Search
Generic filters

Sådan lyder verdens dyreste hovedtelefoner

Sennheiser Orpheus er verdens allermest ultimative hovedtelefoner, som koster mere end en bil! Vi tog til London for at lytte til dem.

Hvilke hovedtelefoner er de bedste i verden? Det er et spørgsmål, vi ofte får fra læsere. Og der er mange kandidater. Nu har Sennheiser imidlertid sørget for én gang for alle at give svaret. Svaret hedder Orpheus, og der er angiveligt tale om verdens mest avancerede hovedtelefonprodukt til dato. Og i hvert fald det mest kostbare, der ikke ligefrem er dyppet i guld og rullet i diamanter.

Orpheus-systemet består af et sæt elektrostatiske hovedtelefoner og en dedikeret forstærker med indbygget DAC. Man skal altså bare have en digital signalkilde for at komme til high-end-nirvana. Og godt det samme, eftersom Orpheus vil koste EUR 50.000 (375.000 kroner!), når den kommer til salg i begyndelsen af 2016.

Foto: Sennheiser
Foto: Sennheiser

De superlette membraner i elektrostatelementerne er belagt med platin, DAC-delen består af otte Sabre ES9018 DAC-kredse, der sammen arbejder i 32-bit/384 kHz-opløsning. DAC’en klarer naturligvis også DSD-signaler (2,8 MHz og 5,6 MHz). Forstærkeren er en hybridkonstruktion med rør i indgangen og en MOS-FET-transistorer i udgangen i en såkaldt Cool Class A-konfiguration. I øvrigt befinder effektforstærkerdelen sig i selve hovedtelefonen, så man undgår tab i kablerne. Elektroderne i rørene er guldbelagte, og chassiset er i italiensk marmor, angiveligt af samme type, som Michelangelo brugte. Man kan vælge mellem sort og hvid marmor.

Der er et bredt udvalg af indgange på forstærkeren: Balancerede og ubalancerede analogindgange, optisk og koaksial digital og selvfølgelig også USB.

Foto: Sennheiser
Foto: Sennheiser

Teknisk set er der tale om en to’er, da den oprindelige Orpheus kom i 1991, og dengang var det mest ekstreme inden for hovedtelefoner. Den nye model er redesignet fra bunden, og der er ikke sparet på materialerne noget sted. Den består af ikke mindre end 6.000 dele, og er bygget i hånden i Tyskland. Af den grund er produktionskapaciteten begrænset til 250 stk om året.

Uhørte detaljer
Og hvordan lyder så et sæt hovedtelefoner, der koster det samme som en pænt stor familiebil? For at finde ud af det tog vi en tur til London, hvor Orpheus i dag blev præsenteret for en udvalgt skare af audiojournalister. Jeg har haft mulighed for at lægge øre til prestigetelefonerne, og de savner i den grad sammenligning.

Foto: Sennheiser
Foto: Sennheiser

Lyttesessionen fandt sted i et stille mødeelokale på et hotel i London, hvor Orpheus var linet på med en T+A cd-afspiller. Afspilleren var tilsluttet til den balancerede analogindgang, da DAC’en ikke var færdig endnu.

annonce

Det er svært at sige noget definitivt om lyden uden at have en kendt afspillekæde og velkendte hovedtelefoner at sammenligne med. Men at der er tale om hovedtelefoner af ekstremt høj kvalitet, er hævet over enhver tvivl. Orpheus viste mig ukendte sider af kendte numre. Den akustiske guitar på Pink Floyds “Wish You Were Here” havde en sprødhed og nærhed, som jeg aldrig har oplevet før.

annonce
Deres udsendte - med hovedtelefoner til en tredjedel million på hovedet! Foto: Sennheiser
Deres udsendte – med hovedtelefoner til en tredjedel million på hovedet! Foto: Sennheiser

Om jeg ville forsvare at købe et sæt hovedtelfoner til en tredjedel million? For samme pris kan man købe et komplet high-end-anlæg. Hvis prisen ikke spiller nogen rolle, og alle andre komponenter allerede er linet op i lytterummet, så er det givetvis et must-have. For os andre dødelige var det en spændende oplevelse, der giver håb om, at i hvert fald nogle af teknologierne en dag vil blive nedarvet til mindre ekstreme modeller.

Foto: Sennheiser
Foto: Sennheiser

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
Log ind for at læse videre.

Lyd & Billede præciserer, at rejseomkostningerne til denne reportage blev betalt af producenten.
2 kommentarer

Skriv et svar

  Læs også

  Samsungs nyeste smartphone er netop landet i testlaboratoriet, og vi kunne ikke vente med at pakke den ud.
  Rejsevenligt entusiastkamera.
  IONIQ bliver et dedikeret undermærke for elbiler, og den første bliver den kompakte SUV IONIQ 5.
  Det kan godt være, at vi lever i de bedste af alle gadget-tider, men hvorfor stille sig tilfreds med virkeligheden, når fantasiens verden har så meget mere at byde på?
  Men kun hvis du har en Samsung-mobil.
  Moonraker var kodenavnet på Nokias smart-ur, som blev droppet af Microsoft efter opkøbet af den finske mobilproducent.
  ViacomCBS udvikler deres egen streaming-tjeneste, som skal lanceres næste år.
  En af årets største filmlanceringer fra Walt Disney, Mulan, udsendes nu direkte på streaming-tjenesten Disney+.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Timekettle M2

  Vejl.pris 800 kr Din egen tolk direkte i øret

  HiFiMAN HE-1000se

  Vejl.pris 27650 kr Det rene vanvid – men åh, så dejligt!

  Bang & Olufsen Beoplay E8 Sport

  Vejl.pris 2750 kr Sved og løb kabelfrit med B&O

  JBL Live 300TWS

  Vejl.pris 1199 kr Prop hi-fi i øret
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  SOMMERTILBUD
  6 UGER LB+
  FOR KUN 6 KR
  Fuld adgang til lydogbillede.dk i sommer!
  PRØV i 6 UGER
  close-link