Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Lightning åbner for bedre hovedtelefonlyd

Snart kan du koble hovedetelefonerne til iPhone med Apples Lightning-stik og få bedre lyd.

Skrevet af / 06/06/2014 - 11:00
Lightning åbner for bedre hovedtelefonlyd

Efter opkøbet af hovedtelefonproducenten Beats har mange luret på, hvad Apple ville bruge selskabet til. Nu kommer et af svarene, for Apple har netop givet mulighed for, at producenter kan udvikle hovedtelefoner, som bruger Apples Lightning-stik i stedet for den gammelkendte minijack.

Det åbner for bedre lyd, og vi venter bare på de første Beats-hovedtelefoner med Lightning-plug.

Læs testen af Beats by Dr. Dre her

Med Lightning kan hovedtelefonerne afspille tabsfri musik i 48 kHz med digital stereolyd, direkte fra en iPhone, iPad eller iPod touch.

Det blir også muligt at sende et monosignal på 48 kHz, tilbage til telefonen, så man kan snakke håndfrit over Lightning.

Med en digital overførsel af signalet åbnes muligheden for bedre lyd, da man slipper for at bruge telefonens indbyggede D/A-konverter.

Det bliver selvfølgelig muligt at fjernstyre afspilningen fra ledningen men også at starte apps eller aktivere Siri fra en knap på ledningen eller ørekopperne.

Man kan også tænke sig, at Lightning-stikket gør det muligt at styre en aktiv, digital støjdæmpning, og oplade batterierne i en hovedtelefon med støjdæmpning. Eller for den sags skyld hovedtelefonens batteri til at lade mobilen i en snæver vending?

Tiden vil vise det, men vi godt være med, at de første hovedtelefoner med Lightning-kontakt vil være et par Beats-hodetelefoner fra Apple.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Latterligt billigt fra HiFiMAN

B&O Atelier Edition i nordlysfarver

Topliste: Hørepropper og hovedtelefoner til påskeferien

Forbedret hørelse med AirPods Pro

Held og lykke med at købe disse

De bedste hørepropper får en afløser

Skullcandy: GROM-lyd til børneører

Endnu bedre Accentum fra Sennheiser

Forstærkere fra HiFiMAN

Beyerdynamic fejrer 100 år med specialudgave

Bruger solen som kraftværk

Støjreducerende hørepropper fra OnePlus

0
Lyd & Billede
Scroll to Top