TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Gammel kending er ny konkurrent til Spotify

En musiktjeneste med mere end 20 millioner sange åbner nu for sluserne på det danske marked. Navnet er Napster!

forfatter
Publiceret 04/06/2013 - 01:26

Napster? Var det ikke noget med piratkopierede mp3-filer, Lars Ulrich fra Metallica og en masse sure internetbrugere engang i år 2000? Jo, det er helt rigtigt. Og for at det ikke skal være løgn har en af Napsters oprindelige stiftere, Sean Parker, været involveret i flere markante internet-successer – herunder Facebook og streamingtjenesten Spotify.

Og imellemtiden er Napster også blevet til en streamingtjeneste, og som om vi ikke havde nok af slagsen på det danske marked – herunder WiMP, TDC Play og førnævnte Spotify – går Napster nu også ind i Danmark, der dermed er ét blandt 13 nye lande, som også tæller Sverige og Norge.

Tjenesten åbner for sluserne til et katalog bestående af mere end 20 millioner sange, og det sker netop nu. Helt præcis klokken 1.01 natten mellem mandag og tirsdag. Introduktionen i Danmark bliver markeret med en gratis prøveperiode på Napster Unlimited i 30 dage. Kunder, der køber og registrerer et Sonos PLAY:3 inden den 15. juli 2013, kan gratis få Sonos BRIDGE og 60-dages adgang til Napster Unlimited.

Napster har apps klar både til Android og iOS. Her er et skærmbillede fra iPad-versionen.
Napster har apps klar både til Android og iOS. Her er et skærmbillede fra iPad-versionen.

Et abonnement efter prøveperioden koster 99 kroner om måneden og giver ubegrænset adgang til hele musikkataloget – herunder gratis playlister og hele albums både på computeren og på op til tre smartphones eller tablets pr. abonnement. Man kan gemme musik i sit eget arkiv, så man også kan lytte til det offline.

Thorsten Schliesche, der er Senior Vice President i Napster, er glad for nu at kunne lancere den populære streamingtjeneste i Danmark:

– Vi ved, at danskerne er et musikelskende folk, som ligger i den absolutte top i den digitale verden. 8 ud af 10 danskere lytter dagligt til musik og 1 ud af 4 streamer allerede musik hver dag. Derfor har det været en topprioritet for Napster også at kunne tilbyde de danske musikforbrugere den ultimative adgang til at lytte til deres yndlingsmusik og opdage ny musik via verdens største udbyder af kvalitetsmusik. Hidtil har Napster kun udbudt sine services i Europa i Tyskland og i Storbritannien. Fra i dag har de danske musikelskere endelig fået adgang til frit at opleve og nyde det meget omfattende antal musiknumre til en meget konkurrencedygtig pris,« siger han.

Samtidig med lanceringen i Danmark åbner Napster også op på markederne i Østrig, Belgien, Finland, Frankrig, Irland, Italien, Luxembourg, Norge, Portugal, Spanien, Sverige, Schweiz og Holland.

Napster har apps klar både til Android og iOS. Her er et skærmbillede fra Android-versionen.
Napster har apps klar både til Android og iOS. Her er et skærmbillede fra Android-versionen.

Napster kan bruges på en computer samt på mobile enheder med enten iOS eller Android. Betaling kan ske med betalingskort, automatisk optankning eller via PayPal.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
1 Kommentar
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
High End 2022: Nye forstærkere og CD-afspiller(!) fra Denon Integreret forstærker med HEOS og en CD-afspiller afsløret ved München-messens åbning.
Ny mellemklasse-integreret fra NAD NAD holder snigpremiere på München-messen med en "hybriddigital" forstærker, der ligner et godt mellemklasse-køb.
Onkyo lever videre! Da japanske Onkyo erklærede sig sig døde, blev der gjort regning uden vært. For mærket Onkyo lever videre på amerikanske hænder.
High End-messen i München åbner i denne uge Den største og vigtigste messe for alle hi-fi-interesserede finder sted den 19.-22. maj. Lyd & Billede er selvfølgelig på plads!
Tangent-forstærkersæt får premiere på High End-messen i München Danske Tangent er har lavet et diskret forstærkersæt. Men både størrelsen og prisen er mindre end forventet.
De ti bedste high-end-forstærkere lige nu Her finder du de ti af de bedste integrerede high-end-forstærkere lige nu.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend