TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Amazon viser film på iPad

Instant Video er en ny on-demand streaming app til iPad. Bag app'en står Amazon, som vil tilbyde iPad-ejere samme service og indhold som brugere af Amazons egen Kindle Fire tablet.

forfatter
Publiceret 02/08/2012 - 12:20

Nu behøver du ikke længere at bruge iTunes til at leje eller købe film lovligt til din iPad. I stedet kan du kaste dig over Amazons nye Instant Video app, som netop er blevet lanceret i App Store. Vel at mærke kun hvis du bor eller bruger din iPad i USA.

Instant Video giver din iPad adgang til præcis det samme indhold som Amazons egen billige tablet-computer, Kindle Fire, der desværre også har et yderst begrænset udbud uden for USA. Ikke desto mindre kan nyheden på sigt blive interessant for os i Europa, da flere amerikanske on-demand tjenester, heriblandt iTunes og Netflix, enten allerede er eller er på vej til at blive udrullet i de europæiske lande.

Kindle Fire, og nu altså også iPad via Instant Video, giver Amazon-brugere adgang til at købe eller leje film, tv-udsendelser og serier på Amazons hjemmeside, og er du Amazon Prime-bruger har du adgang til yderligere 20.000 titler. Film du har købt eller lejet kan enten downloades til din tablet-computer eller streames, mens titlerne fra Prime videobiblioteket kun kan streames.App’en til iPad er nødt til at respektere Apples regel, der forbyder in-app køb af indhold med mindre Apple får 30% af omsætningen i gebyr. Det vil Amazon ikke betale, så vil du købe eller leje en film direkte fra din iPad, bliver du sendt ud af app’en og over i Safari, hvor du så kan handle løs, så længe tålmodigheden eller pengepungen rækker.

Instant Video understøtter AirPlay, men kan kun streame lyden til en AirPlay-højttaler. Der er ingen kompatibilitet med Apple TV, så dit video-indhold kan du ikke vise på fladskærmen via AirPlay. Til gengæld understøtter app’en Amazon Whispersync, som gemmer, hvor langt du er nået i en given film, så du kan fortsætte fra præcis samme sted på en anden enhed.

Selvom Instant Video primært er en streaming-tjeneste, så virker den kun med Wi-Fi og ikke med 4G/LTE, som jo ellers er et af de helt store salgsargumenter for iPad’en i USA. Desuden har Amazon blokeret app’en for brugere, der har jailbreaket deres iPad.

Kilder: Amazon, The Verge

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Bedste iPad Air til dato Den nyeste iPad Air gør næsten iPad Pro rangen stridig som markedets bedste tablet. Desværre er skærmen stadig baseret på gammel teknologi.
En æra er forbi 21 års iPod-historie er nået til vejs ende. Apple producerer ikke flere eksemplarer af iPod Touch.
Sony lancerer ny topmobil til entusiasterne Den nye Android-smartphone fokuserer især på video og fotografi.
Praktisk oplader og stativ til hjemmekontoret Oplader mobil og hørepropper, og passer på dine hovedtelefoner.
Bliv en bedre golfspiller Garmin vil hjælpe dig med at ramme topformen på greenen.
Sådan kan du prøve Nothings nye brugerflade Nothing phone (1) kommer først til sommer, men interesserede kan prøve den nye brugerflade til Android allerede nu. Læs hvordan her.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend