikke mindst hvilke andre personer de har været i nærheden af.

Et muligt scenarie er, at app’en sporer brugernes position via GPS og derefter bruger Bluetooth til at registrere, når to mobiler er inden for to meters afstand af hinanden. Derefter vil man modtage en varsling, hvis man har været i nærheden af en person med kendt corona-infektion.

Nyt samarbejde

At opnå dette kræver selvfølgelig et tæt samarbejde mellem mobilproducenter og app-udviklere. I begyndelsen af maj vil Apple og Google derfor lancere ny software (API), der gør det muligt at registrere kontakt mellem iOS- og Android-enheder. Denne software kan f.eks. bruges i apps fra offentlige sundhedsmyndigheder.

Desuden arbejder begge firmaer på en ny og bredere Bluetooth-baseret kontaktsporingsplatform, der skal fungere på tværs af mange forskellige operativsystemer.

Det vil i høj grad være op til den enkelte mobilbruger, om man vil downloade app’en og deltage i indsatsen. Google og Apple er også omhyggelige med at understrege, at der tages hensyn til databeskyttelse og sikkerhed i udviklingen af de nye værktøjer.

OBS: Den danske sundhedsminister, Magnus Heunicke (S), har meddelt, at en lignende app er på vej i Danmark. Det er i øjeblikket uklart, om den vil tage Google og Apples nye platform i brug.

Kilde: Google pressemeddelelse

Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Endnu en svensk originalserie på vej fra streaming-giganten.
  SteelSeries Arctis 9 er et trådløst headset med surround-lyd, der duer til både PC og PlayStation.
  GoPro Hero9 Black har 5K-video og endnu bedre videostabilisering – og har endelig fået selfie-skærm.
  Et nærmere kig på den nye Xbox, både udenpå og indeni.
  Den 30. oktober er der premiere på 2. sæson af The Mandalorian på Disney+.
  Og priserne bliver relativt behagelige.
  Vidvinkelzoom og lysstærk 50 mm til Nikon Z.
  En mere kompakt og billigere model af Sony Xperia 1 II. Men med næsten alle de samme specifikationer.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Nintendo Switch

  Vejl.pris 2790 kroner kr Hverken fugl eller fisk

  Apple App Store vs. Android Market

  Vejl.pris kr Det endelige opgør
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.