TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

McIntosh hjemmebiograf

De begiver sig ikke kun af med tunge tokanalsforstærkere. McIntosh er også store på hjemmebiograf, måske især i hjemlandet. Men surround-processorerne og flerkanalsforstærkerne er ret dyre, massive og komplekse.

Det er den nye hjemmebioprocessor MX100 og syvkanalsforstærkeren MI347 ikke.

(Foto: McIntosh)

Processoren (øverst på billedet ovenfor) har fire HDMI-indgange og en HDMI-udgang, alle med understøttelse af HDCP 2.2.

(Foto: McIntosh)

De har også op til 18 Gbit/s båndbredde, der understøtter High Dynamic Range (HDR), Dolby Vision, HDR10+ og HLG, hvor det er relevant. Der er også understøttelse af 4K med op til 4:4:4 farver og Rec. 2020-farver, ligesom der er 3D-gennemgang.

(Foto: McIntosh)

Der er også digitalindgange – to koaksiale og to optiske – og man får 11.2 eller 7.2.4 kanaler ud af MX100. Som har 13 balancerede udgange på bagsiden.

MX100 har syv 32 bit digitalkonvertere (DAC’er) og understøtter MultEQ XT32-kalibrering af lyden i rummet.

(Foto: McIntosh)

Syvkanals effektforstærkeren MI347 anvender klasse D-moduler i udgangstrinet og leverer 2 x 250 watt til hovedkanalerne og 125 watt til resten.

De to kabinetter er lavet til at passe i et rack og behøver ikke meget køling for at fungere tilfredsstillende. Forstærkerne kan styres med RS232-protokollen og kan konfigureres med indlagte data på USB-hukommelse for nemmere installation.

(Foto: McIntosh)

Salget af McIntosh MX100 og MI347 starter i slutningen af 2020, og priserne i USA er opgivet til 5.000 dollars for hver, hvilket svarer til ca. 40.000 kroner.

 

LB+ TILBUD: Få fuld adgang til L&B + i 1 uge for kun 14,-
Læs alle artikler, få adgang til vår købeguide med over 5000 tests, sidste nyhedsbrev og mye mer.

Skriv en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.