Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Creative Aurvana Ace: Helt specielle hørepropper

Med såkaldte MEMS-baserede drivere lover Creative Aurvana Ace og Ace 2 flere detaljer i musikken, mens din pengepung også bliver glad.

Skrevet af / 26/11/2023 - 08:03
Creative Aurvana Ace: Helt specielle hørepropper

Creative Aurvana Ace og Ace 2 er to par ægte trådløse hørepropper med helt ny driverteknologi. Det skyldes, at de har specielle solid-state MEMS-drivere i silicium. Det er bittesmå, meget tynde – og superlette – drivere, som kræver meget højere spænding (men næsten ingen strøm) end traditionelle dynamiske drivere. Og som derfor skal drives af en helt speciel forstærker.

Fordelen skulle være en mere detaljeret og forvrængningsfri musikgengivelse.

I dag er MEMS-teknologien nået dertil, hvor den kan bruges i højfrekvensregistret. Til at gengive bas bruger Creative også en mere almindelig dynamisk 10 mm driver i hvert øre. Således at den samlede frekvensgang er 5 til 40.000 Hz.

Creative_Aurvana_Ace_Lifestyle
Aurvana Ace. Foto: Creative

Funktioner

Creative Aurvana Ace og Ace 2 har både LE Audio og LC3 Bluetooth-codec, som skulle give bedre lyd end det ældre SBC-codec. De har også haft aptX-codec’et i tankerne, og Ace 2 har også aptX Lossless, som giver ægte tabsfri CD-kvalitet. iPhone-brugere må nøjes med AAC, men det er Apples skyld.

Aktiv støjreduktion er også på plads, og det samme er omgivelsestilstand (ambient mode). I alt seks indbyggede mikrofoner med Qualcomm cVc-støjreduktionsteknologi skulle også give klar stemmegengivelse under samtaler, selv i støjende omgivelser. IPX5-certificeringen gør dem også vejr- og svedsikre for aktive brugere.

xMEMS Cypress Alta Earbud (600 x 450 px) - xMEMS Cypress Earbud
Sådan ser en MEMS-driver ud. Illustration: xMEMS

Batterilevetid

Den samlede batterilevetid inklusive opladningsetuiet er opgivet til 24 timer, mens propperne alene har 6 timers spilletid, før de må oplades.

Creative_Aurvana_Ace 2_Lifestyle
Aurvana Ace 2. Foto: Creative

Creative Aurvana Ace og Ace 2: Pris og tilgængelighed

Creative Aurvana Ace koster 150 euro, mens den mere avancerede Aurvana Ace 2 koster 180 euro, og det er inkl. fragt. Begge kan forudbestilles i netbutikken nu, og produkterne sendes ud den 12. december.

Læs også Den kraftigste bærbare i verden? iFi flirter med det diabolske, med en bærbar kraftkarl på over 5 watt. iDSD Diablo 2 understøtter højopløste lydfiler, og har desuden lossless Bluetooth-lyd.
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Forstærkere fra HiFiMAN

Beyerdynamic fejrer 100 år med specialudgave

Bruger solen som kraftværk

Støjreducerende hørepropper fra OnePlus

Prisbillige hørepropper fra Redmi

Hørepropper: Audio-Technica lover creme til øregangene

Hovedtelefoner afkoder din hjerne

Trådløse hørepropper til jul: De 10 bedste køb

Køb støjdæmpende hovedtelefoner til jul

Apple sælger USB-C ladeetui separat

Har du set den slags hørepropper før?

Hørepropper - med 8K-lyd?

0
Scroll to Top