Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Dali IO-12: Den absolutte reference

Dali har sat næsen op efter high-end-tronen med de trådløse hovedtelefoner IO-12.

Skrevet af / 25/10/2023 - 13:45
Dali IO-12: Den absolutte reference

Med de nye støjreducerende hovedtelefoner Dali IO-12 bliver vi lovet en lang række teknologiske nyskabelser. For det første er de verdens første hovedtelefoner, der bruger drivermagneter med Dalis særlige teknologi SMC, eller Soft Magnetic Compound. Det er en slags keramisk sammensætning, der skal reducere forvrængningen markant, og som har været brugt i alle deres topklassehøjttalere siden Epicon-serien.

Foto: Dali

Driverne i Dali IO-12 måler 50 mm, hvilket er 10 mm mere end standard. Dette er for at give mere energi i det vigtige dybe dybbasområde. Og med Dalis patenterede teknologi bliver vi lovet, at den forlængede dybbas ikke sker på bekostning af det skrøbelige overtoneområde. Tværtimod.

Selve membranen er lavet af Dalis eget papirfibermateriale, som skal give en kombination af lav masse, god stivhed og dæmpning. Alt sammen for at give minimal forvrængning.

For den bedst mulige komfort har hovedtelefonerne hovedbøjler i ægte læder og to overdimensionerede firkantede ørepuder.

Foto: Dali

Støjreduktion

Hovedtelefonerne har naturligvis aktiv støjreduktion (ANC) og en god batterilevetid på 35 timer med ANC aktiveret.

Dali IO-12 har to lydprofiler: “Hi-Fi” og “Bass”. Den første er beregnet til at gengive musikken, som kunstneren og producenten havde tænkt sig, at den skulle lyde, mens “Bass”-profilen er beregnet til at være mere underholdende med en heftigere basoplevelse.

Bluetooth-codecs

Hovedtelefonerne understøtter flere Bluetooth-codecs, deriblandt aptX, aptX HD og aptX Adaptive til Android-brugere, mens Apple-brugere får AAC. Ekstra cool er det, at de kan tilsluttes med kabel direkte til USB-C-stikket på en pc eller mobiltelefon, så man kan nyde ukomprimeret musik i høj opløsning – op til 24-bit / 96 kHz.

Der er også et standard analogt 3,5 minijack-kabel, som kan bruges uden at man behøver at aktivere hovedtelefonerne.

dali io12 dali io12 3 dali io12 5 dali io12 6 dali io12 7 dali io12 4
<
>
Foto: Dali

Dali IO-12: Pris og tilgængelighed

Dali IO-12 er dyre: 7.499 kroner, så de er ikke tænkt som en konkurrent til Sony, Bose og Sennheiser, men snarere til Focal, Mark Levinson og Bang & Olufsen. De er tilgængelige i butikkerne nu, og vi er på vej med en test.

Mere info: hifiklubben.dk

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Uhørt lang batteritid til prisen!

Jabras bedste hørepropper bliver endnu bedre

Head-fi: Tjek disse hovedtelefoner!

Nye produkter - og nye rygter - fra Creative

Hovedtelefoner vil revolutionere måden du lytter på

Oplev Sennheiser indefra

Sonos havde et es i ærmet

Med en kilopris som safran

Stax-elektrostater til folkelig pris

Lukkede hovedtelefoner til audiofile

Hovedtelefoner bygget som højttalere

Tjek disse hovedtelefoner fra Focal

Scroll to Top