Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Apple køber Beats Electronics

Cupertino vil købe Dr. Dre’s hovedtelefoner for 3,2 milliarder dollars.

Skrevet af / 09/05/2014 - 14:25
Apple køber Beats Electronics

Hovedtelefonerne fra Beats Audio – også kendt som Beats by Dre – er et af ​​de mest populære brands inden for hovedtelefoner. Beats Audio blev grundlagt af rapper og musikproducer André Young (bedre kendt som Dr. Dre) og Jimmy Iovine i samarbejde med amerikanske Monster, der producerede hovedtelefonerne til at begynde med.

Dr. Dre og Jimmy Iovine med Beats by Dre hovedtelefoner.
Dr. Dre og Jimmy Iovine med Beats by Dre hovedtelefoner.

Senere brød Young og Iovine ud ad samarbejdet. Taiwanske HTC var også en af ​​ejerne i en periode, og Beats Audio var ansvarlig for udviklingen af ​​lydsoftwaren i den anmelderroste HTC One smartphone. Senere købte stifterne aktierne tilbage fra HTC. Udover hovedtelefoner, der nyder stor popularitet især blandt den yngre generation, har Beats også lanceret sin egen musiktjeneste, Beats Music, blandt andet i samarbejde med forsangeren for Nine Inch Nails, Trent Reznor.

Apple vil købe Beats Electronics LLC
Nu tyder meget på, at Apple kan være på vej til at åbne for tegnebogen for at købe den populære virksomhed. Blandt andet Financial Times og Wall Street Journal citerer kilder, der rapporterer, at Apple har været i samtaler med Jimmy Iovine om at købe selskabet. Købsprisen skulle angiveligt være på over 3 milliarder dollars – eller omkring 18 milliarder danske kroner!

Hvis historien passer, bliver opkøbet af Beats det største i Apples historie.

Apple har oplevet faldende salg af albums og sange i iTunes Store, og deres nye musiktjeneste, iTunes Radio, har ikke fået ordentlig fodfæste på det amerikanske marked. Et strategisk opkøb af Beats kan hjælpe Apple til yderligere at styrke sin position på musikmarkedet.

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Latterligt billigt fra HiFiMAN

B&O Atelier Edition i nordlysfarver

Topliste: Hørepropper og hovedtelefoner til påskeferien

Forbedret hørelse med AirPods Pro

Held og lykke med at købe disse

De bedste hørepropper får en afløser

Skullcandy: GROM-lyd til børneører

Endnu bedre Accentum fra Sennheiser

Forstærkere fra HiFiMAN

Beyerdynamic fejrer 100 år med specialudgave

Bruger solen som kraftværk

Støjreducerende hørepropper fra OnePlus

0
Lyd & Billede
Scroll to Top