Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

High-End 2023: Dali IO-12

Henter teknologien fra Dalis højttalere.

Skrevet af / 19/05/2023 - 01:18
High-End 2023: Dali IO-12

De kommende Dali IO-12 er ikke de første hovedtelefoner fra den danske virksomhed, men de er de første i high-end klassen, og derfor bør de være gode, for at kunne kæmpe om opmærksomheden på et stadig større marked.

Lige netop disse er lidt anderledes end noget, Dali har lavet før. Ikke med højttalere, selvfølgelig, men hovedtelefoner. For IO-12 anvender Dalis patenterede Soft Magnetic Compound magneter (SMC).

Som vi ved fra højttalerne, skal de reducere hysterese; altså den forvrængning, der opstår, når svingspolerne bevæger sig i det magnetiske mellemrum.

Dali siger i pressemeddelelsen, at ved at bruge SMC på IO-12, har de i praksis formået at opnå en klarhed, som mange forbinder med elektrostatiske hovedtelefoner.

Tilsluttet en hovedtelefonudgang, kan hovedtelefonerne bruges med et 3,5 mm kabel, og der medfølger også et USB-kabel til digital tilslutning. De kan også bruges trådløst med Bluetooth og aktiv støjreduktion, når du er på farten.

De understøtter aptX Adaptive Bluetooth, og når de er forbundet med USB-C-kablet, understøtter de lydfiler op til 24Bit/96kHz.

Batteritiden er angivet til 35 timer, og ørepuderne har integrerede mikrofoner til håndfri telefonopkald.

IO-12 skulle være i butikkerne i august i år, og prisen er anslået til 999 euro.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Uhørt lang batteritid til prisen!

Jabras bedste hørepropper bliver endnu bedre

Head-fi: Tjek disse hovedtelefoner!

Nye produkter - og nye rygter - fra Creative

Hovedtelefoner vil revolutionere måden du lytter på

Oplev Sennheiser indefra

Sonos havde et es i ærmet

Med en kilopris som safran

Stax-elektrostater til folkelig pris

Lukkede hovedtelefoner til audiofile

Hovedtelefoner bygget som højttalere

Tjek disse hovedtelefoner fra Focal

Scroll to Top