Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Sony TA-AN1000: Sony overrasker med ny surroundforstærker

Spækket med Dolby Atmos, DTS:X og 3D Sound Mapping, lover TA-AN1000 en dybt engagerende hjemmebiografoplevelse.

Skrevet af / 25/04/2023 - 11:28
Sony TA-AN1000: Sony overrasker med ny surroundforstærker

Sony har i dag lanceret TA-AN1000 – en spritny 7.2-kanals surround-forstærker til deres sortiment. Den nye model byder på flere moderne funktioner, herunder Sonys avancerede 360 Spatial Sound Mapping-teknologi, som vi kender fra højttalersystemet HT-A9.

Modelnavnet AN-1000 burde lyde velkendt for Sony-fans: Det bringer minder om klassiske forstærkere som TA-E-1000ESD, som var en milepæl i sin tid. Sony mener det tydeligvis alvorligt med denne model, som ankommer til vores breddegrader i begyndelsen af juni.

TA-AN1000__angle-Large-989x536 TA-AN1000_rear-Large-989x578
<
>
Sony TA-AN1000 har seks HDMI 2.1 indgange og 2 ud. Men ingen multikanal pre-out, ser det ud til. (Foto: Sony)

Lover en autentisk hjemmebiografoplevelse

For dem, der vil tage skridtet til en rigtig fuldblods-hjemmebiograf med separate højttalere, er der brug for en surround-forstærker, der er opgaven voksen. Sony TA-AN1000 understøtter de nyeste surround sound-formater, herunder Dolby Atmos, DTS:X, og håndterer video med op til 8K/60 Hz og 4K/120 Hz i HDR-format.

Forstærkersektionen leverer 7 x 85 watt (8 ohm, 120 W pr. kanal i 6 ohm), og kan konfigureres til enten 7.1 surround eller 5.1.2 med højdekanaler.

Det måske mest interessante er, at TA-AN1000 leveres med Sonys patenterede rumkorrektion – Digital Cinema Auto Calibration (D.C.A.C. IX) i kombination med 360 Spatial Sound Mapping.

D.C.A.C. IX kan korrigere afstand, vinkel, lydtryk, fase og frekvensrespons for hver højttaler ved hjælp af den medfølgende kalibreringsmikrofon. På denne måde kan den kompensere for udfordrende højttalerplacering, forsinkelse eller faseskift.

Ved hjælp af positionsinformationen målt af mikrofonen, kan systemet kortlægge rummet i 3D, og ​​skabe flere “fantomhøjttalere” og placere dem rundt om i rummet – alt sammen for at skabe en mere fordybende lydoplevelse.

Vi har hørt teknologien i aktion på de fuldt aktive, trådløse surround-højttalere HT-A9, men nu bliver det muligt at bruge den sammen med dine eksisterende, passive højttalere. Det vil vise sig, om det fungerer lige så godt.

Læs også Sony HT-A9: Sikke en surround-lyd! Med HT-A9 har Sony tænkt helt nyt og løst et stort problem inden for hjemmebiolyd, nemlig placering af højttalerne. Og det fungerer virkelig godt!

Musik i surroundformat

TA-AN1000 er også meget velegnet til musiklytning i surround. Sony’s eget 360 Reality Audio-lydformat er selvfølgelig med, og TA-AN1000 understøtter desuden direkte «native» afspilning af DSD (Direct Stream Digital) filer, uden konvertering involveret, så DSD-indhold kan nydes fuldt ud.

TA-AN1000 understøtter Bluetooth, Spotify Connect, Chromecast og Apple Airplay 2 til nem musikstreaming fra mobile enheder. Sony-forstærkeren er desuden “Works with Sonos” certificeret, så den også kan fjernstyres via Sonos-app’en i multiroom-setup.

Forberedt til højkvalitets video og gaming

Sony har forsikret, at de har været fokuseret på at bevare den originale billedkvalitet, når den afspilles via TA-AN1000. Forstærkeren har HDMI-ind- og udgange med “passthrough” for HDR10, HLG og Dolby Vision samt 8K og IMAX Enhanced.

Gaming er der også taget hånd om, med understøttelse af 4K120, Variable Refresh Rate (VRR) og Auto Low Latency Mode (ALLM) i HDMI 2.1, som giver jævnere og klarere bevægelser under responsiv gaming.

TA-AN1000 understøtter også PS5-funktionerne Auto HDR Tone Mapping og Auto Genre Picture Mode i kombination med kompatible Sony BRAVIA TV’er.

blank
(Foto: Sony)

Elegant samspil mellem Sony TV’er og højttalere

Sony-forstærkeren drager naturligvis fordel af, at kunne fungere i symbiose med andre produkter fra Sony-stalden. Udover at drive almindelige passive højttalere, kan TA-AN1000 også tilsluttes trådløst til Sonys aktive højttalere, herunder de trådløse baghøjttalere SA-RS5 og SA-RS3S, samt subwooferne SA-SW5 og SA-SW3. Dermed kan man potentielt undgå meget kabelrod i hjemmebiografen.

Når den er tilsluttet et BRAVIA TV med Acoustic Center Sync, kan Sony-forstærkeren kombinere lyden fra TV’et med lyden fra centerhøjttaleren. Dialogen vil da opleves som om, den kommer direkte fra personerne på skærmen.

blank
Foto: Sony

Pris og tilgængelighed

Sony TA-AN1000 vil være tilgængelig i Norden fra juni 2023, og prisen, som endnu ikke er fastsat, skulle blive i omegnen af 8.000 kr. (vejl.)

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilbud i samarbejde med vores kommercielle partner Prisjagt.dk

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

 • Prøv LB+ i 30 dage
  Kun 29,-

  Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

 • LB+ Total i 12 mnd
  83 kr/mnd

  Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

 • Prøv LB+ i 30 dage
  Kun 29,-

  Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

 • LB+ Total i 12 mnd
  83 kr/mnd

  Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Devialet: Bærbar højttaler i nye farver

Berømt højttaler i ny udgave

Sonos har et godt tilbud til dig!

Live Podcast-episode fra Elgiganten Campus

Nye udendørshøjttalere til sommersæsonen

PMC sænker prisen på gode bashøjttalere

Scroll to Top