TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
SOMMERTILBUD PÅ LB+
Nyhed

McIntosh-processor får 8K-opgradering

Surround-processoren McIntosh MX123 får en længe ventet opgradering, så den kan fortsætte med at leve sit luksusliv i hjemmebiografen.

forfatter
Publiceret 09/09/2021 - 21:44

Hvis man betaler 78.000 kroner for en surround-processor, bør man kunne forvente, at den ikke er forældet efter to år. Det var nemlig omtrent på denne tid i 2019, at McIntosh MX123 blev lanceret med understøttelse af datidens nyeste lyd- og videoformater.

Problemet er bare, at for to år siden var den højeste video-opløsning 4K med 50-60 Hz. Det betyder, at hvis man har et 4K 120 Hz TV, vil man ikke kunne sende sådan et videosignal gennem McIntosh-processoren og få et korrekt billede på TV’et. Det samme gælder, hvis man har et stort 8K-TV eller en tilsvarende projektor.

Det er endnu ikke en aktuel problemstilling for videoentusiaster, da der stadig næsten ikke findes noget materiale med så høj opløsning. Men for gaming er det straks en anden sag. Her er 120 Hz yderst aktuelt.

(Foto: McIntosh)

Opgraderes til 4K 120 Hz og 8K 60 Hz

Nu tager McIntosh så konsekvensen af, at deres high-end-processor MX123 kun understøtter 4K med 50-60 Hz. Fremover vil alle MX123, der forlader fabrikken, understøtte 8K 50-60 Hz og 4K 100-120 Hz opløsning. Lavere opløsninger kan endda opskaleres til 8K.

Vi venter dog stadig på svar på, om nuværende ejere af MX123 vil blive tilbudt en tilsvarende opgradering.

Det er HDMI-indgang nr. 7 på McIntosh MX123A, der understøtter 8K. Det samme gør begge HDMI-udgangene. (Foto: McIntosh)

Opgradering til kun én HDMI-indgang

Opgraderingen gælder for én HDMI-indgang og to udgange, mens resten af de ti HDMI-indgange stadig vil have 4K 50-60 Hz som maksimal opløsning.

De opgraderede HDMI-kredsløb vil også understøtte avancerede funktioner som Quick Media Switching (QMS), Auto Low Latency Mode (ALLM), Quick Frame Transport (QFT) og Variable Refresh Rate (VRR).

Alle ti HDMI-stik understøtter HDCP 2.3 kopibeskyttelse, Rec.2020 4:4:4 farverum, dynamisk lip-sync og 3D Video Passthrough. Desuden har de fået understøttelse af flere HDR-formater som Dynamic HDR, HDR10+, HLG og Dolby Vision (inklusive Low Latency).

De øvrige funktioner er som før, deriblandt Dolby Atmos, eARC, Audyssey MultEQ XT32 rumkorrektion, IMAX Enhanced m.m.

Samme pris som før

De nye udgaver af processoren forlader fabrikken i disse dage, og man kan allerede bestille den nu. Prisen er den samme som før, altså ca. 78.000 kroner.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
  • Over 5.000 produkttests
  • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
  • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Altid opdateret på sidste nyt
  • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
  • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
  • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Nu kan du få Google TV på alle dine skærme Google Chromecast giver TV’et nyt liv og har nu fået både fjernbetjening, Google TV – og 4K. Men den har også et problem.
Chromecast med Google TV kommer (endelig) til Danmark Fra i dag kan Googles nye Chromecast forudbestilles i Danmark. Den byder blandt andet på fjernbetjening og Google TV. Fra 21. juni er den at finde i butikkerne.
Farvel, Onkyo! Kommentar: Et af de store gamle træer i hi-fi-skoven er faldet. Uden en lyd.
Se Sonys nye 4K-projektorer Sonys nye 4K-projektorer lover den ultimative hjemmebio-oplevelse og tilbyder bl.a. laserlys til en helt ny pris.
Tag billedet med dig overalt Samsung The Freestyle er en smart projektor, når man har brug for hurtig og nem videounderholdning i stort format – men den har også nogle begrænsninger.
McIntosh opdaterer MX100 med Control4 Nu kan du integrere hjemmebioprocessoren i dit smarte hjem.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend