TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Voldsom vinyl

Pladespillerspecialisten Clearaudio udbygger deres Innovation-serie med en pladepiller med to (!) pladetallerkener.

forfatter
Publiceret 17/04/2013 - 11:08

Clearaudio fortsætter med at ekspandere Innovation-serien med et nyt drivværk – Master Innovation. Det mest iøjnefaldende på Master Innovation er de dobbelt opsatte tallerkener. At benytte sig af dobbelte tallerkener på denne måde, forklarer man med, at det skal give en forbedret stabilitet og mindske vibrationer, da den øverste tallerken har mindre kontakt med hele den øvrige konstruktion.

Det er den korte version, men ikke hele sandheden bag konstruktionen i Master Innovation. Det trebenede chassis har fire lag resonansdæmpende materiale i sandwichkonstruktion. Materialet er aluminium – panzerholstbulletproof wood – aluminium. Således samme materialesammensætning som i Innovation, men her altså i fire lag mod Innovations to lag.

Motoren trækker drivtallerkenen via rem. Her benytter man sig af CMB (Ceramic Magnetic Bearing, keramisk magnetisk leje), hvilket indebærer, at drivtallerkenen hviler på et magnetfelt omkring en keramisk aksel, præcist som på øvrige Innovation modeller. Den nedre del af drivtallerkenen er i rustfrit stål og har lasergraverede spor på undersiden. Disse spor er en del af den komplekse hastighedsregulering (Optical Speed Control), som også findes på Innovation. I chassiset under drevtallerkenen sidder en infrarød sensor, som måler hastigheden på drevtallerkenen ved at lyse på sporet og aflæse refleksioner fra sporet på undersiden. På denne måde får man jævn hastighed på drivtallerkenen.

Drivtallerkenen er tredelt med en nedre plade i rustfrit stål og to lag polymer. Disse to lag polymer er fysisk afskåret fra hinanden. I stedet for fysisk kontakt overførers rotationen via en magnetisk kobling mellem tallerknerne. Det øvre lag driver således den øvre tallerken via en keramisk aksel. Det medfører, at den øvre tallerken er helt fysisk afskåret fra motor og drivtallerken.

Nuværende Innovation-ejere kan glæde sig over, at det er muligt at opgradere fra Innovation til Master Innovation. Det er dog ikke muligt at opgradere fra Innovation Compact.

Prisen? En bagatel, 155.000 kroner for træfinish og 165.000 kroner for pianolak.

www.plaudio.com

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Hegels flagskibsforstærkere fornys Ny udgave af forstærkersættet H30 og P30.
High End 2022: Ny jernhøjttaler med spændende enheder Endelig kommer der en større udgave af den glimrende Jern. Og med helt vilde luksusenheder i.
Ny CD-afspiller fra Marantz Marantz CD 60 er en spritny, moderne CD-afspiller med premiumkomponenter til en fornuftig pris.
Pladespiller til Metallica-skiver Blandt Pro-Jects mange nyheder på High End-messen faldt vi for denne Metallica-inspirerede pladespiller.
Lyd & Billede Podcast: Episode 2 Stadig smartere produkter volder problemer, når softwaren ikke fungerer. Vi forklarer, hvorfor trådløse hovedtelefoner ikke er bedst, og hvilken slags træningsur der er bedst.
High End 2022: Nye forstærkere og CD-afspiller(!) fra Denon Integreret forstærker med HEOS og en CD-afspiller afsløret ved München-messens åbning.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend