Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Så er Sonos Ace her

Sonos' længe ventede hovedtelefon er nu en officiel realitet. Vi har fået et smugkig.

Skrevet af / 21/05/2024 - 15:00
Så er Sonos Ace her

Rygterne om, at Sonos var på vej med en hovedtelefon har svirret længe. Faktisk hørte vi første gang om den i 2021. Men nu er den endelig god nok: Sonos har lavet en hovedtelefon, og navnet er Ace. Og den kommer i handelen i begyndelsen af juni.

Ud over at fungere som støjreducerende (ANC) hovedtelefoner med Bluetooh (også tabsfri via AptX Lossless) er Sonos Ace konstrueret med hjemmebiooplevelser for øje – sammen med Sonos’ egne hjemmebiosystemer. Hvordan det hænger sammen, vender vi tilbage til.

Sonos Ace udnytter alt det, vi har lært gennem to årtier som førende inden for lyd til at bringe fantastisk lyd, slankt design og langvarig komfort til en af de største og mest populære lydkategorier i verden,” siger Sonos direktør, Patrick Spence.

Trådløse hovedtelefone rfra Sonos. Vi har ventet på dem længe – men nu er de her. (Foto: Sonos)

Designet er enkelt, på grænsen til forsigtigt, men også ret elegant. Sonos Ace har ovale ørekopper og en blødt polstret hovedbøjle. Alt sammen i samme farve, der er enten mat hvid eller mat sort. Hovedbøjlen er af metal. Det eneste visuelle spræl er inde ørekopperne, hvor en farve viser forskellen på højre og venstre.

Læs også Sonos Arc: Endnu bedre med baghøjttalere og subwoofer Sonos’ bedste soundbar, Arc, bliver endnu bedre med trådløse baghøjttalere og subwoofer. Her får du ægte hjemmebiolyd.

Ørepuderne i memoryskum og kustlæder er udskiftelige og holdes fast med magneter. Det er en lækker detalje. Sonos får også point for at have valgt rigtige, fysiske betjeningsknapper frem for touch.

Med et tryk på en knap kan man flytte lyden fra højttalerne og over til hovedtelefonerne. (Foto: Sonos)

Flyt lyden med et tryk

Det, der umiddelbart adskiller Sonos Ace fra mængden af trådløse ANC-luksushovedtelefoner er en ekstra knap på højre ørekop, der skifter mellem hjemmebiolyd og personlig lytning. Ideen er, at man med et tryk på en knap kan “flytte” lyden fra højttalerne og over i hovedtelefonen. Sådan at man kan for eksempel kan fortsætte med at se sin film eller serie uden at forstyrre, naboer, børn og bedre halvdel. Ved hjælp af headtracking og rumlig lyd via Dolby Atmos bliver lydbilledet stående på sammed plads i rummet, som det gjorde på hjemmebiosystemet.

Vi fik et smuglyt på funktionen ved en pressedemonstration i København for nylig. Hvordan Sonos Ace lyder og føles i detaljer, vender vi tilbage til i en test. Men headtrackingen og simuleringen af at lytte over højttalere, virkede ret overbevisende ved demonstrationen.

Ace fås i sort og hvid. (Foto: Sonos)

Batteritiden er opgivet til 30 timer, og i en snæver vending kan man opnå tre timers batteritid med tre minutters opladning. Nok til at se hele Dune 2.

Tilgængelighed og pris

Sonos Ace kan købes fra 6. juni. Den fås i hvid og sort, og prisen er 3.699 kroner.

 

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

2 kommentarer til “Så er Sonos Ace her”

  1. Lars Poulsen

    Kan du anbefale Ace med den nyeste opdatering af Sonos app, hvor intet fungerer?

  2. John Alex Hvidlykke

    Ikke endnu. Jeg har ikke fået testproduktet hjem endnu, og ved demonstrationen var app’en heldigvis ikke lanceret. Men vi kan da håbe på, at Sonos vil færdiggøre app’en inden længe, og sende en fungerende rettelse ud!

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Head-fi: Tjek disse hovedtelefoner!

Nye produkter - og nye rygter - fra Creative

Hovedtelefoner vil revolutionere måden du lytter på

Oplev Sennheiser indefra

Sonos havde et es i ærmet

Med en kilopris som safran

Stax-elektrostater til folkelig pris

Lukkede hovedtelefoner til audiofile

Hovedtelefoner bygget som højttalere

Tjek disse hovedtelefoner fra Focal

Sådan ser Sonos' nye hovedtelefoner ud

Din egen personlige hjemmebio-oplevelse

Scroll to Top