TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Studiosound introducerer Quali-fi højtalere

Et nyt højttalermærke - med kabinet i bambus

forfatter
Publiceret 14/09/2012 - 08:18

“Det er med glæde”, siger man fra Studiosound, “at vi kan præsentere en række særdeles spændene højtalere til meget attraktive priser”. hiQ designlinien har kabinetter i bambus, der er et meget bæredygtigt materiale, og påvirkningen af jordens økosystem er en meget positiv bivirkning ved brug af bambus.

Men det er plantens akustiske og æstetiske kvaliteter der gør den til det oplagte materialevalg til højttalerkabinetter. Ved fremstillingen af de plader deri anvender til vores kabinetter flækkes bambusrørene i stave, hærdes og lamineres horisontalt. Resultatet af lamineringsprocessen er en bambusplade som i sig selv er utrolig lyddød og dermed “resonansdæmpende i langt højere grad end de materialer der normalt anvendes til fremstilling af højttalere”, som det hedder i pressemeddelelsen, som fortsætter: “Med hjælp fra den nyeste CNC-teknologi og dygtige håndværkere udnytter vi bambusplantens naturlige skønhed i enkle og smukke kabinetter der trækker tættere forbindelser til skulptur- og møbelkunst end traditionel audiodesign.”

Händel højtalerfamilen er den seneste serie udviklet af Qualifi. Idéen bag dem opstod ved at lytte til ældre transmissionline højtalere og opdage at bassen i disse havde en overraskende præcision og tydelighed. Samtidigt eksperimenterede man med Open Baffle basgengivelse og kom frem til den konklusion, at en stor del, af den oplevelse de lavere oktaver af musiken giver, afhænger af højtalerens impulskarateristika. Lytterens oplevelse afhænger ikke kun af frekvensgangen men ligeså meget af, hvordan trykbølgerne udvikler sig de første 10 til 20 millisekunder.

Efter lidt computersimulation fandt man at Markaudio’s linje af af højtalerenheder var ideel til de forskellige variationer over transmissionline højtalere. Händel familien er introduceret med den fortræffelige Alpair 7 enhed, men kan også bestilles med Alpair 6, Alpair 10 eller den nye version af Alpair 12. Händel-familien består af tre hovedmodeller og en ekstra: Händel Horn.

www.studiosound.dk

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
High End-messen i München åbner i denne uge Den største og vigtigste messe for alle hi-fi-interesserede finder sted den 19.-22. maj. Lyd & Billede er selvfølgelig på plads!
Tangent-forstærkersæt får premiere på High End-messen i München Danske Tangent er har lavet et diskret forstærkersæt. Men både størrelsen og prisen er mindre end forventet.
De ti bedste high-end-forstærkere lige nu Her finder du de ti af de bedste integrerede high-end-forstærkere lige nu.
Farvel, Onkyo! Kommentar: Et af de store gamle træer i hi-fi-skoven er faldet. Uden en lyd.
CD-afspiller med vakuumrør McIntosh MCD12000 bruger rør i signalvejen.
Tre budgetvenlige pladespillere fra Pro-Ject Pro-Ject E1 kommer bl.a. i en version med Bluetooth.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend