Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Studiosound introducerer Quali-fi højtalere

Et nyt højttalermærke - med kabinet i bambus

Skrevet af / 14/09/2012 - 08:18
Studiosound introducerer Quali-fi højtalere

“Det er med glæde”, siger man fra Studiosound, “at vi kan præsentere en række særdeles spændene højtalere til meget attraktive priser”. hiQ designlinien har kabinetter i bambus, der er et meget bæredygtigt materiale, og påvirkningen af jordens økosystem er en meget positiv bivirkning ved brug af bambus.

Men det er plantens akustiske og æstetiske kvaliteter der gør den til det oplagte materialevalg til højttalerkabinetter. Ved fremstillingen af de plader deri anvender til vores kabinetter flækkes bambusrørene i stave, hærdes og lamineres horisontalt. Resultatet af lamineringsprocessen er en bambusplade som i sig selv er utrolig lyddød og dermed “resonansdæmpende i langt højere grad end de materialer der normalt anvendes til fremstilling af højttalere”, som det hedder i pressemeddelelsen, som fortsætter: “Med hjælp fra den nyeste CNC-teknologi og dygtige håndværkere udnytter vi bambusplantens naturlige skønhed i enkle og smukke kabinetter der trækker tættere forbindelser til skulptur- og møbelkunst end traditionel audiodesign.”

Händel højtalerfamilen er den seneste serie udviklet af Qualifi. Idéen bag dem opstod ved at lytte til ældre transmissionline højtalere og opdage at bassen i disse havde en overraskende præcision og tydelighed. Samtidigt eksperimenterede man med Open Baffle basgengivelse og kom frem til den konklusion, at en stor del, af den oplevelse de lavere oktaver af musiken giver, afhænger af højtalerens impulskarateristika. Lytterens oplevelse afhænger ikke kun af frekvensgangen men ligeså meget af, hvordan trykbølgerne udvikler sig de første 10 til 20 millisekunder.

Efter lidt computersimulation fandt man at Markaudio’s linje af af højtalerenheder var ideel til de forskellige variationer over transmissionline højtalere. Händel familien er introduceret med den fortræffelige Alpair 7 enhed, men kan også bestilles med Alpair 6, Alpair 10 eller den nye version af Alpair 12. Händel-familien består af tre hovedmodeller og en ekstra: Händel Horn.

www.studiosound.dk

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilbud i samarbejde med vores kommercielle partner Prisjagt.dk

Læse hele artikkelen? Log ind eller bliv medlem af LB+.

Se alle vores abonnementer her.

Aston Martin med B&W: Koncertlyd i verdens første Super Tourer

Djævelen har fået nye kræfter

Legendarisk forstærker genopstår

Live Podcast-episode fra Elgiganten Campus

High-end som du næppe har set før

Billigere streaming-receivere fra Yamaha

Scroll to Top