Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Endelig kan vi få god lyd i restauranter og butikker

Træt af kedelig musik og dårlig lyd i butikkerne? Spottune kan hjælpe med det sidste problem.

Skrevet af / 22/06/2021 - 23:55
Endelig kan vi få god lyd i restauranter og butikker

Danske Spottune vil “revolutionere lydoplevelsen i detailhandels-, restaurant- og kontorbranchen”. Det er ikke et øjeblik for tidligt!

Dårlig lyd ødelægger shopping

Nogle elsker at shoppe, andre hader det. Hvis du hører til dem, der ikke kan lide det, så er det ikke sikkert, det kun er, fordi der ofte skal slides tæpper en halv dag, før man finder noget. Det kan også være, at du ubevidst bliver stresset af den musik, der spilles i butikkerne. Der ligesom skal invitere dig indenfor, men har den modsatte virkning.

Bliver du træt af at shoppe i butikker med dårlig lyd? Du er ikke alene. (Foto: Billionphotos.com)

At musikken som regel er dårlig, er én ting. Hver sin smag og alt det dér. Men når den ovenikøbet lyder ad hekkenfeldt til, har man slet ikke lyst til at opholde sig særlig længe i butikken.

Den afslappede atmosfære, som butikkerne forsøger at skabe, forstyrres af dårlig lydkvalitet og signaludfald. Samtidig kan det være kompliceret at sætte nye højttalere op og få lydsystemet til at fungere ordentligt.

Det samme gælder for restauranter, barer, cafeer og andre offentlige steder, hvor ejerne tror, at de bare kan installere noget billigt juks, uden at folk lægger mærke til det. Selv om man ikke er specielt hi-fi-interesseret, vil man reagere på dårlig lyd.

Det er i en nøddeskal præmissen for danske Spottune.

Danske Spottune har lavet en kollektion af højttalere, der alle spiller 360 grader rundt og lover god, superstabil lyd. (Foto: Spottune)

Superstabil 360 graders lyd

Løsningen fra Spottune hedder Spottune Enterprise Solution. Det er et højttalersystem, der spiller 360 grader rundt, så alle kan nyde lige god lyd i alle retninger.

Systemet anvender en ny, trådløs overførselsteknologi kaldet Audio BroadCasting Digital Technology, eller ABCD, som skal garantere stabil lyd uden afbrydelser.

Desuden er den immun over for Wi-Fi-støj. Det betyder, at man ikke behøver at tage højde for, hvor alle routere og nodes i et mesh-netværk er placeret, da de opererer på en helt anden frekvens. Kunders mobiltelefoner med Bluetooth og Wi-Fi vil heller ikke gå ud over stabiliteten.

“Det hele startede, da jeg mødte flere butikschefer, der var så utilfredse med deres nuværende lydsystemer, at de havde slået den trådløse forbindelse fra på grund af afbrydelser. Det problem har vi løst ved at gå bort fra almindelig Wi-Fi-dataoverførsel og udvikle en lydoptimeret trådløs overførselsteknologi,” siger Søren Louis Pedersen, opfinder og administrerende direktør i Spottune.

Mens andre trådløse lydsystemer primært er udviklet til hjemmenetværk med kun lidt netværksinterferens, er den nye trådløse Spottune-løsning designet til at fungere uden afbrydelser i store områder med flere modstridende netværk og andre eksterne forstyrrelser.

sp4a sp4b sp4c
<
>
Spottune Omni CORD monteres hængende på en skinne. Fås i farverne hvid, grå eller sort. (Foto: Spottune)

Skybaseret

Systemet styres centralt via skyen. Det vil sige, at man kan kontrollere lydoplevelsen på tværs af alle virksomhedens afdelinger fra én central hub.

Det betyder f.eks., at en hotelkæde kan afspille den samme playliste samtidig på alle sine hoteller. Hvilket også får os til at forestille os muligheden for at hyre et band eller en artist til at spille en live-koncert, som sendes live til alle hotellerne samtidig. Så gæsterne kan få en ekstra oplevelse under deres ophold.

Den slanke Spottune SUB har en 10 tommer bas på undersiden. (Foto: Spottune)

Bruges af dansk møbelkæde

Blandt Spottunes kunder finder vi den danske møbelkæde Bolia med 65 butikker rundt om i Skandinavien og Europa. De er nu i gang med at installere Spottune i alle deres europæiske butikker.

Måske skulle vi tage ud og shoppe møbler og høre lidt lyd?

Spottune STREAM har indbygget Spotify Connect og understøtter omtrent hvad det skal være af musikfiler på serveren. (Foto: Spottune)

Fakta om Spottunes højttalere

Der findes flere højttalermodeller i Spottune Omni-serien, afhængigt af om man vil have loftmontering, skinnemontering eller hængende montering. Lydmæssigt deler de alle de samme egenskaber, bl.a. 50 Hz – 15 kHz frekvensniveau og indbygget klasse D-forstærker på 50 watt.

Subwooferen, der hedder Spottune SUB, er en slank sag, kun 20 cm høj, med en indbygget 10-tommer monteret på undersiden. Den har lang slaglængde og 200 watt forstærkereffekt, og dækker frekvensregisteret helt ned til 20 Hz.

Selve afspilleren, Spottune STREAM, understøtter de fleste lydformater og har indbygget Spotify Connect. Den har en rækkevidde på 50-100 meter, og flere kan serieforbindes trådløst for at dække et større område.

Alle højttalerne fås i farverne hvid, sort eller grå.

Læs også Vinylsalget tog fart i 2020 Ifølge Discogs er der blevet handlet 12 millioner vinylplader i 2020. Det er 40 procent mere end i 2019! CD-salget er øget tilsvarende.

Priser og tilgængelighed

Spottune Omni-højttalerne koster fra 4.300 til 5.000 kroner afhængigt af fastgørelsesanordning. Spottune SUB koster 5.000 kroner, mens Spottune STREAM koster 4.600 kroner. Alle er tilgængelige nu.

Mere info: spottune.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Indret hjemmet med IKEA-AI

Mange skærmfunktioner til få kroner

Logitech-sæt bygger bro mellem arbejde og privatliv

AI flytter ind i ThinkPad'en

Dell-bærbare med AI

HP-laptops er blevet smartere

Apple opgraderer Macbook Air

Glasklar PC-skærm med AI

Der er en ny AI i byen

Arbejdsro på kontoret

Verdens første stationære PC fundet i et gammelt hus

Farvel til iTunes på Windows

0
Lyd & Billede
Scroll to Top