TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Gryphons største

Danske Gryphon Audio Designs lancerer Pendragon, en gigantisk high-end skabning.

forfatter
Publiceret 22/01/2013 - 13:51

Gryphon har i firmaets snart 30-årige historie aldrig været meget for at tage genveje til den sublime lyd. Det har givet firmaet en virkelig høj high-end status, først og fremmest i Asien – hvor pengene er. Deres seneste statement-højttalere er ingen undtagelse.

Pendragon er en semiaktiv skabning bestående af fire tårne og koster 150.000 euro. Den er fremhævet som værende den ideelle partner for firmaets Mephisto-forstærkere. Hver kanal består af to tårne. Bastårnet har otte 8” baselementer og drives af en 1.000 Watt Gryphon klasse-A/B forstærker. Det andet tårn er åbent med et to meter langt dipol-båndelement, som dækker frekvensområdet 200 Hz-18 kHz uden delefilter. Ved siden af denne sidder fire dipol Air Motion Transformer – superdiskanter, som er specificerede til over 32 kHz.GRYPHON_2-460x474Mr. Gryphon himselv, Flemming Rasmussen, siger, at man har lagt meget arbejde gennem mange år i at løse en masse delingsfilterproblemer, men det har altid lagt i baghovedet, at det havde været meget mere elegant at eliminere behovet for delingsfilter, især det i det kritiske mellemregister.

Pendragon kan, som Gryphon siger, i princippet fås i hvilken som helst finish, som kunden ønsker.

www.gryphon-audio.comGRYPHON_2_BAGSIDE

 

Kommentarer

Subscribe
Notify of
1 Kommentar
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
High End-messen i München åbner i denne uge Den største og vigtigste messe for alle hi-fi-interesserede finder sted den 19.-22. maj. Lyd & Billede er selvfølgelig på plads!
Tangent-forstærkersæt får premiere på High End-messen i München Danske Tangent er har lavet et diskret forstærkersæt. Men både størrelsen og prisen er mindre end forventet.
De ti bedste high-end-forstærkere lige nu Her finder du de ti af de bedste integrerede high-end-forstærkere lige nu.
Farvel, Onkyo! Kommentar: Et af de store gamle træer i hi-fi-skoven er faldet. Uden en lyd.
CD-afspiller med vakuumrør McIntosh MCD12000 bruger rør i signalvejen.
Tre budgetvenlige pladespillere fra Pro-Ject Pro-Ject E1 kommer bl.a. i en version med Bluetooth.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend