Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

High-End 2023: Dali IO-12

Henter teknologien fra Dalis højttalere.

Skrevet af / 19/05/2023 - 01:18
High-End 2023: Dali IO-12

De kommende Dali IO-12 er ikke de første hovedtelefoner fra den danske virksomhed, men de er de første i high-end klassen, og derfor bør de være gode, for at kunne kæmpe om opmærksomheden på et stadig større marked.

Lige netop disse er lidt anderledes end noget, Dali har lavet før. Ikke med højttalere, selvfølgelig, men hovedtelefoner. For IO-12 anvender Dalis patenterede Soft Magnetic Compound magneter (SMC).

Som vi ved fra højttalerne, skal de reducere hysterese; altså den forvrængning, der opstår, når svingspolerne bevæger sig i det magnetiske mellemrum.

Dali siger i pressemeddelelsen, at ved at bruge SMC på IO-12, har de i praksis formået at opnå en klarhed, som mange forbinder med elektrostatiske hovedtelefoner.

blank

Tilsluttet en hovedtelefonudgang, kan hovedtelefonerne bruges med et 3,5 mm kabel, og der medfølger også et USB-kabel til digital tilslutning. De kan også bruges trådløst med Bluetooth og aktiv støjreduktion, når du er på farten.

De understøtter aptX Adaptive Bluetooth, og når de er forbundet med USB-C-kablet, understøtter de lydfiler op til 24Bit/96kHz.

Batteritiden er angivet til 35 timer, og ørepuderne har integrerede mikrofoner til håndfri telefonopkald.

IO-12 skulle være i butikkerne i august i år, og prisen er anslået til 999 euro.

blank

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilbud i samarbejde med vores kommercielle partner Prisjagt.dk

Denne hovedtelefonforstærker kan drive alt

Technics lover de klareste samtaler

Dali lancerer high-end hovedtelefoner

B&O i Barbie-pink

Audeze laver professionelle hovedtelefoner, du har råd til

Rumlig lyd? Så tjek disse hovedtelefoner!

Scroll to Top