TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Det vrimler med billige mobiler og tablets

Det er ikke kun dyre smartphones og tablets, som ser dagens lyd på MWC 2015. Her er et overblik over alle de billige modeller, vi har set.

forfatter
Publiceret 03/03/2015 - 18:08

Følg Lyd & Billede på Twitter  og Instagram Instagram

Det kan ikke undre nogen, at topmodeller som Samsung Galaxy S6, HTC One M9 og Sony Xperia Z4 Tablet stjæler det meste af rampelyset på årets store mobilmesse i Barcelona, men faktisk er den type mobile enheder, som fylder mest på Mobile World Congress, smartphones og tablets i budget- og mellemklassen.

Og der er blevet lanceret overraskende gode produkter til små penge hernede. Her er et overblik over alle de smartphones og tablets, der i løbet af få måneder havner i butikkerne derhjemme:

Huawei
Udover Huawei Watch og de andre wearables præsenterede Huawei også en opfølger til Huawei MediaPad X1.

Det nye produkt, som helt overraskende har fået navnet Huawei MediaPad X2, bliver muligvis ikke tilgængeligt på markederne i Skandinavien, men omvendt er der en mulighed for, at den gør, så vi nævner den her for en sikkerheds skyld.

16681440272_37a29966f1_k

MediaPad X2 er en lille opgradering af forgængeren, som Huawei faktisk lancerede som sit topprodukt på Mobile World Congress i 2014, og den største forskel er nok den nye octa-core processor, der også understøtter 4G/LTE Cat 6 for lynhurtig mobildownload.

Ellers kommer den ligesom MediaPad X1 med 7” IPS skærm med 1920 x 1200 pixel opløsning, med et 13 MP kamera og med 2 GB RAM.

Pris og tilgængelighed kender vi som nævnt ikke endnu, men vi opdaterer historien, så snart vi hører mere fra Huawei. Vi kan dog nævne, at den europæiske pris for Huawei MediaPad X2 vil være EUR 399.

Lenovo
Der kom ingen nye telefoner fra computerproducenten Lenovo, men firmaet har jo også købt Motorola, som allerede før Mobile World Congress lancerede Moto E, som er en ny mobil i mellemklassen.

Til gengæld havde Lenovo hele tre tablets med til Barcelona – to af dem til priser under 2.000 kroner.

Tab 2 A10-70 er Lenovos første 10” Android-tablet med Dolby Atmos-teknologi. Den kommer derudover med Full-HD-opløsning og en såkaldt multispeaker-soundbar, så ifølge Lenovo skulle den være perfekt som underholdnings-enhed. Den har også 8 MP kamera, og kan købes enten med 4G/LTE eller kun Wi-Fi. Tab 2 A10-70 er 8,9 mm tynd, vejer 509 gram og leveres med Android KitKat. 4G-modellen koster 1.899 kroner, mens Wi-Fi-modellen kan købes for kun 1.499 kroner. Begge modeller er i butikkerne fra maj måned.

Her er Lenovo Tab 2 A10-70, Lenovos første tablet med Dolby Atmos.
Her er Lenovo Tab 2 A10-70, Lenovos første tablet med Dolby Atmos.

Tab 2 A8 har 8” skærm og leveres med Android Lollipop. Den vejer ikke mere end 360 gram og har Dolby Atmos lyd-teknologi ligesom A10-70. Den kommer også i to versioner – enten med eller uden 4G/LTE – og så fås den i farver som midnatsblå og neonpink! Tab 2 A8 kan købes fra juni for 1.299 kroner for 4G-modellen, mens Wi-Fi-modellen koster 1.099 kroner.

Både Tab 2 A10-70 og A8 kommer med en 64-bit quad-core processor fra MediaTek og 32 GB indbygget lager, der kan udvides via microSD-kort.

Ideapad MIIX 300 er en Windows-tablet med 8”. Den kommer med Windows 8.1 og 1 års gratis abonnement på Office 360, der er installeret på tabletten fra fabrikken. Den drives af en Intel Atom-processor, kommer med 64 GB indbygget lager (kan udvides via microSD-kort) og har to kameraer. Den kan til gengæld ikke fås med 4G/LTE, men kun med Wi-Fi. MIIX 300 er i butikkerne nu og koster 2.599 kroner.

LG
Det koreanske firma havde smart-uret Watch Urbane med til Barcelona, men er derudover klar med hele fire smartphones, hvoraf den dyreste koster 1.490 kroner, mens den billigste fås for under en tudse!

Der er tale om 4,7” LG Spirit 4G LTE, 4,5” LG Leon 4G LTE og LG Leon samt 4” LG Joy. Spirit og Leon er begge forsynet med LG’s Rear Key-koncept, som vi kender fra f.eks. LG G3, hvor de fysiske knapper sidder på bagsiden.

LG Spirit 4G LTE, har en IPS-skærm med HD-opløsning på 4,7”, som bygger på in-cell touch-teknik, som normalt kun findes i betydeligt dyrere modeller. Teknikken indebærer, at mellemrummet mellem glasset og LCD-panelet minimeres, hvilket både skaber bedre trykfølsomhed og forbedrer billedkvaliteten, eftersom billedet kommer nærmere overfladen. Designmæssigt har Spirit hentet inspiration fra G Flex og G Flex2 med en svagt buet skærm. Den kommer desuden med 1,2 GHz quad-core processor, 1 GB RAM, 8 GB indbygget lager (kan udvides via microSD-kort), 8 MP kamera og Android Lollipop.

LG Spirit 4G LTE.
LG Spirit 4G LTE.

LG Leon er en mere kompakt model også med en In-cell touch IPS-skærm i dette tilfælde på 4,5”. LG Leon leveres både i en 4G- og 3G-version for at give kunderne de bedste valgmuligheder. Begge Leon-modeller har en skærmopløsning på 854 x 480 pixel, Mediatek quad-core processor, 1 GB RAM, 8 GB indbygget lager (kan udvides via microSD-kort) og Android Lollipop.

LG Leon, som vist her på billedet fra da vi havde fat i den på MWC 2015, kommer både i en version med og en uden 4G/LTE.
LG Leon, som vist her på billedet fra da vi havde fat i den på MWC 2015, kommer både i en version med og en uden 4G/LTE.

LG Joy, som med sin 4” skærm med 800 x 480 pixel opløsning er den mindste af de nye mellemklassetelefoner, kommer også med 3G. Desuden har den en dual-core processor på 1,2 GHz, 512 MB RAM, 4 GB indbygget lager (kan udvides via microSD-kort), 5 MP kamera og drives af Android KitKat.

Alle LG’s nye budgetmobiler kommer med funktioner, som vi kender fra topmodellerne. Herunder KnockON og Knock Code, som gør det enkelt at vække mobilen og låse den op ved at trykke på skærmen, og Gesture Shot, der gør det let at tage selfies ved at knytte hånden foran linsen for at starte selvudløseren på tre sekunder.

LG Spirit 4G LTE bliver lanceret i Danmark i marts med en vejledende cirkapris på 1.490 kroner. De øvrige tre modeller bliver lanceret i andet kvartal til følgende vejledende priser: LG Leon 4G LTE: 1.190 kroner, LG Leon: 949 kroner og LG Joy: 790 kroner.

Microsoft
For første gang var Microsoft på Mobile World Congress siden købet af Nokia blev fuldbyrdet, og derfor holdt software-giganten fra Seattle til på Nokias sædvanlige plads i hal 3 på messen. Og vanen tro havde man også her et par modeller i mellemklassen med på Mobile World Congress.

Nemlig Lumia 640 og Lumia 640 XL, der begge kommer med Windows Phone 8.1 (men vil senere kunne opgraderes til Windows 10) og med et års gratis abonnement på Office 360.

Begge telefoner har 1 GB RAM, 1,2 GHz quad-core processor, 8 GB indbygget, lager (kan udvides via microSD-kort) og de kommer begge med 4G/LTE.

Lumia 640 kommer desuden med 5” skærm med en opløsning på 1280 x 720 pixel og med 8 MP kamera.

Lumia 640 XL har også HD-skærmopløsning, men fordelt på 5,7”, hvilket alt andet lige giver en ringere pixeltæthed. Til gengæld er kameraet på 13 MP og kommer med Zeiss-optik.

Skærmbillede 2015-03-03 kl. 15.49.31

Lumia 640 er tilgængelig i Danmark fra den 17. april, og kommer i farverne glossy cyan, orange, og hvid samt også i en mat sort version. Lumia 640 XL bliver tilgængelig i slutningen af april og kommer i mat cyan, orange og sort samt i både mat og glossy hvid. Den anbefalede pris for Lumia 640 er 1.299 kroner, og den anbefalede pris for Lumia 640 XL er 1.899 kroner. I første omgang kommer begge produkter til Skandinavien som single-SIM LTE.

Sony
Med Sony Xperia M4 Aqua får man overraskende meget for pengene, synes vi. Den vandtætte smartphone koster 1.999 danske kroner, og for det beløb får man mange af de features og funktioner, som vi kender fra Sonys topmodel, Xperia Z3.

Sony Xperia M4 Aqua er vandtæt (IP68) og kan i følge Sony holde op til to dage på en opladning.
Sony Xperia M4 Aqua er vandtæt (IP68) og kan i følge Sony holde op til to dage på en opladning.

Mobilen kommer med nyeste Android Lollipop-version, med 64-bit Snapdragon 615 octa-core processor (1,5 GHz + 1GHz), 13 MP kamera med autofokus samt 5 MP frontkamera til selfies og med 5” skærm i HD-opløsning.

Xperia M4 Aqua har 4G/LTE og er både vand- og støvtæt, hvilket navnet ligesom antyder.

Telefonen er på markedet i løbet af foråret.

Sonys nye vandtætte mobil har en del af sit design til fælles med topmodellen Xperia Z3 og kommer, som vist på billedet, i fire forskellige farver.
Sonys nye vandtætte mobil har en del af sit design til fælles med topmodellen Xperia Z3 og kommer, som vist på billedet, i fire forskellige farver.
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
2 Kommentarer
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
En opgraderet nedgradering OnePlus 10T er en god mobiltelefon, men hold tungen lige i munden. Der følger et par kompromisser med i pakken.
Stor ståhej for ingenting Kan en smartphone være modig, varm og sjælfuld?
En lille stang dynamit Zenfone 9 giver alle mærkevaremobilerne baghjul med en ydelse i high-end-klassen til premiumpris. Og kameraet er vildt.
Slut med Exynos i Samsung Galaxy-modeller Qualcomm har nu officielt bekræftet, at alle modeller i den kommende Samsung Galaxy S23-serie udelukkende kommer med Snapdragon-processorer under skærmen. Exynos er droppet.
Den hurtigste mobil Asus ROG Phone 6 Pro er stor og dyr. Og den hurtigste mobil, vi har set.
Ny OnePlus-mobil præsenteres 3. august Kommer med den nye Snapdragon 8+ Gen 1 processor og OxygenOS 13.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend