Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

nuraphone får aktiv støjreduktion

En gratis firmware-opdatering gør de specielle nuraphone hovedtelefoner endnu bedre.

Skrevet af / 06/08/2018 - 22:51
nuraphone får aktiv støjreduktion

Da undertegnede testede nuraphone tidligere i år, reagerede jeg ikke på, at hovedtelefonerne manglede aktiv støjreduktion, da de allerede meget effektivt holder støj ude på passiv vis takket være både propper i ørerne og lukkede silikonepuder omkring dem.

Ja, de er mærkelige, men det har afgjort en funktion at have begge dele. Så får du nemlig al bassen fra de store drivere i ørekopperne, mens propperne gengiver musikkens høje frekvenser. God dynamik er bare fornavnet!

Men det største es i ærmet er, at hovedtelefonerne tilpasser gengivelsen til netop dine ører ved hjælp af mikrofoner og sofistikerede målealgoritmer med DSP.

Det er disse mikrofoner og avancerede DSP’er, der nu endelig anvendes til at give aktiv støjreduktion. Hvis du har et par nuraphone i forvejen, er det bare at opdatere dem via mobil-app’en. Det tager ca. 20 minutter.

Blandt de nye funktioner er

Aktiv støjreduktion (ANC): Ud over den i forvejen gode passive støjreduktion bliver der nu endnu mere stille med aktiv støjreduktion. Det er kun den store basmembran, der genererer støjudligning, så de indre musikpropper upåvirket kan afspille de høje toner. Hvilket igen betyder, at dynamikken og lydkvaliteten i øvrigt ikke reduceres, når støjreduktionen aktiveres. Det er den for resten ved opstart nu.

Social tilstand: En let tryk på en virtuel knap i app’en gør, at ekstern lyd passerer ind i hovedtelefonerne, så du kan høre, når folk taler til dig. Desuden bliver musikken dæmpet.

Knapfunktionalitet: Du kan trykke på både højre og venstre ørekop, og de har nu såvel enkelt- som dobbelttryk. Dermed kan op til fire hurtigvalg adresseres på kopperne. F.eks. lyd op/ned, start/stop af sang, besvarelse af opkald samt aktivering og deaktivering af social tilstand.

Batteri-indikator: En stemme fortæller batteriniveauet, og et hørbart ladesignal afspilles, hver gang nuraphone sættes i ladestikket. Tidligere var det svært at vide, hvor meget batteri der var tilbage på hovedtelefonerne.

Bluetooth QuickSwitch: Hvis nuraphone er koblet til pc’en, vil de alligevel dukke op på listen på f.eks. mobilen. Vælg nuraphone fra listen, og de hopper automatisk fra pc’en til mobilen.

Forbedret stemmekvalitet ved samtaler: De indbyggede mikrofoner i nuraphone opfanger din stemme, og DSP’en gør nu et bedre stykke arbejde med at give modtageren bedre lyd på din stemme.

Offline-tilstand: Tjek også hovedtelefoner uden internetforbindelse.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Endnu bedre Accentum fra Sennheiser

Forstærkere fra HiFiMAN

Beyerdynamic fejrer 100 år med specialudgave

Bruger solen som kraftværk

Støjreducerende hørepropper fra OnePlus

Prisbillige hørepropper fra Redmi

Hørepropper: Audio-Technica lover creme til øregangene

Hovedtelefoner afkoder din hjerne

Trådløse hørepropper til jul: De 10 bedste køb

Køb støjdæmpende hovedtelefoner til jul

Apple sælger USB-C ladeetui separat

Har du set den slags hørepropper før?

0
Scroll to Top