TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Går amok i nye dimser

Overflødighedshorn af nye produkter fra ASUS på Computex-messen i Taipei.

Det er selvfølgelig ikke overraskende, at et firma fra Taiwan overskygger alt og alle på en teknologi-messe, der finder sted i … Taiwan. Men alligevel må man tage hatten af for ASUS, der på årets Computex-messe i Taipei har lanceret så mange nye produkter, at man skulle tro, de aldrig ville få lov til at lancere nye produkter igen!

ASUS selv kalder lanceringen for en “Zenvolution” – et ordspil på firmaets navngivning af de fleste af dets produkter – og der er da et par nye gadgets imellem, der er så spændende, at vi krydser fingre for, at de også kommer i de danske butikker senere på året.

Først og fremmest den lille ASUS Zenbo robot! Som i følge ASUS kan lidt af hvert.

Robotten er i bund og grund en personlig assistent på hjul. Den kan bevæge sig rundt i huset på egen hånd, den forstår stemmekommandoer og kan komme med påmindelser, mens den overvåger hjemmet med sit indbyggede kamera. Den kan også afspille musik eller læse højt for børnene, og den gør hjemmet smartere, da den kan bruges til at styre alt fra tv’et til belysning og temperatur.

ASUS Zenbo. Foto: ASUS
ASUS Zenbo. Foto: ASUS

ASUS stillet et gratis SDK (software developer kit) til rådighed for udviklere, og håbet er, at økosystemet omkring Zenbo vil vokse i form af tredjeparts-apps, der åbner op for endnu flere muligheder med den lille robot.

Du kan læse mere om ASUS Zenbo her. Og herunder kan du se en 11 minutter lang film, der demonstrerer alle Zenbos funktioner.

En vejledende pris kender vi ikke, og om Zenbo overhovedet kommer til Danmark – og evt. hvornår – ved vi heller ikke. Men vi krydser fingre!

https://www.youtube.com/watch?v=Gz5bWCna5uM

Lidt mere traditionel var lanceringen af tre nye mobiltelefoner. ZenFone 3, ZenFone 3 Deluxe og ZenFone 3 Ultra.

Mobilerne kommer alle med store skærme og imponerende specs.

ZenFone 3 kommer med 5,5” Full HD Super IPS+ skærm, 16 MP kamera og med Qualcomms nye Snapdragon 625 octa-core processor. Desuden har den 4 GB RAM og fingeraftrykslæser.

(Foto: Producent)
ZenFone 3. Foto: ASUS

ZenFone 3 Ultra har en skærm på hele 6,8” (Full HD-opløsning), 23 MP kamera og Qualcomms Snapdragon 652 quad-core processor. Ligesom ZenFone 3 har den 4 GB RAM og fingeraftrykslæser, og dertil kommer et kæmpe batteri på hele 4600 mAh, der skal sikre lang levetid.

ZenFone 3 Ultra med 6,8" skærm! Foto: ASUS
ZenFone 3 Ultra med 6,8″ skærm! Foto: ASUS

ZenFone 3 Deluxe er topmodellen og kommer med 5,7” Super-AMOLED skærm (Full HD-opløsning), Qualcomm Snapdragon 820 quad-core processor og et kamera med 23 MP. Den har også fingeraftrykslæser og så oplades den via USB-C og understøtter Quick Charge 3.0-teknologi.

ZenFone 3 Deluxe med 5,7" S-AMOLED skærm. Foto: ASUS
ZenFone 3 Deluxe med 5,7″ S-AMOLED skærm. Foto: ASUS

Med ZenBook 3 går ASUS lige i flæsket på Apple og den nye 12” MacBook. Computeren er blot 11,9 mm tynd og vejer blot 910 gram. Maskinen er fremstillet af en særligt let aluminiums-legering og kommer i farverne Royal Blue, Rose Gold og Quartz Grey.

Med ZenBook 3 går ASUS lige i flæsket på Apple. Foto: ASUS
Med ZenBook 3 går ASUS lige i flæsket på Apple. Foto: ASUS

Maskinen kan konfigureres med en Intel Core i7-processor, 16 GB RAM samt 1 TB SSD, og den kommer med USB-C og 12,5” skærm. Batteritiden skulle være op til 9 timer.

Med ASUS Transformer 3 Pro, ASUS Transformer 3 og ASUS Transformer Mini leverer det taiwanesiske firma hele tre 2-in-1 pc’er, som altså både kan bruges som tablets og bærbare computere.

Den nye ASUS Pen virker med alle de nye Transformer-modeller. Foto: ASUS
Den nye ASUS Pen virker med alle de nye Transformer-modeller. Foto: ASUS

Tranformer 3 Pro måler blot 8,35 mm og kommer med 12,6” skærm med en opløsning på 2880 x 1920 pixel. Bag glasset sidder en Intel Core i7-processor og op til 1 TB SSD samt 16 GB RAM. Maskinen kan bruges sammen med den nye ASUS Pen, som firmaet også har lanceret på Computex.

Transformer 3 Pro. Foto: ASUS
Transformer 3 Pro. Foto: ASUS

Transformer 3 er med sine 695 g og 6,9 mm både tyndere og lettere end Pro-modellen, men kommer med samme 12,6” skærmstørrelse og samme 2880 x 1900 pixel opløsning. Den kan konfigureres med op til 512 GB SSD og 8 GB RAM. Og den kan også bruges sammen med ASUS Pen.

Transformer 3. Foto: ASUS
Transformer 3. Foto: ASUS

Transformer Mini er navnet til trods en smule tykkere og tungere (8,2 mm og 790 g) end Transformer 3, men kommer med en mindre skærm på 10,1”. Den har indbygget fingeraftrykslæser og en batterilevetid på op til 11 timer.

Transformer Mini. Foto: ASUS
Transformer Mini. Foto: ASUS

ASUS havde også guf til gamerne med på Computex – form af flere nye produkter i deres Republic of Gamers-serie.

Heriblandt den bærbare ROG GX800, der kommer med vandafkøling, NVIDIA SLI GPU og Intel K-processorer.

Vi bør også nævne ROG G31 Edition 10, som ASUS selv kalder verdens mest kraftfulde kompakte gaming-desktop computer.

ROG G31 Edition 10. Foto: ASUS
ROG G31 Edition 10. Foto: ASUS

Den kommer bl.a. med den nye NVIDIA GeForce GTX 1080 GPU med 2-way SLI og en dedikeret DAC, der skal levere hifi-lyd til dit gaming-headset.

Fælles for alle ovennævnte produkter er, at vi endnu ikke kender hverken priser eller tilgængelighed.

Skriv en kommentar

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.