TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Kompakt nyt fra Q Acoustic

Den lille kompakthøjttaler Q Acoustic Concept 20 introduceres nu på det danske marked.

forfatter
Publiceret 14/06/2013 - 15:16

Now-in-stereo og Hifistore.dk kan nu introducere Q Acoustic Concept 20 på det danske marked. Concept 20 er det nyeste skud på stammen fra højttalerproducenten Q Acoustic og er en tovejs kompakthøjttaler hvor der har arbejdets meget med at løse problemerne omkring forvrængning som følge af kabinetresonanser.

QConcept20main

Løsningen er kabinetter med noget producenten selv kalder ”Gelcore Construction”. I virkeligheden drejer det sig om et kabinet inde i kabinettet, en såkaldt flydende kabinetkonstruktion. Udviklingsafdelingen har søgt inspiration fra lydstudier, som ofte har flydende gulv og vægge for at lække mindst mulig lyd ud af og ind i studiet. Q Acoustics udlover derfor at dette er højttalerkonstruktion med “minimal resonans”. Man siger at denne ”Gelcore Construction” reducerer resonanser i mellemtoneområdet med mere end -6dB, og i de dybe og høje frekvenser siges effekten være endnu bedre.

Bestykningen i Concept 20 er 5” bas/mellemtone med keramisk coating og en 1” kulfiberforstærket silkedome. Højttaleren findes i sort eller hvid højglans til en pris på 3.598 kr. pr. sæt. Dimensionerne er  260 x 280 x 170 mm (HxBxD) og vægten er 5.6 kg

Til Concept 20 har Q Acoustic også udviklet et stativ der er 65 cm højt for at få diskanten lige i ørehøjde når man sidder og lytter. Toppladen på standeren er en sandwich konstruktion med ”Gelcore” og selve søjlen er lavet af 3 lag MDF med ”Gelcore” i mellem. Concept 20 stand leveres i sort eller hvid højglans til en pris på 1499 kr pr sæt.

www.hifistore.dk

q-acoustics-concept-20-speakers-gloss-white-on-stands

 

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
High End 2022: Nye forstærkere og CD-afspiller(!) fra Denon Integreret forstærker med HEOS og en CD-afspiller afsløret ved München-messens åbning.
Ny mellemklasse-integreret fra NAD NAD holder snigpremiere på München-messen med en "hybriddigital" forstærker, der ligner et godt mellemklasse-køb.
Onkyo lever videre! Da japanske Onkyo erklærede sig sig døde, blev der gjort regning uden vært. For mærket Onkyo lever videre på amerikanske hænder.
High End-messen i München åbner i denne uge Den største og vigtigste messe for alle hi-fi-interesserede finder sted den 19.-22. maj. Lyd & Billede er selvfølgelig på plads!
Tangent-forstærkersæt får premiere på High End-messen i München Danske Tangent er har lavet et diskret forstærkersæt. Men både størrelsen og prisen er mindre end forventet.
De ti bedste high-end-forstærkere lige nu Her finder du de ti af de bedste integrerede high-end-forstærkere lige nu.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend