Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

FiiO FT3: High-end hovedtelefoner til bundpris?

De kinesiske hovedtelefoner FiiO FT3 kan være de heftigste, der er lavet i denne prisklasse.

Skrevet af / 20/03/2023 - 14:34
FiiO FT3: High-end hovedtelefoner til bundpris?

Store svingspoler og membraner på hele 60 mm hæver virkelig vores forventninger til FiiO FT3. Kan disse åbne hovedtelefoner være de mest kraftfulde dynamiske hørebøffer i deres prisklasse?

Fiio-FT3-Headphones-scaled
(Foto: FiiO)

De store drivere kan skubbe mere luft, og de kan tåle mere kraft, hvilket kan betyde mindre forvrængning ved høje lydniveauer og store dynamiske udsving. Basresponsen er også bedre med store membraner.

For at afhjælpe et potentielt problem, som større membraner har med forvrængning i det øverste frekvensområde, er membranerne forstærket med beryllium i ophænget. Dette giver en mere nøjagtig stempelbevægelse, mens vægten holdes nede.

Fiio-FT3 driver1-scaled
(De 60 mm membraner er forstærket med beryllium. Foto: FiiO)

Høj impedans

Impedansen på hele 350 ohm vidner om, at hovedtelefonerne måske nok kan kræve en mere kraftfuld forstærker for at spille rigtig højt, men til gengæld dæmper de støjgulvet fra forstærkeren, sammenlignet med mere lavimpedans-hovedtelefoner. Følsomheden er på ganske gennemsnitlige 102 dB med 1 V RMS, hvilket kan betyde, at man stadig kan få høj nok lyd fra en gennemsnitlig forstærker. Dette har vi dog ikke kunnet afprøve endnu.

Den interne kabelføring er fra det japanske firma Furukawa, udført i monokrystallinsk kobber, og skelettet er i en letvægts aluminiumslegering.

Fiio-FT3 plugs-scaled
(Foto: FiiO)

Ekstra stik og puder

Det 3 meter lange kabel har et 3,5 mm ubalanceret stik i enden, som kan udskiftes til et balanceret 4,4 mm stik, som også medfølger. Der er også to adaptere inkluderet: et 6,3 mm ubalanceret jack-stik og et 4-pin XLR-stik. Vi ved dog ikke, om de balancerede stik faktisk giver et balanceret signal, da det ser ud til, at kablet i sig selv er ubalanceret. Men du får i det mindste lyd, uanset hvilken type forstærker du har.

Der medfølger også to par forskellige ørepuder: et i kunstlæder og et i velour.

Fiio-FT3 with amp
Foto: FiiO

Pris og tilgængelighed

FiiO FT3 kan bestilles nu gennem FiiOs netbutik hos AliExpress, til ca. 2600 kroner inkl. fragt, men minus afgifter. Forvent derfor en endelig pris på omkring 3000 kroner.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Latterligt billigt fra HiFiMAN

B&O Atelier Edition i nordlysfarver

Topliste: Hørepropper og hovedtelefoner til påskeferien

Forbedret hørelse med AirPods Pro

Held og lykke med at købe disse

De bedste hørepropper får en afløser

Skullcandy: GROM-lyd til børneører

Endnu bedre Accentum fra Sennheiser

Forstærkere fra HiFiMAN

Beyerdynamic fejrer 100 år med specialudgave

Bruger solen som kraftværk

Støjreducerende hørepropper fra OnePlus

0
Lyd & Billede
Scroll to Top