Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

McIntosh hjemmebiograf

De begiver sig ikke kun af med tunge tokanalsforstærkere. McIntosh er også store på hjemmebiograf, måske især i hjemlandet. Men surround-processorerne og flerkanalsforstærkerne er ret dyre, massive og komplekse.

Det er den nye hjemmebioprocessor MX100 og syvkanalsforstærkeren MI347 ikke.

(Foto: McIntosh)

Processoren (øverst på billedet ovenfor) har fire HDMI-indgange og en HDMI-udgang, alle med understøttelse af HDCP 2.2.

(Foto: McIntosh)

De har også op til 18 Gbit/s båndbredde, der understøtter High Dynamic Range (HDR), Dolby Vision, HDR10+ og HLG, hvor det er relevant. Der er også understøttelse af 4K med op til 4:4:4 farver og Rec. 2020-farver, ligesom der er 3D-gennemgang.

(Foto: McIntosh)

Annonce

Der er også digitalindgange – to koaksiale og to optiske – og man får 11.2 eller 7.2.4 kanaler ud af MX100. Som har 13 balancerede udgange på bagsiden.

MX100 har syv 32 bit digitalkonvertere (DAC’er) og understøtter MultEQ XT32-kalibrering af lyden i rummet.

(Foto: McIntosh)

Syvkanals effektforstærkeren MI347 anvender klasse D-moduler i udgangstrinet og leverer 2 x 250 watt til hovedkanalerne og 125 watt til resten.

De to kabinetter er lavet til at passe i et rack og behøver ikke meget køling for at fungere tilfredsstillende. Forstærkerne kan styres med RS232-protokollen og kan konfigureres med indlagte data på USB-hukommelse for nemmere installation.

(Foto: McIntosh)

Salget af McIntosh MX100 og MI347 starter i slutningen af 2020, og priserne i USA er opgivet til 5.000 dollars for hver, hvilket svarer til ca. 40.000 kroner.

 

Annonce

Fuld adgang til Lyd & Billede for 3 kr

Få adgang alle +artikler, guider, anmeldelser samt til hele testarkivet i 1 uge.

Ingen bindingstid Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?
forfatter
Skrevet af

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Redaktionen anbefaler

Læs også

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2020 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.