TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Thorens bygger nyt

Pladespiller-legenden Thorens markerer mærkets 130 års jubilæum ved at præsentere to nye pladespillere. Eller rettere, én ny pladespiller i to varianter.

forfatter
Publiceret 13/05/2013 - 11:33

De nye pladespillere hedder TD206 og TD209 og er i vid udstrækning baseret på den kritikerroste TD309, som med sin frække form og farve er en pladespiller, man ikke undgår at lægge mærke til. De to nyankomne er en slags sneakvariant af 309 og har samme suspension af fødderne, ikke den samme nemme VTA justering af tonearmen, og i stedet for et ekstra board til pladespillerens leje et sindrigt system af fræsede grooves for at minimere vibrationer. Alt, selvfølgelig, for at spare, hvor det er mest fornuftigt at spare for at få den bedst mulige ydeevne – alt efter Thorens chefdesigner Helmut Thiele som din korrespondent havde en snak med. Han var mægtig stolt af sine nye konstruktioner og fortalte om nogle af udfordringerne ved at fremstille en billigere version af et optimeret design. Begge pladespillere er forsynet med den helt nye Thorens TP90 tonearm og er fremstillet i Tyskland.

De to varianter er: TD209 der har samme unikke design som TD309 mens TD206 er en 209 i klassisk firkantet design. De fås i rød, sort og hvid finish. Prisen vil være omkring 1000 euro derhjemme komplet med pickups og tilbehør. Men ligesom 309 skal pickup´en nok mere ses som et reservehjul, der tillader en at komme i gang med det samme med afspilning. Pladespillerne trives formentlig fremragende med, at du går et par klasser op i pickup.

www.radioactiv.dk

TD209_Anschluss_V01_AdobeRGB_jpg72

 

TD206_Geschwindigkeitsregler_V01_AdobeRGB_jpg72

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
High End 2022: Nye forstærkere og CD-afspiller(!) fra Denon Integreret forstærker med HEOS og en CD-afspiller afsløret ved München-messens åbning.
Ny mellemklasse-integreret fra NAD NAD holder snigpremiere på München-messen med en "hybriddigital" forstærker, der ligner et godt mellemklasse-køb.
Onkyo lever videre! Da japanske Onkyo erklærede sig sig døde, blev der gjort regning uden vært. For mærket Onkyo lever videre på amerikanske hænder.
High End-messen i München åbner i denne uge Den største og vigtigste messe for alle hi-fi-interesserede finder sted den 19.-22. maj. Lyd & Billede er selvfølgelig på plads!
Tangent-forstærkersæt får premiere på High End-messen i München Danske Tangent er har lavet et diskret forstærkersæt. Men både størrelsen og prisen er mindre end forventet.
De ti bedste high-end-forstærkere lige nu Her finder du de ti af de bedste integrerede high-end-forstærkere lige nu.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend