TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Kommentar

Ingenting i øret

Nothing er navnet på det nye industrieventyr fra OnePlus-medstifter Carl Pei. Indtil videre svarer det til navnet.

forfatter
Publiceret 27/07/2021 - 16:15
Dette er en kommentar. Kommentaren er udtryk for skribentens egen holdning.

Som tech-journalister bliver vi dagligt bombarderet med nyheder om nye – angiveligt revolutionerende – teknologier og produkter. Nogle af dem viser sig at ændre den måde, vi lever på. Som smartphones. Og andre forsvinder lynhurtigt ud i glemslen.

Når Carl Pei, der er en af stifterne bag den voldsomt succefulde mobilproducent OnePlus, står bag, stilles forventningerne dog højt.

Pei forlod i udgangen af 2020 OnePlus og annoncerede i januar i år, at han havde startet et firma med navnet Nothing. Et firma, hvis formål det er at nedbryde barriererne mellem mennesker og teknologi – og give os alle en sømløs teknologisk fremtid.

OnePlus-medstifter, svensk-kinesiske Carl Pei er manden bag Nothing. (Foto: Nothing)

Firmaet tiltrak hurtigt støtte fra, hvad man må betegne som celebrity-investorer: Twich-stifter Kevin Lin, Reddit-chef Steve Huffman og endda også Tony Fadell, som var med til at bringe iPod og iPhone til verden. Bare for at nævne nogle. Svenske Teenage Engineering blev også tilknyttet for at stå for designet.

27. juli var datoen, hvor firmaets første produkt skulle lanceres.  En dato, der er blevet set frem til og talt meget om i techmedierne.

I en præsentionsvideo kunne vi se Carl Pei præsentere produktet Nothing Ear (1) og høre designerne berette om, hvordan de har brudt med traditionen og konformiteten.

En lang række celebrity-investorer medvirker. Her YouTube-personligheden Casey Neistat. (Foto: Nothing)

Blandt nybruddene er, at æsken og dele af den helt trådløse ANC-hovedtelefon er lavet i gennemsigtig plast. Der er også en fordybning i æsken, så man kan snurre den rundt i hånden som en fidget-spinner.

Hvordan Nothing Ear (1) lyder, får en senere test vise. Men indtil videre ligner det altså ret meget et sæt Apple AirPods, bare med “fod” i gennemsigtig plast. Og ideen med at gøre techprodukter gennemsigtige har vi også set før. I iMac-computeren – fra 1998. Dengang førte designet en mangeårig trend med sig.

Nothings første produkt er en helt trådløs hovedtelefon, der ligner en AirPod i 1998’er iMac-design. (Foto: Nothing)

Al begyndelse er svær, og med så uomtvisteligt dygtige og kreative kræfter, som Nothing har samlet, kan der sagtens komme banebrydende produkter i fremtiden. Men indtil videre svarer nyhederne umiddelbart til firmanavnet: Nothing!

Men døm selv. Her er den godt 42 minutter lange præsentation og unboxing-video: 

Vi har ikke fået oplyst en dansk pris endnu, men Nothing Ear (1) kommer til at koste EUR 99.

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
High-tech-propper til gaming Svenske Urbanista har begået et sæt helt trådløse hørepropper, specielt egnede til spil over Bluetooth.
Trådløse STAX-hovedtelefoner koster ikke en formue De trådløse STAX Spirit S3 fra Edifier bruger specielle drivere. Men ikke den slags, man måske skulle tro.
De her kan du have i ørerne hele dagen Sony LinkBuds S er superkomfortable, og med det fantastiske lydgennemslip er der stort set aldrig behov for at tage dem ud af ørerne.
Momentum 4: Sennheiser fornyer designet Sennheiser Momentum 4 Wireless får et helt nyt design. Vi forventer også en opgradering af samtalekvaliteten, men hvad med musikken?
Beoplay EX: Kunne have været fantastiske B&O’s Beoplay EX er blandt de allerdyreste trådløse hørepropper. Er de også blandt de bedste?
Audezes dyreste er blandt de bedste vi har hørt LCD-5 er mindre og meget lettere end nogen af de andre hovedtelefoner i serien. Men sikke en lyd!
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend