Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Google og Apple går sammen i kampen mod coronavirus

Ved hjælp af Bluetooth-teknologi med kontaktsporing håber de to tech-giganter at begrænse spredningen af covid-19.

Skrevet af / 14/04/2020 - 17:30
Google og Apple går sammen i kampen mod coronavirus

Myndigheder, forskere og sundhedspersonale over hele verden arbejder på højtryk for at få kontrol over corona-pandemien. Men teknologiselskaberne vil også gerne spille en rolle i bekæmpelsen af virussen og redde liv.

Google og Apple har allerede annonceret en fælles front i kampen mod coronavirus. Nøgleordet er kontaktsporing via mobilen, der kan bruges til at identificere, hvem der er smittet med covid-19, deres bevægelser, og ikke mindst hvilke andre personer de har været i nærheden af.

Et muligt scenarie er, at app’en sporer brugernes position via GPS og derefter bruger Bluetooth til at registrere, når to mobiler er inden for to meters afstand af hinanden. Derefter vil man modtage en varsling, hvis man har været i nærheden af en person med kendt corona-infektion.

Nyt samarbejde

At opnå dette kræver selvfølgelig et tæt samarbejde mellem mobilproducenter og app-udviklere. I begyndelsen af maj vil Apple og Google derfor lancere ny software (API), der gør det muligt at registrere kontakt mellem iOS- og Android-enheder. Denne software kan f.eks. bruges i apps fra offentlige sundhedsmyndigheder.

Desuden arbejder begge firmaer på en ny og bredere Bluetooth-baseret kontaktsporingsplatform, der skal fungere på tværs af mange forskellige operativsystemer.

Det vil i høj grad være op til den enkelte mobilbruger, om man vil downloade app’en og deltage i indsatsen. Google og Apple er også omhyggelige med at understrege, at der tages hensyn til databeskyttelse og sikkerhed i udviklingen af de nye værktøjer.

OBS: Den danske sundhedsminister, Magnus Heunicke (S), har meddelt, at en lignende app er på vej i Danmark. Det er i øjeblikket uklart, om den vil tage Google og Apples nye platform i brug.

Kilde: Google pressemeddelelse

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

Se det store billede på din Google Pixel

0
Lyd & Billede
Scroll to Top